FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL

Încă un „tun” dat de Hagi pe piața transferurilor! » Alexi Pitu pleacă să facă vizita medicală: „Suma e de 2 milioane de euro. Am negociat până la 4 dimineața”

Alexi Pitu // FOTO: Imago
Alexi Pitu // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat marti, 24 ianuarie 2023 12:30 / Actualizat marti, 24 ianuarie 2023 12:57

Impresarul Giovanni Becali a anunțat că Farul l-a vândut luni seară pe Alexi Pitu, mijlocaș ofensiv de 20 de ani. Bordeaux, echipă retrogradată anul trecut în liga secundă din Franța, ar urma să plătească 2 milioane de euro pentru transferul definitiv, iar Hagi va păstra un procent la revânzare. 

După ce presa din Anglia nota că Rangers și cluburi din Premier League îl urmăresc pe Pitu, Gică Hagi l-a cedat pe jucătorul său în Ligue 2, la Bordeaux.

„Semnează și joacă în weekend” » Denis Drăguș schimbă campionatul
MERCATO
„Semnează și joacă în weekend” » Denis Drăguș schimbă campionatul

Farul îl vinde pe Alexi Pitu la Bordeaux

Potrivit agentului Giovanni Becali, mutarea s-a realizat luni seara, iar suma de transfer ar fi de aproximativ 2 milioane de euro. 

Azi noapte Gică Hagi l-a vândut pe Alexi Pitu la Bordeaux. Am tratat cu Gică toată noaptea, până la ora 04:00. A durat pentru că Gică Hagi a avut meciul și a fost supărat. Până când a venit s-a făcut 1 noaptea şi am stat 3 ore. 

Noi l-am propus pe Pitu, mai ales că e machedon de-ai mei. Cei de la Bordeaux se vor întoarce în noaptea asta, jucătorul pleacă miercuri cu Zoltan Iasko, cei de la firma mea și cu tatăl lui. Va sta 4-5 zile acolo până când va semna. Dar deja e bătut în cuie. 

Este vorba de un contract pe patru ani şi jumătate şi opțiune pe încă un an. Suma de transfer se învârte în jurul a 2 milioane de euro. O cifră rezonabilă pentru Gică Hagi. 

El semnează două contracte. Unul pentru liga secundă, unde este echipa acum şi altul pentru Ligue 1, pentru când va promova echipa. Sunt prime la goluri, la assist. Pentru cinci goluri şi assist-uri are 10.000 de euro primă. Pentru 10 goluri şi assist-uri are 20.000”, a spus Giovanni Becali conform Fanatik.

Potrivit sursei citate, salariul în Ligue 2 va fi de 25.000 de euro pe lună. Iar în Ligue 1, dacă echipa va promova, salariul va crește la 40.000 de euro.

Surse autorizate confirmă că fotbalistul va pleca miercuri dimineață pentru a face vizita medicală în Franța. Pe lângă suma de transfer, clubul lui Gică Hagi a păstrat și un procent dintr-un viitor transfer și va primi bonusuri în funcție de performanțele lui Pitu.

1.400.000 de euroe cota lui Alexi Pitu, potrivit transfermarkt

Alexi Pitu a debutat în Liga 1 în sezonul 2018, la numai 16 ani, dar a devenit piesă de bază în echipa lui Gică Hagi abia în sezonul trecut, 2021/2022, când a jucat 32 de meciuri în Liga 1.  În acest sezon are 20 de meciuri în Liga 1, în care a reușit 5 goluri și 5 pase de gol.

TOP 10 vânzări reușite de Farul / Viitorul

JucătorEchipăSumă*
Răzvan MarinStandard Liege4,8
Ianis HagiGenk4,7
Florinel ComanFCSB3
Tudor BăluțăBrighton2,9
Cristian ManeaApollon Limassol2,5 
Alexandru CicâldăuUniversitatea Craiova2,3 
Dragoș NedelcuFCSB2,13
Ianis HagiFiorentina2
Alexi PituBordeaux 2**
Denis DrăgușStandard Liege1,8

Pitu este al 15-lea jucător vândut de Gică Hagi cu minimum un milion de euro!
*Sume exprimate în milioane de euro 
**Poate ajunge la 3 milioane de euro în funcție de bonusurile de performanță Total încasat de clubul lui Gică Hagi pentru cele 10 transferuri: 28,13 milioane euro

Cine e Bordeaux, noua echipa a lui Alexi Pitu

Bordeaux joacă în prezent în Ligue 2, a doua ligă din Franța, după ce a retrogradat la finalul sezonului trecut. Trupa antrenată de francezul David Guion (55 de ani) este pe locul 2, loc de promovare, cu 33 de puncte în 19 etape. Lider e Le Havre (42 de puncte).

Lotul francezilor este cotat la 32,1 milioane de euro, iar cei mai valoroși jucători sunt extrema Alberth Elis (26 de ani) și atacantul Josh Maia (24 de ani), cotați la 4 milioane de euro.

 6 titluriare Bordeaux (trei în anii '80, ultimul în 2009), a 7-a în topul echipelor franceze cu cele mai multe campionate câștigate.

Pe lângă cele 6 titluri de campioană, Bordeaux mai are 4 Cupe ale Franceți, 3 Cupe ale Ligi și 2 Supercupe ale Franței.

Bordeaux, implicată într-un scandal în Franța

În vară, Bordeaux a fost implicată într-un scandal și inițial fusese retrogradată în a treia divizie. Motivul? Clubul avea datorii de 52 de milioane de euro. Clubul a făcut apel. Decizia a fost favorabilă, iar Bordeaux a început să joace în Ligue 2.

Citește și: 

După eșecul cu CFR Cluj, Hagi a fost întrebat despre plecarea-surpriză de la Farul: „I-am făcut un bine!” + s-a luat de jucători: „S-a crezut Beckenbauer și a greșit tot!”

Alibec, despre umilința cu CFR: „Au făcut două faze frumoase și au înscris. În rest, nu ne-au pus probleme”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (56)
inshallah
inshallah  •  25 Ianuarie 2023, 14:15

"e machedon de-ai mei", sigur asa s-a iecsprimat flegmaticul semi-iliterat ipochimen :)

Hcm27
Hcm27  •  24 Ianuarie 2023, 21:09
Postat de mafa pe 24 Ianuarie 2023, 20:04

O sa te plangi, iarasi, ca nu ai echipa sa te bati la titlu !!!...dă-i punctele intai lui nasu si coboara din play off ca nu-i de tine ...

Și le da lui nasu',nu la unul strain!Ce vrei sa ți le dea ție?Nu se poate!Ce nasu' nu-ti da ție?Și în primul rand,Gigi ii e fin,nu naș.Nici gradele de rudenie spirituala nu le cunoști.Asa ca,mai învață și revin-o!

Hcm27
Hcm27  •  24 Ianuarie 2023, 21:04
Postat de sibelius pe 24 Ianuarie 2023, 19:56

Cei care lucrează și nu-si plâng zilnic de mila și le permit. Dacă stai mereu cu mana întinsă și visezi "dujmani" din UE care te obliga sa te speli e mai greu.

No comment!Cred ca muncesti foarte din greu.Esti ITist sau Artist,ca în România numai astea sunt meseriile cuprinse în nomenclator.Ca nu oi face agricultura sau torni betoane?Ca nu se mau poarta,nu mai sunt la moda

Vezi toate comentariile (56)
Comentează