FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

„Luțule, tu l-ai adus?” » FCSB i-a stabilit concurentul pe post lui Cordea: „Imediat le-a luat ochii tuturor”

Musi are 6 selecții și un gol în naționala sub 18 ani a României // foto: Facebook@FCSBOfficial
Musi are 6 selecții și un gol în naționala sub 18 ani a României // foto: Facebook@FCSBOfficial

Articol de , , - Publicat miercuri, 06 iulie 2022 07:41 / Actualizat miercuri, 06 iulie 2022 09:29

După ce l-a vândut în Turcia pe Valentin Gheorghe și a fost refuzată de Dorin Rotariu, FCSB a apelat la o soluție din propria Academie pentru a avea alternativă la Cordea: puștiul Alexandru Musi, care încă n-a împlinit 18 ani.

FCSB a căutat o variantă pe piața transferurilor pentru plecarea lui Valentin Gheorghe, care a fost cedat în Turcia. Dorin Rotariu n-a fost dispus nici măcar să negocieze cu vicecampioana României și a preferat să continue în Grecia, la Atromitos. 

Mihai Stoica, managerul general al roș-albaștrilor, spusese că e nevoie de un jucător care să fie o alternativă pentru Cordea, pe poziția de atacant lateral dreapta.

Verdictul Transfermarkt în lupta la titlu: diferență uriașă între FCSB și Craiova » Cum stă CFR Cluj
LUPTA LA TITLU
Verdictul Transfermarkt în lupta la titlu: diferență uriașă între FCSB și Craiova » Cum stă CFR Cluj

Mihai Stoica povestește cum a ajuns Musi la FCSB

Iar varianta la care FCSB s-a oprit e Alexandru Musi, fotbalist din propria Academie. El oricum fusese luat la prima echipă încă de la reluarea pregătirilor și a bifat minute în ambele amicale disputate până acum, 6-0 cu Sfântul Gheorghe și 6-1 cu Zimbru Chișinău. În ultimul a și reușit să înscrie.

Deși a evoluat la juniori în mare parte ca inter sau mijlocaș central ofensiv, dar și ca atacant lateral stânga, Musi va fi reprofilat și va fi luat în calcul pentru concurență la Cordea. Săptămâna trecută, Gigi Becali a refuzat o ofertă de 1 milion de euro, care a venit pe adresa lui Cordea din partea Legiei Varșovia.

Musi e unul dintre puștii din Academia FCSB, MM Stoica fiind convins că acesta va ajunge un fotbalist de top. Povestea relației Musi - FCSB e una extrem de interesantă. Chiar și managerul clubului s-a interesat cum a ajuns un asemenea talent în curtea roș-albaștrilor. 

„Alex Musi s-a născut în Spania, a fost la juniorii Valenciei. A fost la copii la ei. S-a întors în România cu familia lui și părinții l-au adus la noi. Vorbisem cu cineva, mă, cine l-a adus? «Luţule, tu l-ai adus?» «Nu, l-am găsit acolo». Chiar am vorbit cu şeful academiei: «cine l-a adus pe Musi?» 

A venit de mic, era foarte mic cand a venit. L-au văzut, făcuse junioratul în Spania, imediat le-a luat ochii tuturor”, a declarat MM la Orange în urmă cu câteva luni.

2016e anul în care Musi a venit la FCSB, moment în care avea doar 12 ani

Musi a impresionat la testele lui Neubert

Jucător de picior drept, Musi va împlini 18 ani pe 17 iulie, însă el e cât de cât obișnuit cu atmosfera din Liga 1. A evoluat deja în sezoanele precedente în prima echipă a FCSB-ului. A reușit chiar să și marcheze un gol, într-un meci de Cupa României, disputat în toamna lui 2021. 

Musi va fi încă o soluție pentru regula U21 în sezonul 2022-2023. Pe această listă mai sunt Târnovanu și jucătorii de câmp Octavian Popescu, Ianis Stoica, Pantea, Perianu.

150.000 de euroe cota la care e evaluat Musi de transfermarkt.de, e al 3-lea cel mai valoros fotbalist român născut în anul 2004, primii doi fiind Radaslavescu (Farul) - 500.000 de euro și Sălceanu (Gloria Buzău) - 175.000 euro

60 de milioane de euroe cea mai mare cotă a unui fotbalist, la nivel mondial, născut în 2004: Gavi, de la Barcelona

Alegerea lui Musi, în ciuda vârstei lui foarte mici, a venit și ca urmare a modului în care el s-a prezentat la antrenamentele și testele fizice pe care Neubert le-a condus în primele două săptămâni de după reluarea pregătirii. 

Deși jucătorii tineri fac, de regulă, față cu mare greutate la anumite exerciții, Musi n-a avut nicio problemă în a ține ritmul cu colegii săi seniori. Cu OK-ul venit din partea preparatorului fizic, antrenorii au hotărât apoi că Musi poate fi luat în calcul pentru a fi varianta de rezervă a lui Cordea.

Ce a reușit Alexandru Musi până acum

  1. A debutat în Liga 1 când avea 16 ani și 10 luni, în meciul FCSB - CSU Craiova 0-1, disputat în mai 2021 
  2. A jucat primul meci în cupele europene la 17 ani și 5 zile, în partida FCSB - Șahtior Karagandy 1-0 
  3. A înscris primul său gol în tricoul echipei de seniori în meciul din „16-imile” Cupei României, din sezonul trecut, CS Hunedoara - FCSB 3-5 
  4. Are deja 11 meciuri în tricoul FCSB, la seniori, în 3 competiții: Liga 1, Conference League, Cupa României 
  5. A jucat 303 minute

2027e anul până în care Musi va fi eligibil pentru regula U21 din Liga 1

Cum arată primul „11” și variantele de rezervă la FCSB

„Luțule, tu l-ai adus?” » FCSB i-a stabilit concurentul pe post lui Cordea: „Imediat le-a luat ochii tuturor”

Mai multe știri despre FCSB: 

Jucătorul de la FCSB în care își pune speranțele Mihai Stoica: „Tot respectul, dar e cu mult peste toți care au plecat”

Familia Rotariu acuză că Mihai Stoica a mințit: „Nu i-a dat niciun mesaj! Dorin e un băiat educat”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
Gabrie1
Gabrie1  •  08 Iulie 2022, 06:44

Dacă nu-l avem pe Messi e bun și Musi. Baftă copile și multe goluri.

tinn_2
tinn_2  •  06 Iulie 2022, 19:09

Și la ăsta se oftică impresarii că nu papă nik

barabula20
barabula20  •  06 Iulie 2022, 15:53

La ce fizic are baiatul e clar ca o sa ajunga mare. La septica.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează