FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI - FCSB

VIDEO + FOTO FC Botoșani - FCSB 1-3 » Gazde primitoare! FCSB a rezolvat rapid deplasarea cu FC Botoșani, într-un debut de meci ideal în Moldova. Cronica Gazetei + clasamentul

FC Botoșani și FCSB se întâlnesc joi, de la ora 19:45, în etapa cu numărul 6 din play-off-ul Ligii 1. +12   FOTO
FC Botoșani și FCSB se întâlnesc joi, de la ora 19:45, în etapa cu numărul 6 din play-off-ul Ligii 1.

Articol de , - Publicat joi, 06 mai 2021 19:48 / Actualizat joi, 06 mai 2021 23:17

FCSB s-a impus în deplasarea de la Botoșani, scor 3-1, și revine la două puncte de liderul CFR Cluj.

Un film alb-negru » Cronica Gazetei după Botoșani - FCSB  

Ca aproape de fiecare dată, FC Botoșani a pierdut cu FCSB. Azi a început penibil, după care a revenit în joc, dar s-a lovit de propria neputință și de un arbitraj ostil.

Pare imposibil ca arbitrul să înceapă un meci fără o echipă pe teren. Astăzi însă, la Botoșani, cam așa au arătat lucrurile, cel puțin în primele 20 de minute, când FCSB a zburdat în fața unei echipe gazdă absentă, confuză, care își căuta disperată reperele.

Botoșani, absentă nemotivată cu FCSB

Moldovenii nu nimereau deloc mingea, ci doar picioarele adversarilor, o agresiviate soră cu neputința. Pe dreapta, Olaru a început să semene degringoladă pe "bulevardul Braun", iar în mijlocul defensivei, nimeni nu ținea pe nimeni. Logic, roș-albatrii n-au așteptat invitații și, după doar un sfert de oră aveau deja 2-0, prin golurile lui Octavian Popescu și Moruțan, care a transformat simplu un penalty comis de același Braun.

Ongenda, tresărire în Botoșani - FCSB

Abia în minutul 20, FC Botoșani a apărut în meci. Ongenda și-a amintit că e tehnic, Braun că poate dribla pe oricine. În sfârșit, se joacă un meci cu două echipe! Apar ocaziile, la ambele porți, primele emoții și în careul lui Vlad. Trage Țigănașu, Radunovici scoate un gol ca și făcut. Iar gazdele marchează după o fază superbă creată de Braun și continuată cu finețe de iluzionist de Ongenda. Ovidiu Popescu e iar singur, însă nu are tehnica francezului și e blocat de Pap. 

Pe margine, Croitoru strigă: "Hai, că mai avem o oră, putem să-i întoarcem!". Fotbalul curge repede, cu situații, dar și cu mari greșeli în cele doupă defensive. O repriză frumoasă.

+8 FOTO

În partea a doua, FC Botoșani a ieșit complat schimbată. Efectul Croitoru se simte din plin. Moldovenii au posesia, domină, însă fără ocazii. La adăpostul golului în Cojocaru, trei gafe grave Arbitrajul "centralului" din Galați, care a condus partida de aseară de la Botoșani, a abundat de greșeli care au influiențat decisiv ostilitățile și rezultatul final al partidei În minutul 34, Buziuc a scăpat spre poartă, dar a fost ajuins de Meleke, care l-a busculat cu corpul, în afara careului.

Cojocaru, 3 gafe în Botoșani - FCSB

O fază clară, de fault de ultim apărător al fundașului gazdelor, care mai avea un "galben" din minutul 3. Dar arbitrul Adrian Cojocaru nu a dictat nimic, iertându-l de eliminare. Același arbitru a mai comis o altă greșeală, în repriza secundă, când, sub ochii săi, Mihai Roman a fost faultat de Crețu, în careu. S-ar fi impus penalty, însă Cojocaru i-a acordat galben atacantului de la FC Botoșani, pentru simulare. În fine, la faza din care Moruțan a marcat tot din penalty, al treilea gol al oaspeților, Olaru l-a păcălit pe Cojocaru. S-a aruncat în careu, căutând contactul cu Chindriș și a reușit să obțină, prin simulare, o nouă lovitură de pedeapsă.

9 victoriiși o remiză are FCSB în cele 10 deplasări de la Botoșani

Classament play-off. FCSB, la două puncte în spatele lui CFR

FINAL » FC Botoșani - FCSB 1-3

FC Botoșani - FCSB, echipe de start

Botoșani: E. Pap - Braun, Chindriș, Meleke, Țigănașu - E. Papa, J. Rodriguez, Ongenda - Ashkovski, D. Croitoru, Fili 
Rezerve: Hankic - Patache, Racovițan, Plămadă, Târșă, Tîrcoveanu, E. Florescu, M. Roman I, S. Camara 
Antrenor: Marius Croitoru

FCSB: A. Vlad - V. Crețu, I. Cristea, D. Haruț, Radunovic - Ov. Popescu, D. Nedelcu, D. Olaru - O. Moruțan, A. Buziuc, Oct. Popescu 
Rezerve: Straton - G. Simion, L. Filip, I. Vînă, S. Șerban, Ov. Perianu, R. Oaidă, A. Istrate, A. Niță 
Antrenor: Toni Petrea

Stadion: „Municipal”, Călărași 
Arbitru: Adrian Cojocaru / A1: Vladimir Urzică, A2: Mihai Marica

VIDEO Marius Croitoru iese la atac în meciul cu FCSB

Clasament play-off Liga 1. FCSB, sub presiune

Citește și alte știri din play-off:

Ouzounidis, misterios după eșecul cu Sepsi: „Evident că știu de ce echipa nu joacă așa cum vreau, dar nu pot spune public!” + Ce spune despre șansele la titlu

FCSB, decimată înaintea deplasării de la Botoșani: „Am pierdut chiar 3 jucători în meciul cu CFR”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (633)
copacabana_70
copacabana_70  •  08 Mai 2021, 14:58

Și ca de fiecare dată Sepsi v-a mânca bătaie de la Cefere...asta nu mai spuneți... sunteți aserviți de mult timp toată presa Cefereului.

parpalache
parpalache  •  07 Mai 2021, 12:47

Puah!

dangard
dangard  •  07 Mai 2021, 00:51

Koreea de nord= gsp

Vezi toate comentariile (633)
Comentează