FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Rădoi îl ignoră pe Becali! Analiză pe fiecare post: FCSB, nici măcar un titular la națională în martie! Cum va arăta „11”-le României

Articol de , , - Publicat marti, 23 februarie 2021 07:08 / Actualizat marti, 23 februarie 2021 10:26

Gigi Becali și-a atins scopul: are un lot format aproape exclusiv din jucători autohtoni, însă în perspectiva primelor 3 meciuri din preliminariile Campionatului Mondial, FCSB are șanse infime să bifeze vreun titular în naționala lui Mirel Rădoi.

  • FCSB a ajuns să aibă 90% fotbaliști români, un obiectiv pe care Gigi Becali l-a impus în urmă cu câțiva ani și pe care a reușit, în cele din urmă, să-l îndeplinească. 
  • Scopul principal al acestei ținte era strategia pe care patronul FCSB o are în privința vânzărilor de jucători: dacă un fotbalist român ar ajunge să evolueze în echipa națională și să și dea randament în tricolor, atunci cota sa ar urca automat și ar însemna venituri suplimentare. 
  • În momentul de față, raportat la jocurile din 2021, FCSB a avut în primul „11", de fiecare dată, un singur străin, muntenegreanul Radunovici. În rest, români.

Români la FCSB, dar nu pentru România mare!

Chiar și cei intrați pe parcurs, cu excepția numită Vukusic, care oricum a bifat extrem de puține minute, au fost tot autohtoni. În Liga 1, FCSB e în obiectiv, e pe primul loc și pare mai pregătită ca niciodată de duelul cu CFR, formație care a învins-o în precedentele 3 campionate. 

Totuși, din perspectiva echipei naționale, care va debuta în preliminariile Campionatului Mondial la final de martie, FCSB, foarte probabil, nu va avea niciun fotbalist titular. În ciuda unei oferte tentante, mai ales din punct de vedere numeric, soluțiile pe care trupa lui Toni Petrea le propune sunt, cel puțin în acest moment, cu o lună înainte de primul meci oficial, cel cu Macedonia, de pe 25 martie, sub cele cu care intră în concurență.

PORTAR: Vlad, la cel mai bun sezon, dar va conta experiența lui Niță

Rădoi îl ignoră pe Becali! Analiză pe fiecare post: FCSB, nici măcar un titular la națională în martie! Cum va arăta „11”-le României

Paradoxal, poate că e poziția la care FCSB are cele mai mari șanse de a avea un titular în naționala lui Mirel Rădoi. Vlad e, de departe, la cel mai bun sezon din carieră. Surse din anturajul selecționerului susțin că Mirel îl ia serios în calcul și sigur se va regăsi între cei convocați, dar Vlad are parte de o veste bună și de una proastă în dorința lui de a fi titular în poarta primei reprezentative. 

Vestea bună e că Lazar, de la Astra, e accidentat de mai bine de o lună, interval în care n-a mai jucat și practic a pierdut teren important în cursa pentru a fi între buturi. Vestea proastă: Niță a devenit titular indiscutabil la Sparta Praga, o echipă cu un sezon bun în Cehia, unde e pe locul 2, iar prestațiile fostului goalkeeper de la FCSB au fost apreciate de antrenor. 

În acest moment, din informațiile GSP, între cei doi se dă bătălia pentru cine va apăra la națională, în vreme ce Bălgrădean e ieșit aproape complet din grațiile lui Rădoi. E foarte posibil însă ca în raportul Niță - Vlad să conteze experiența, unde primul câștigă în mod autoritar.

12 anie diferența de vârstă dintre Niță și Andrei Vlad: acesta din urmă va împlini 22 de ani în aprilie, în vreme ce Florin va face 34 în vară

1 mecia jucat Vlad în acest sezon în cupele europene, FCSB - Șirak 3-0, în vreme ce Niță are 3 meciuri, toate foarte tari: Celtic - Sparta 1-4, Sparta - Celtic 4-1 și Lille - Sparta 2-1

Soluțiile pentru națională

JUCĂTORȘANSE DE A FI TITULAR
Niță (Sparta Praga)70%
Vlad (FCSB)20
Bălgrădean (CFR)5
Lazar (Astra)5

FUNDAȘ DREAPTA: Crețu era la națională, dar Becali l-a scos din echipă 😂

Rădoi îl ignoră pe Becali! Analiză pe fiecare post: FCSB, nici măcar un titular la națională în martie! Cum va arăta „11”-le României

E un post pe care în toamna trecută evolua Crețu. Randamentul său l-a determinat pe Rădoi nu doar să-l cheme la lot, ci și să-l titularizeze cu Irlanda de Nord. La scurt timp după această convocare însă, Gigi Becali a șocat: l-a scos din echipa de start! Iar în 2021, în cele 9 etape disputate, Crețu a mai fost titular o singură dată, dar și atunci a fost înlocuit la pauză! În aceste condiții, FCSB a pierdut orice șansă de a emite pretenții la a avea jucător pe poziția de fundaș dreapta, mai ales că și Ovidiu Popescu, pe care l-a folosit în partea dreaptă a defensivei în startul anului, a fost mutat ca stoper.

Soluțiile pentru națională

JUCĂTORȘANSE DE A FI TITULAR
Mogoș (Chievo)90%
Manea (CFR)5%
Sorescu (Dinamo)5%

STOPERI: FCSB nu poate exista la națională

E postul pe care Gigi Becali a făcut, probabil, cele mai multe experimente și pe care a rulat cel mai mare număr de jucători. Chiar și aici a avut un fotbalist care s-a aflat în primul „11" al naționalei în toamna trecută, e vorba despre Iulian Cristea, dar pe care l-a scos deja din echipă la FCSB, pentru a le face loc, mai întâi, lui Nedelcu și Haruț, ulterior lui Ovidiu Popescu. Nu doar că FCSB nu va avea jucător titular în centrul defensivei la națională, dar nici măcar o prezență în lot nu va fi bifată!

Soluțiile pentru națională

JUCĂTORȘANSE DE A FI TITULAR
Chiricheș (Sassuolo)70%
Burcă (CFR)50%
Toșca (Gaziantep)50%
Nedelcearu (AEK)50%
Dr. Grigore (Ludogoreț)40%

FUNDAȘ STÂNGA: Radunovic va fi la națională, dar pentru Muntenegru!

FCSB are pe această poziție un fotbalist cu șanse aproape de 100% să îmbrace tricoul naționalei în martie. Doar că acesta e chiar singurul străin din lot. Radunovic a fost și în toamna trecută om de bază pentru Muntenegru și foarte probabil că va fi la fel și acum. Muntenegru e într-o grupă foarte grea, alături de Olanda, Turcia, Norvegia, Letonia și Gibraltar, însă cele 3 meciuri de la final de martie par a fi blânde: în deplasare cu Letonia, acasă cu Gibraltar și Norvegia.

Soluțiile pentru națională

JUCĂTORȘANSE DE A FI TITULAR
Bancu (Craiova)65%
Camora (CFR)25%
Cr. Ganea (Aris)10%

ÎNCHIZĂTOR: Soluțiile FCSB-ului sunt pentru U21, nu pentru naționala mare

Șut, Simion și Perianu sunt jucătorii folosiți de FCSB pe acest post, însă niciunul dintre ei nu poate emite pretenții pentru prima reprezentativă, unde va juca Răzvan Marin, cel care are 23 de meciuri, 22 din primul minut, pentru Cagliari, în Serie A. În schimb, ei pot fi variante pentru naționala de tineret, dar mai mult de lot, nu la nivel de titulari, fiindcă postul pare și acolo antamat tot de un fotbalist care joacă în Italia și pe care îl cheamă tot Marin, e vorba despre Marius, de la Pisa, din Serie B.

Soluțiile pentru națională

JUCĂTORȘANSE DE NAȚIONALĂ
R. Marin (Cagliari)100%
Al. Crețu (Maribor)0%
Bordeianu (CFR)0%
P. Anton (Dinamo)0%
Mateiu (Craiova)0%

MIJLOCAȘI CENTRALI OFENSIVI: Tănase și Moruțan se luptă cu Stanciu și Cicâldău

Rădoi îl ignoră pe Becali! Analiză pe fiecare post: FCSB, nici măcar un titular la națională în martie! Cum va arăta „11”-le României

FCSB propune doi jucători cu evoluții excelente pe parcursul actualului sezon. Tănase e golgeterul Ligii 1, în vreme ce Moruțan e cel mai bun pasator! Totuși, rivalii lor pe post par să fie mai bine plasați. Stanciu e lăudat meci de meci de către antrenorul Slaviei Praga și, oricum, e un senator de drept la națională, în vreme ce Cicâldău are un foarte mare avantaj în comparație cu cei doi jucători de la FCSB: se pliază mult mai bine pe profilul unui jucător box-to-box, care face și defensivă, lucru care s-ar putea să conteze decisiv în alegerea lui Rădoi. 

În afara lui Cicâldău, în cărți pentru acest post ar putea intra și Bicfalvi, care a fost om de bază la Ural, în prima parte a sezonului, unde a bifat 15 meciuri și 5 goluri. El a fost cel care a marcat golul de la Belfast, cu Irlanda de Nord!

Soluțiile pentru națională

JUCĂTORȘANSE DE A FI TITULAR
Stanciu (Slavia Praga)100%
Cicâldău (Craiova)60%
Bicfalvi (Ural)50%
Fl. Tănase (FCSB)25%
Moruțan (FCSB)10%
Nistor (Craiova)5%
Olaru (FCSB)0%

ATACANT DREAPTA: Ianis Hagi pare în pole position, Tavi Popescu încă e prea crud

Rădoi îl ignoră pe Becali! Analiză pe fiecare post: FCSB, nici măcar un titular la națională în martie! Cum va arăta „11”-le României

Dacă nu l-ar fi vândut pe Man la Parma și Dennis ar fi continuat evoluțiile foarte bune pe care le-a arătat la FCSB, acesta să fi avut șanse mari la titularizarea în tricolor. Așa, cum la Parma nici nu prea joacă și nici nu prea produce mare lucru, Man aproape sigur nu va fi o soluție de bază pentru Rădoi. Mai ales că precedenta apariție, cu Irlanda de Nord, a fost una dezamăgitoare, practic a fost cel mai slab de pe teren. 

În locul său, Octavian Popescu a avut câteva prestații remarcabile, după care Cornel Dinu a spus că ar putea să fie o soluție pentru națională. În ultima vreme a scăzut ca nivel și foarte probabil că la doar 18 ani, pe care i-a împlinit în decembrie 2020, să fie prea crud pentru un post de titular la reprezentativa mare, unde Ianis pare să fie varianta numărul 1.

Soluțiile pentru națională

JUCĂTORȘANSE DE A FI TITULAR
I. Hagi (Rangers)80%
Deac (CFR)50%
Man (Parma)40%
Hanca (Cracovia)10%

ATACANT STÂNGA: Florinel Coman, 13 meciuri la rând fără gol!

În septembrie 2020, Florinel Coman avea o formă fabuloasă, motiv pentru care a fost titularizat de Rădoi în deplasarea cu Austria. A făcut un meci senzațional, a fost printre cei mai buni, alături de Alibec, și părea că și-a câștigat postul în tricolor. A urmat o accidentare gravă, apoi o formă care nu-l recomandă pentru a emite pretenții să apară din primul minut sub comanda lui Mirel. E un post pe care avem probleme mari. Mitriță s-a accidentat, dar oricum ieșise, practic, din cărți odată cu plecarea în Arabia Saudită. Mihăilă dă semne de revenire, însă el încă n-a debutat pentru prima reprezentativă, astfel că tot varianta Maxim rămâne cea mai viabilă, chiar dacă nu e un fotbalist exclusiv de zona laterală a terenului.

Soluțiile pentru națională

JUCĂTORȘANSE DE A FI TITULAR
Maxim (Gaziantep)85%
Mihăilă (Parma)10%
Fl. Coman (FCSB5%
Ad. Păun (CFR)5%

ATACANT: FCSB n-are atacant 😂

E o poziție pe care Gigi Becali n-are cum să aibă pretenții la națională. Nu există un atacant clasic la FCSB, iar acest rol a fost îndeplinit pe parcursul actualului sezon de Adrian Petre, Buziuc, Tănase, Coman, Vukusic, Octavian Popescu, chiar și de Man și de Olaru. Rădoi are probleme mari pentru găsi soluții. Florin Andone e accidentat de multă vreme, s-a rupt și Alibec, iar Budescu, care avea o formă bună, a plecat la o echipă din Arabia Saudită care se luptă pentru a evita retrogradarea. 

Chiar și George Pușcaș a lipsit 3 luni, din cauza unei accidentări. A revenit de curând, iar în ultima săptămână a bifat 18 minute pentru Reading. În schimb, Keșeru marchează pe bandă rulantă în Bulgaria și e opțiunea principală acum.

Soluțiile pentru națională

JUCĂTORȘANSE DE A FI TITULAR
Keșeru (Ludogoreț)60%
Pușcaș (Reading)20%
Bicfalvi (Ural)10%
Fl. Tănase (FCSB)5%
Budescu (Damac)5%

Cum ar putea arăta România în luna martie

  • Niță - Mogoș, Chiricheș, Burcă (Toșca), Bancu - N. Stanciu, R. Marin, Cicâldău - I. Hagi, Keșeru, Maxim

Care e actualul prim „11" la FCSB

  • Vlad - Haruț, Ov. Popescu, Nedelcu, Radunovic - Moruțan, Șut, Olaru - Oct. Popescu, Fl. Tănase, Fl. Coman

Tot FCSB-ul n-are selecții câte are Bancu!

În actualul lot al roș-albaștrilor, fotbalistul cu cele mai multe apariții în echipa națională de seniori e Florin Tănase, care nici el nu se poate lăuda cu o cifră deosebită. A bifat doar 5 meciuri, primul fiind în urmă cu 7 ani, în amicalul cu Albania, disputat în mai 2014. În afara lui, cu prezențe în tricolor mai sunt doar Coman (4), Iulian Cristea (3), Nedelcu (2) și Valentin Crețu (1). Niciunul dintre cei 5 n-are vreun gol marcat. În total, selecțiile pe care le adună ajung doar la 15, nivel pe care l-au depășit jucători precum Alibec (17), Bancu (17), Toșca (23). 

4 titularia avut FCSB în meciul Irlanda de Nord - România 1-1, disputat în noiembrie 2020, în Liga Națiunilor: Crețu, Cristea, Man și Tănase

Meciurile naționalei mari în martie, în prelim. CM 2022

  • 25 martie: România - Macedonia. 21:45, Ploiești („Ilie Oană") 
  • 28 martie: România - Germania, 21:45, București (Arena Națională) 
  • 31 martie: Armenia - România, 19:00, Erevan

Ilie Stan a vorbit despre plecarea de la FCSB: „Gigi Becali nu m-a sprijinit!”

Citește mai multe știri despre FCSB:

Ante Vukusic, compătimit în presa din Slovenia: „Trăiește un infern la Steaua! Greșeala vieții lui”

Poliția Rutieră putea afla în 10 secunde dacă documentul arătat de Florinel Coman e valabil: „Făceau asta și gata”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (53)
aci_dutzu
aci_dutzu  •  23 Februarie 2021, 22:52
Postat de silvio... pe 23 Februarie 2021, 12:53

Talpan daca era smecher, obtinea locul din liga 1 si lotul de jucatori. Adica tot ce s-a cedat in 2003. Ce se intampla acum e absurd, e caz unic in lume, 'ca la romani' vorba aia. Sa spui ca FCSB e o clona e exagerat, atata timp cat a continuat activitatea si a fost recunoscuta inclusiv de armata pana in 2014. Sau poate nu mai inteleg eu conceptul de clona? Clonele sunt copii identice al unui obiect. FCSB nu a copiat nimic, ci a continuat existenta unei sectii de fotbal. Nu exista sectie de fotbal "CSA Steaua", in acelasi timp in care a aparut clubul de fotbal "FC Steaua". In schimb, la Rapid de exemplu, poti vorbi de clone, atata timp cat toate au aparut in aceeasi perioada, cu numele "Rapid", folosind aceeasi sigla.

locul din liga 1 e pe merit sportiv. jucătorii din 2003 poate să și-i ia :))

aci_dutzu
aci_dutzu  •  23 Februarie 2021, 22:49
Postat de forummerr pe 23 Februarie 2021, 14:16

Au fost discutii in 2015 si despre varianta obtinerii locului din L1. Procesul ar fi fost asemanator ca amploare cu cel privind prejudiciul si ar fi insemnat foarte multi ani in plus de inactivitate, am fi ramas doar cu Centrul de Copii si Juniori (atentie, sectia de fotbal era ACTIVA, prin acesti juniori, dar nu exista o echipa de seniori), lumea nu prea a fost de acord. Corect asa ar fi fost, sa dea Steaua in judecata lpf, frf si fcfcsb pt locul din L1. Aici e singurul proces in care echipa cu care tii chiar avea sanse de castig, fiindca putea veni cu argumentul cedarii benevole a locului in 2003. Si e cam greu de combatut. Dar paote ar fi castigat Steaua, habar n-am, era cam 50-50. De acord ca e unic in lume. Responsabili: Zisu, Boroi, Rosu, Becali, Paunescu, Sandu, Dragomir. Ei au fost principalii artizani ai mizeriei din 2003. Acum e prea tarziu, totul e prescris, drumul e deja ales de fiecare. FaciCeSpuneBecali e o clona, in sensul ca pretinde a avea ce nu are, e probabil prost folosit cuvantul, dar se intelege ideea. Boroi e cel care a fost de acord pana in 2014, el decidea totul, fiind comandant, nu degeaba e prieten la catarama cu Argaseala. Probabil ca nu a facut nimic datorita chiriei primite, nu stiu ce sa zic...

Dar că tălpănelu semna contracte cu Steaua, ce zici?

aci_dutzu
aci_dutzu  •  23 Februarie 2021, 22:45

Ia de citește, Mirele, cum zic impresarii să faci echipa.

Vezi toate comentariile (53)
Comentează