FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI - DINAMO

FC BOTOȘANI - DINAMO // VIDEO EXCLUSIV Dusan Uhrin, 7 declarații tari despre viitorul echipei: „Trebuie să gândim ca o echipă mare. Inima îmi spune că vom fi în play-off”

Articol de - Publicat joi, 19 decembrie 2019 12:01

Dusan Uhrin, antrenorul lui Dinamo, știe că meciul de diseară cu FC Botoșani e vital pentru a salva sezonul și una din ultimele șanse ca Dinamo să fie în 2020 în lupta pentru podium, nu pentru evitarea retrogradării. 

  • Botoșani - Dinamo se joacă azi, de la ora 20:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Look Sport, TV Digi Sport și TV Telekom Sport. 

Dusan Uhrin este un bărbat simplu, sobru și adept al muncii în liniște. Diseară, la Botoșani, Dinamo își joacă una dintre ultimele cinci șanse pentru a prinde din nou play-off-ul. Contracronometru. Cu cuțitul la os. 

Cehul în vârstă de 52 de ani a încercat să le insufle tupeu fotbaliștilor săi după două eșecuri care au zdruncinat moralul și șansele la top 6 ale formației care a bifat doi ani consecutivi în play-out.  

- „2019 nu a fost un an bun, eu aici vorbesc din punctul de vedere al lui Dinamo, fiindcă ar fi trebuit să fim deja mai sus. E foarte dificil de lucrat în condițiile în care nu ne iese ceea ce ne așteptam. Încercăm să facem maximum la Botoșani, apoi la celelalte patru meciuri rămase din 2020”. 

- „Da, este o partidă vitală în Moldova, suntem conștienți cu toții de asta. E foarte important să încheiem bine anul, ca să avem o vacanță cât de cât bună. Aceasta ar fi cheia unor Sărbători pline de speranțe. Să învingem la Botoșani. Cu toate că va fi o partidă mai mult decât dificilă" 

- „Eu, de genul meu, sunt foarte optimist, trebuie să fiu astfel, n-am altă variantă. Inima îmi spune că trebuie să facem tot ca să învingem. Sper ca și ceilalți din echipă să creadă în această idee. Inima îmi spune că putem fi în play-off. E clar: tot anul depinde de aceste cinci meciuri, iar joi e prima mare finală”. 

- „Eu cred că toți la Dinamo formăm o familie. Trebuie să ne focusăm să jucăm bine, să nu greșim mult, să scoatem maximum de puncte. Este primul meci în care voi juca fără Nistor, dar sunt și alții care pot să-l înlocuiască și să aibă succes. Trebuie să fim pregătiți de orice. Botoșaniul are o echipă foarte bună”. 

- „Sunt supărat de situația lui Dinamo, dar trebuie să mă concentrez pe lucrurile pozitive. Trebuie să împing jucătorii să aibă o atitudine bună. Am discutat cu Nistor, da. Mă cunoașteți foarte bine, de ce mă mai întrebați? Că n-o să vă spun ceea ce am vorbit”. 

- „Dinamo este un nume mare, nu depinde doar de meciul de la Botoșani. Dinamo trebuie să gândească precum o echipă mare, să câștige mereu, pentru că fanii doar asta așteaptă de la fotbal”. 

- „Ca lucrurile să meargă, trebuie ca echipa să se închege. Vă spun o chestie: în fotbal, am avut opinii negative despre un fotbalist la început, apoi după câteva luni, mi-am schimbat părerea și am zis că nu pot să încep echipa fără el! Trebuie să avem răbdare ca să construim o echipă puternică. Uitați-vă la modelul de succes al lui CFR Cluj, care a construit cu răbdare, iar acum a avut rezultate foarte bune în Europa. Și la Timișoara am construit cu răbdare, în liniște. Toate echipele pe care le-am antrenat au devenit mai bune după aproximativ un an. Cine nu se ridică la înălţimea aşteptărilor va fi schimbat, dar totul depinde numai şi numai de jucători”.

„Eu nu cred că Ionuț Negoiță nu mai vrea să investească! Eu așa știu, cunosc ceea ce vorbesc cu el. O să mai discut cu patronul după partida de la Botoșani, sunt mai multe lucruri de vorbit”

„Trebuie să facem totul pentru a juca bine, în primul rând, iar în al doilea rând să nu ne pierdem concentrarea şi să părăsim terenul învinşi” 
 - Dusan Uhrin, antrenor Dinamo

Vezi și: 

FC BOTOȘANI - DINAMO // VIDEO Piscitelli, Montini și Fabbrini nu concep decât victoria la Botoșani: „E un meci fundamental, dar 100% putem ajunge în play-off”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
vendredi13
vendredi13  •  19 Decembrie 2019, 17:34

Măcar să nu ne curețe arbitrul...

1758587837700889
Costel Pisleaga  •  19 Decembrie 2019, 14:48

DEMISIA , impreuna cu balanescu , prunea si danciulescu !!! BRATU , V.MOLDOVAN sau Ivaylo PETEV , 1 din 3 !!!

roman_adevarat
roman_adevarat  •  19 Decembrie 2019, 14:37
Postat de tesla5000 pe 19 Decembrie 2019, 12:46

Are dreptate Uhrin, Dinamo trebuie gandita ca o treaba mare, exact cum o considera Negoita din punct de vedere sportiv. Mai trebuie si putina treaba mica, sa nu devina prea uscata.

Or avea bani de hartie igienica?

Vezi toate comentariile (7)
Comentează