FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

VIDEO EXCLUSIV Un fost fotbalist din Divizia A, de două ori la un pas de tragedie: sufocat în mocirlă de bucuria colegilor + operat de urgență de peritonită

Articol de GSP - Publicat luni, 27 iunie 2022 15:15 / Actualizat luni, 27 iunie 2022 15:24

Constantin Gache (65 de ani) a fost invitat în această dimineață la GSP LIVE.

Fost mijlocaș și antrenor în prima divizie, Gache a făcut carieră la Farul, club la care a debutat în 1975, la doar 17 ani, și pentru care a bifat 82 de partide și 5 goluri, în prima divizie.

Acesta a povestit două momente complicate prin care a trecut de-a lungul carierei de fotbalist.

VIDEO Constantin Gache, prins sub colegii care se bucurau pentru un gol contra Stelei: „Simțeam că mă sufoc!”

Gache a dezvăluit că a fost la un pas de tragedie într-un meci jucat contra Stelei, pe 6 decembrie 1981, terminat 1-0, grație golului său.

„Am prins un șut de pe la 30 de metri. Am dat gol și am plonjat. Eram cu capul în apă, în mocirlă. Eram sufocat la propriu. Toți veneau peste mine. Am avut inspirația să-l lovesc pe Mihai Turcu cu pumnul, iar el l-a lovit pe Buduru. Eu i-am umflat ochiul lui Turcu, el lui Buduru.

Jucătorii nu-și dădeau seama că eram cu capul băgat. Dacă nu aveam inspirația de a da cu pumnul... Așa am scăpat. Am și câștigat meciul cu 1-0”, a spus Gache la GSP LIVE.

Un fost fotbalist din Divizia A, de două ori la un pas de tragedie: sufocat în mocirlă de bucuria colegilor + operat de urgență de peritonită

VIDEO Constantin Gache, operat de urgență de peritonită: „Am avut noroc, mă cunoștea doctorul”

Un alt episod complicat prin care a trecut Gache s-a petrecut în 1985, când a fost operat de urgență de peritonită.

„Am jucat la Iași. Lipsea Antonescu. Am jucat eu libero. Înainte de meci, am simțit dureri în burtă, erau difuze. I-am zis doctorului. El: «Bea ceaiuri!». Am băut ceai, am jucat, nu am avut simptome. 

Ne-am întors la Constanța, a trecut săptămâna, dar pe mine mă durea. În cantonament, înainte de meciul cu Oțelul, i-am zis doctorului că mă doare. Mi-a zis să beau coniac. N-am băut.

Jucam rummy cu Peniu, m-am albit, am transpirat și am căzut. Se spărsese apendicele, dădusem în peritonită. Un handbalist bun de la Constanța murise în vremea aia tot din cauza asta. 

Eu am avut șansa că mă știa doctorul. Pleca, m-a văzut, m-a palpat și a sunat acasă: «Vezi că ajung cu un sfert de oră mai târziu». De unde… Pe vremea aia făceam 2000 de abdomene. Din cauza musculaturii, doctorul nu putea să mă desfacă. Le înjura pe asistente că nu e bisturiul ascuțit.

Când m-a tăiat, a sărit puroi. Nu știam că există aspirator pentru așa ceva. Vreo 3 luni n-am mai jucat, am cam tras-o. Până atunci, eu duceam trena la alergările de la antrenament. Eram căpitan. A venit un antrenor nou, nu puteam să alerg și mi-a zis că nu intru în vederile lui. Am plecat la Slobozia unde m-au pus și antrenor. Aveam 28 de ani”, a adăugat Gache.

Citește și:

FRF a anunțat echipele care au primit licența pentru Liga 2: încă un club de tradiție a dispărut + ce se întâmplă cu Dinamo

Dinamo și-a prezentat primul transfer pentru Liga 2: „Am ales cu inima. Mă gândesc doar la promovare”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (2)
Ciprian_Birtea
Ciprian_Birtea  •  27 Iunie 2022, 17:53
Postat de 9solo9 pe 27 Iunie 2022, 16:05

Când a zis ca a dat gol cu Steaua ați uitat sa puneți FCSB în paranteza

FCSB nu exista pe vremea aia; s-a înființat în 2003.

9solo9
9solo9  •  27 Iunie 2022, 16:05

Când a zis ca a dat gol cu Steaua ați uitat sa puneți FCSB în paranteza

Vezi toate comentariile (2)
Comentează