FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

L-au convins pe Becali! » FCSB a adus 4 „tricolori” de la România U19

Gigi Becali
Gigi Becali

Articol de , , - Publicat luni, 27 iunie 2022 08:00 / Actualizat luni, 27 iunie 2022 08:40

După Euro U19, la care România a participat zilele trecute, FCSB a luat decizia de a-i aduce la antrenamentele primei echipe pe toți cei 4 jucători pe care i-a avut la turneul final: Pantea, Ciuciulete, Pandele și Chirițoiu, care în sezonul trecut au evoluat în Liga 2.

FCSB a achiziționat doi fundași centrali, ambii străini, pe Bouhenna și Dawa, însă va completa lotul cu alte 4 nume, care în sezonul trecut n-au fost în curtea vicecampioanei. E vorba despre 4 fotbaliști născuți în 2003, care au participat zilele trecute cu naționala U19 a României la turneul final din Slovacia. 

La staff sunt campioni! » FCSB, formația cu cei mai mulți oameni care pregătesc echipa. Unde se clasează CFR la acest capitol
FCSB
La staff sunt campioni! » FCSB, formația cu cei mai mulți oameni care pregătesc echipa. Unde se clasează CFR la acest capitol

„Tricolorii” au terminat pe ultimul loc, fără niciun punct, însă prestațiile pe care le-au avut i-au determinat pe cei din staff-ul tehnic și administrativ al roș-albaștrilor să decidă să-i aducă la prima echipă. Cei 4 sunt Pantea, Ciuciulete, Pandele și Chirițoiu, care au fost oameni de bază în naționala condusă de Andrian Văsâi. 

Cu excepția lui Ciuciulete, care a evoluat în două jocuri, toți ceilalți s-au aflat pe teren în cele 3 confruntări din grupă, unde adversare au fost Italia, Franța și Slovacia.

Dacă în privința lui Pantea, decizia de a-l aduce la prima echipă era luată chiar înainte de Euro, datorită prestațiilor excelente pe care le-a avut în tricoul lui Hermannstadt, cu care a și promovat în Liga 1, în privința celorlalți s-a decis promovarea lor după nivelul arătat în echipamentul naționalei. 

Unde marea surpriză a fost Andrei Pandele, un mijlocaș central care a fost integralist în Slovacia și care s-a ridicat la valoarea adversarilor întâlniți. Chiar și împotriva Franței a avut un randament bun, deși s-a duelat cu jucători care fizic stăteau excepțional, marea lor majoritate având meciuri inclusiv în Ligue 1.

Rezerva lui Şut

Pe postul lui Pandele, FCSB nu are soluții foarte multe. Titular în sezonul viitor va fi Șut, în timp ce alți doi jucători care reveniseră după împrumuturi, Nedelcu și Gabriel Simion, s-au despărțit definitiv în această vară de clubul lui Becali. Practic, pentru noul campionat, în spatele lui Șut se vor afla, pentru rolul de închizător, Perianu și Pandele. 

La fel stau lucrurile și în privința lui Chirițoiu. El a evoluat în sezonul trecut la Unirea Constanța, unde a avut cifre relativ bune: 24 de meciuri și 5 goluri. 

La Euro U19 n-a impresionat în mod deosebit, însă are șanse mari să fie păstrat și el în lotul pentru viitorul sezon fiindcă în afara lui Florin Tănase, care va fi folosit ca număr 9, soluția de rezervă în acest moment înseamnă doar Ianis Stoica, în vreme ce Mamut și Dumiter, chiar dacă sunt în continuare în lot, nu sunt văzuți ca jucători ce pot aduce plusvaloare, după ce au dezamăgit pe parcursul sezonului trecut.

Ce au făcut cei 4 la CE U19

JucătorMeciuri în care a jucatMinute
Pantea 3121
Pandele3180
Ciuciulete2156
Chirițoiu 3173

Unde și cât au jucat în sezonul trecut

JucătorPostEchipăMeciuri
Panteafundaș dreaptaHermannstadt28 
Pandele mijlocaș central Metaloglobus24
Ciuciulete mijlocaș centralUnirea Constanța16
Chirițoiu  atacant Unirea Constanța24

7meciuri are Pantea în Liga 1, jucate în tricoul FCSB-ului, Pandele are două jocuri, Ciuciulete unul singur, în vreme ce Chirițoiu încă n-a debutat pe prima scenă

Vor fi eligibili pentru regula FRF încă 3 ani

Toți cei 4 sunt născuți în 2003, ceea ce le aduce un imens avantaj pentru campionatele următoare. Se vor încadra în regula impusă de FRF în viitoarele 3 ediții ale Ligii 1, adică până în vara lui 2025. Pentru sezonul următor, vor fi eligibili toți cei născuți începând cu 1 ianuarie 2000, în vreme ce pentru perioada 2023-2025 jucătorii care sunt născuți după 1 ianuarie 2002. 

FCSB va fi foarte bine acoperită pentru că în afara celor 4 care vin acum de la național U19, are în lotul actual cel puțin 3 jucători importanți: Octavian Popescu, Ianis Stoica și Perianu, toți născuți în 2002, cărora li se adaugă Musi, născut în 2004

775 de miide euro e valoarea cumulată a celor 4 în prezent, conform transfermarkt: Pantea e cel mai bine cotat, 350.000 de euro, urmat de Chirițoiu (175.000), Pandele (150.000) și Ciuciulete (100.000)

VIDEO Adrian Neaga: „Dawa nu este de FCSB! Sunt mulți jucători din provincie care n-au ce căuta la echipe mari”

Citește alte știri din Liga 1:

A semnat și va intra în istoria Ligii 1! » Doar Mircea Lucescu și Bogdan Stelea au mai reușit asta
CFR Cluj
A semnat și va intra în istoria Ligii 1! » Doar Mircea Lucescu și Bogdan Stelea au mai reușit asta
A plecat de la FCSB peste capul lui MM Stoica: „Nu l-aș fi lăsat acum. Gigi vorbește la cald...”
FCSB
A plecat de la FCSB peste capul lui MM Stoica: „Nu l-aș fi lăsat acum. Gigi vorbește la cald...”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (28)
francescoli1974
francescoli1974  •  27 Iunie 2022, 17:03

Veșnica dilemă,cine a fost primul,oul sau găina?Echipa Armatei sau a păstorului piperean?La Sevilla,in 86 sau Monte Carlo,87 nu era echipa cazărmii?Era cumva altceva?

zorrozabal
zorrozabal  •  27 Iunie 2022, 14:43
Postat de emil1986 pe 27 Iunie 2022, 13:49

Nu-i intâmplator ca esti prostut. De fiecare data aberezi. Pandele a fost dupa portarul Popa jucatorul care s-a ridicat la nivelul competitiei. Gloabele au fost altele. Daca intelegeai ceva din acest sport reuseai sa nu bati campii.

Mie mi s-a parut ca cel mai bun jucator de câmp de la noi a fost in mod evident Rareș Ilie!„Defectul”lui?!Ca nu e din echipa„perlelor”!Cât despre Pandele,mai bine zi-ne și noua:E sau nu e copilul lu finu Pandele?!

zorrozabal
zorrozabal  •  27 Iunie 2022, 14:36
Postat de 19sevilla86 pe 27 Iunie 2022, 13:28

Din nou se aude un tropait sinistru de bocanci militari sovietici pe stirile despre Steaua. Cazarmistii sunt demni de mila si numai pentru ca nu realizeaza (nu au cu ce procesa) ca Romania a ramas unica tara democratica unde se mai tolereaza existenta toxica a unor anomalii bolsevice precum CSA si CS Dinamo! Cum sa mai fi in 2022 suporter fanatic de unitate militara anacronica, perimata, sovietoida, asa cum indiscutabil este UM02301???

Tovarașu Viorel!Așa e bre!Aia era comuniști!Finanțau de la buget pe fața,nu mascat de câte un„tun”ca„afacerea”aia cu schimbul de terenuri cu MAN!Nu era baieți deștepți ca nea GG cu Hrebenciuc al vostru!

Vezi toate comentariile (28)
Comentează