FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FC ARGEȘ 1-2

EXCLUSIV „O grămadă de mercenari” » Sfatul primit de la un fost campion cu FC Argeș: „Să pună mai mult accent pe copii”

FC Argeș s-a calificat în sferturile Cupei României / Sursă foto: Cristi Preda (GSP) +15   FOTO
FC Argeș s-a calificat în sferturile Cupei României / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de - Publicat miercuri, 27 octombrie 2021 17:00 / Actualizat miercuri, 27 octombrie 2021 21:12

FC Argeș, echipă care reprezenta pe vremuri o adevărată industrie de fotbaliști, a început să aibă rezultate folosind o strategie diferită, bazată pe jucători străini sau consacrați deja la alte cluburi.

Alb-violeții s-au calificat în sferturile Cupei României, după a treia victorie consecutivă reușită pe terenul lui Dinamo, în timp ce în campionat se anunță a fi una dintre candidatele la accederea în play-off. Foștii jucători sunt nostalgici însă după timpurile în care echipa era alcătuită aproape în totalitate din juniori crescuți în cadrul clubului.

Aurel Ancuța (63 de ani), coleg cu Dobrin la FC Argeș în sezonul în care piteștenii au câștigat cel de-al doilea titlu din istorie, și-ar dori ca piteștenii să folosească mai mulți fotbaliști din propria pepinieră în detrimentul celor străini. 

În prezent, 9 fotbaliști de altă naționalitate se regăsesc în lot, o strategie mai puțin folosită în istoria piteștenilor, dar care dă roade, dacă ne raportăm la ultimele rezultate.

Aurel Ancuța: „Abia atunci va fi FC Argeș cu adevărat”

„În primul rând, mă uit cu patos la meciuri, FC Argeș a fost echipa mea iubită, la care am fost de mic copil și unde am învățat fotbal. Dar atunci când vor îmbrăca tricoul lui FC Argeș cât mai mulți copii care acum sunt pe la centrul de copii și juniori, atunci într-adevăr va fi FC Argeș cu adevărat

„O grămadă de mercenari” » Sfatul primit de la un fost campion cu FC Argeș: „Să pună mai mult accent pe copii”
Aurel Ancuța

Deocamdată, am o tristețe când mă uit și văd o grămadă de mercenari. Dar nu-mi lipsește nicio partidă, merg și văd fiecare meci de pe stadion. Încet, încet, cred că echipa va reveni acolo unde îi e locul. 

Însă punctez încă o dată: să se pună cât mai mult accent pe centrul de copii și juniori. Suntem nerăbdători să-i vedem jucând la FC Argeș pe acei copii care sunt din Pitești”, a declarat Aurică Ancuța, într-un dialog cu GSP.ro.

14 ani fără Dobrin » Amintirile unui fost coleg: „Dezarma orice apărare, de departe cel mai mare fotbalist român!” + Cum a ratat transferul la Craiova
REMEMBER
14 ani fără Dobrin » Amintirile unui fost coleg: „Dezarma orice apărare, de departe cel mai mare fotbalist român!” + Cum a ratat transferul la Craiova

Încearcă să se reinventeze 

FC Argeș nu mai are forța de odinioară la nivel de copii și juniori, însă clubul încearcă să redevină un nume important în sectorul juvenil. În ultimii ani, s-au reînființat câteva dintre secțiile dispărute după falimentul din „era Penescu”.

Încet-încet, rezultatele au început să apară. În Campionatul Național U19, o subdiviziune regională a Ligii Elitelor, FC Argeș ocupă primul loc în Seria 5, performanță copiată și de echipa U17.

„O grămadă de mercenari” » Sfatul primit de la un fost campion cu FC Argeș: „Să pună mai mult accent pe copii”
Sunt în total opt serii, împărțite pe criterii geografice.

Recent, piteștenii l-au vândut la Benfica Lisabona pe Mario Tudose, un puști de 16 ani crescut la Centrul de Copii și Juniori „Leonte Ianovschi”. Clubul argeșean a anunțat că l-a vândut pe Tudose în schimbul a 200.000 euro, piteștenii păstrând și 20% din drepturile jucătorului, în perspectiva unui viitor transfer.

FOTO Cele mai tari imagini din meciul Dinamo - FC Argeș 1-2

foto: Cristi Preda/GSP
foto: Cristi Preda/GSP
foto: Cristi Preda/GSP
foto: Cristi Preda/GSP
foto: Cristi Preda/GSP
+11 FOTO

VIDEO Jean Vlădoiu, declarații după victoria cu Dinamo: „Băieții au scris istorie! Avem o mare șansă, echipele cotate au ieșit din luptă”

Citește și alte știri din Liga 1:

VIDEO FCSB ar putea bifa o nouă mutare importantă: „E excepțional, nu mă pot împotrivi transferului”

EXCLUSIV Secretele celei mai bune defensive din Liga 1: „E o plăcere să-i vezi jucând, cred că intră în play-off”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
demolarii
demolarii  •  28 Octombrie 2021, 08:42

Sistemul actual , care e la fel cu cel din anii 80, nu corespunde realităților social -economice din 2021....deloc.....

costikarodri
costikarodri  •  27 Octombrie 2021, 18:47

nu mai exista juniori romani seriosi, parca le e si rusine sa le pese de fotbal atat de mult, mai importante sunt cafenelele, mall urile, "zdrentele", etc. Poate 1 din 10000 si ala n are pile.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează