FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Lovitură pentru FCSB! Gigi Becali a pierdut definitiv procesul la FIFA » Cât trebuie să plătească + ce riscă dacă refuză

Articol de - Publicat miercuri, 25 martie 2020 19:58

FCSB a pierdut definitiv procesul cu atacantul Lukasz Gikiewicz (32 de ani). FIFA, prin Camera de Soluționare de Litigiilor, a decis ca polonezul pe care Gigi Becali l-a forțat să plece de la echipă după doar trei meciuri să primească 93.500 de euro.

Din informațiile GSP.RO, FIFA a decis că FCSB i-a reziliat abuziv contractul polonezului. Forul a stabilit că atacantul trebuie să primească 93.500 de euro, o parte din suma totală pentru care semnase cu vicecampioana României. Gikiewicz a semnat FCSB în vara lui 2019 și a fost dat afară în toamnă, după doar trei meciuri. Polonezul a reclamat-o pe FCSB la FIFA și a avut câștig de cauză.

8.500 de eurocâștiga pe lună Gikiewicz la FCSB

FCSB riscă interdicția la transferuri

Astfel, Gigi Becali trebuie să achite suma de 93.500 de euro către fostul jucător până pe 11 mai 2020. În caz contrar, FCSB riscă să primească o interdicție la transferuri pe următoarele trei perioade: vara lui 2020, ianuarie 2021 și vara lui 2021. Plata nu poate fi amânată din cauza pandemiei de coronavirus, așa cum Gigi Becali vrea să facă în cazul transferului lui Adi Petre de la Esbjerg.

 „Elementele analizate au arătat tactica abuzivă a clubului în încercarea de a-l determina pe jucător să-și încheie unilateral contractul” 
extras din decizia FIFA

EXCLUSIV Lovitură pentru FCSB! Gigi Becali a pierdut definitiv procesul la FIFA » Cât trebuie să plătească + ce riscă dacă refuză

Lukasz Gikiewicz, „torturat de FCSB

După ce Gigi Becali s-a convins că polonezul nu este pe placul său și a vrut să-l determine să semneze rezilierea, FCSB l-a șicanat de mai multe ori.

  • Gikiewicz a fost scos de pe grupul de Whatsapp al primei echipe, unde fotbaliștii discută chestiunile profesionale și unde au acces la informații despre programul echipei;
  • I-a fost luată mașina de serviciu Kia oferită de club în urma semnării contractului și i-a fost dat un Matiz;
  • A fost dat afară din camera pe care o ocupa în cantonamentul de la Berceni, sub pretextul că e nevoie de spațiu pentru cazarea unor juniori invitați la un turneu;
  • Vintilă i-a interzis lui Gikiewicz să mai participe la antrenamentele primei echipei, iar atacantul a fost trimis să se antreneze cu un antrenor, Dacian Nastai, fără să primească o minge.

Pentru aproape o sută de mii de euro, fotbalistul a rezistat sub „tortură”, iar acum FIFA i-a dat câștig de cauză.

Recomandat în Biserică

Gigi Becali a decis să-l aducă pe polonezul aflat în prezent la Al-Faisaly după ce s-a întâlnit la Schitul Darvari pe Florin Motroc și s-a împrietenit cu fostul rapidist.

 Motroc a antrenat mulți ani în Țările Arabe și i l-a recomandat lui Becali pe Lukasz Gikiewicz, un polonez care evoluase cel mai recent în liga a doua din Arabia Saudită. Astfel, Becali a decis să-l aducă pe atacantul care a bifat 196 de minute la FCSB, fără să marcheze niciun gol.

VIDEO » Klaus Iohannis anunță noi măsuri: plata ratelor la bănci, amânată până la sfârșitul anului! 

Citește mai multe știri despre FCSB:

Gigi Becali, țeapă cu Moruțan, Coman și Man?! Avertisment direct de la Anamaria Prodan: „Vânzările nu vor mai fi la fel după coronavirus”

HAOS după pandemie?! Cum văd Giovanni Becali și alți impresari din România piața transferurilor după coronavirus: „Prețuri la jumate”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (60)
123729095113566
Coardos Claudiu  •  28 Martie 2020, 16:10

Io putin 93 de mii ,un milion de euro minim trebuia sa i dea Ce club de vagabonzi in frunte cu becali Il aduce i face contractul 83 de mii Il baga titular doar 3 meciuri si dupa care il tortureaza sa plece de la echipă Si mai spune ciobanul ca are credinta si frica de dumnezeu Sper ca anul acesta fcsb sa falimenteze Sa ajunga ca rapidul in serie d

albalbastru72
albalbastru72  •  26 Martie 2020, 12:23

Gigi,nu plati,arata ce inseamna sa fii mafiot.

andreidim2001
andreidim2001  •  26 Martie 2020, 10:06
Postat de zecs93 pe 26 Martie 2020, 03:00

Cam asta se intampla cu orice jucator din asta prost care semeneaza cu fcsb, ar trebui sa afle inainte de a semna ca va fi umilit ca o capra de sters pantofi =)) iar in legatura cu aceasta decizie, sa mai pus inca o caramida la falimentu lu fcsb, in situatia data, Gigi nu va plati 1 leu, si uite cum el si cu 3 jucatori importanti din lot impreuna cu rand00m sefu clasei ( a pr0stilor) vor migra catre clinceni sau acs berceni si vor invata cantece noi cu accele echipe =)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (60)
Comentează