FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

UPDATE Primul conflict Iordănescu - Becali! Cum a refuzat antrenorul FCSB să asculte ordinul patronului » Reacția lui MM

Edi Iordănescu // FOTO: Imago
Edi Iordănescu // FOTO: Imago

Articol de , - Publicat duminica, 26 septembrie 2021 16:14 / Actualizat duminica, 26 septembrie 2021 18:04

După meciul de Cupă cu Hunedoara, Becali a transmis la echipă că și-ar dori să nu-l mai vadă evoluând pe Iulian Cristea. Pentru a-i demonstra patronului că nu mai poate avea nicio imixitiune, Iordănescu l-a lăsat pe bancă pe Miron, care evoluase foarte bine cu FCU Craiova, doar pentru a-i face loc cu orice preț celui trecut pe lista neagră de Becali.

UPDATE, 17:50. Prima reacție a lui MM Stoica: „Miron se simțea încărcat”

MM Stoica, managerul general de la FCSB, neagă informațiile publicate de Gazetă, afirmând că Miron era obosit după partida din Cupă.

„Gigi Becali NU A URMĂRIT meciul de la Hunedoara. Miron nu a jucat ieri pentru că bifase 120 minute cu 3 zile mai devreme și se simțea ÎNCĂRCAT”, a scris MM pe Facebook.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Evenimente incredibile petrecute la FCSB pe parcursul săptămânii trecute. Sursele GSP dezvăluie că după meciul de la Hunedoara, din „16-imile" Cupei României, când roș-albaștrii au fost la un pas de o eliminare umilitoare, a avut loc prima confruntare dintre patron și antrenor pe marginea unor chestiuni tehnice. 

Gigi Becali, în discuțiile pe care le-a avut cu Iordănescu junior, i-a transmis acestuia că din punctul lui de vedere Iulian Cristea n-ar trebui să mai joace fiindcă e veriga slabă din defensivă. Mesajul patronului era cu scopul de a nu-l mai vedea în primul "11" la următorul joc, confruntarea de campionat cu Clinceni.

Cristea, cel mai bun în meciul cu Clinceni

Deși echipa a arătat vulnerabilități grave de fiecare dată când Cristea a evoluat în centrul defensivei în ultima perioadă, iar Miron a avut prestații foarte bune, cu el în teren FCSB n-a primit gol nici cu Dinamo, dar nici la Craiova, cu FCU, 

Edi Iordănescu a mutat realmente surprinzător pentru partida cu Academica. A apelat ca titular la Cristea și l-a lăsat pe Miron pe bancă, tocmai pentru a-i demonstra lui Gigi Becali că ordinele sale nu mai au nicio valoare și nu se mai pun în practică, așa cum s-a întâmplat cu antrenorii pe care formația i-a avut în anii precedenți. În ambele întâlniri în care FCSB a terminat fără gol primit, cu Dinamo și Craiova, Cristea nu a evoluat deloc ca stoper.

Iulian Cristea a fost integralist cu Clinceni, într-un meci în care din punct de vedere defensiv FCSB a suferit iarăși enorm. A încasat două goluri de la ultima clasată, iar finalul a fost cu multe emoții pentru vicecampioană. Miron a fost lăsat pe bancă și nu a fost folosit niciun minut. 

În schimb, decizia antrenorului a fost validată de Indexul InStat. Iulian Cristea a fost cel mai bun fotbalist al roș-albaștrilor în partida de sâmbătă. El a oferit o pasă de gol și a avut un index de 320, peste Keșeru, Vinicius și Ianis Stoica, cei trei marcatori.

Primul conflict Iordănescu - Becali! Cum a refuzat antrenorul FCSB să asculte ordinul patronului » Reacția lui MM
Iulian Cristea, 27 de ani, e de 3 ani la FCSB // FOTO: Imago

Iordănescu l-a salvat a doua oară pe Cristea

Nu e pentru prima dată când Iulian Cristea primește credit total din partea lui Edi Iordănescu. În momentul în care a semnat cu FCSB, fostul fotbalist de la Gaz Metan era aproape dat afară de patron, care îl avea client de ceva timp. Noul antrenor însă a primit puteri depline în ceea ce înseamnă deciziile tehnice și a spus că are nevoie de Cristea. 

De fapt, Cristea a apărut pe teren în toate cele 6 meciuri pe care FCSB le-a susținut cu Iordănescu pe bancă. A fost folosit și ca închizător, atunci când cuplul de stoperi a fost format din Vinicius și Miron.

Uitați de mine! Am ieșit din viața publică. Mai aveam echipa, dar acum i-am dat-o lui Edi. Gata! La FCSB șef este Edi
-Gigi Becali 

Cristea a lipsit ca stoper fix când FCSB n-a luat gol

AdversarCine au fost stoperiGoluri încasate
SepsiVinicius - Cristea1
CFRVinicius - Cristea4
DinamoVinicius - Miron-
FCU CraiovaVinicius - Miron-
CS HunedoaraCristea - Miron3
ClinceniVinicius - Cristea2

* partidele de când Iordănescu a preluat echipa

Clauze din contractul lui Edi cu FCSB, dezvăluite exclusiv de GSP 

„Clubul se obligă să nu critice activitatea specifică a antrenorului, a staffului și a echipei, prin declarații jignitoare, tendențioase sau care lezează în orice fel autoritatea, independența profesională sau imaginea antrenorului, a staffului și a jucătorilor în orice mod de către domnul George Becali sau alt oficial sau persoană afiliată a clubului. 

Clubul nu își asumă public, printr-un oficial, inclusiv George Becali, nicio activitate care ține de competența antrenorului principal, cum ar fi impunerea de jucători sau solicitarea de schimbări în timpul jocurilor. Până la achitarea acestei clauze penale, de 500.000 euro, FCSB nu va putea înregistra oficial un alt antrenor la echipă.

Să tacă Gigi? Asta e cea mai bună glumă! Îl vedeţi pe Gigi să se retragă!? Nu poate! I-a intrat în sânge. Nu o să tacă! În niciun caz, dar e bine că spune asta
 - Adrian Porumboiu

Drepturile antrenorului Edward Iordănescu:

  • Să decidă componența lotului, primul "11" și schimbările în echipă la jocuri oficiale sau amicale
  • Să nu primească și să nu antreneze jucători aduși la echipă fără acordul său
  • Să îndepărteze orice persoană din club sau afliliată acestuia de la orice activitate a echipei.

Alte obligații ale FCSB:

  • Să respecte independența profesională a antrenorului și să nu interfereze în nicio modalitate în exercitarea atribuțiilor sale
  •  Antrenamentele, stabilirea lotului, a primului "11", a schimbărilor din timpul jocurilor și a sistemului de joc sunt exclusiv atributul antrenorului sau al staffului (doar la sfatul tehnicianului)
  • Să se abțină de la orice acțiuni de natură să aducă atingere personalității, reputației profesionale sau autorității antrenorului Să se abțină de la orice acțiune care să aducă atingere personalității, reputației profesionale a oricărui jucător de la echipă.

După mulți ani, cel mai bun antrenor din Liga 1, a doua, a treia, a patra și a cincea a făcut o mișcare foarte bună! A cedat FCSB pentru 9 luni familiei Iordănescu
- Gabi Balint

Să sperăm că Edi va face treabă bună la Steaua. Normal că a schimbat lucrurile. Se vede în jocul echipei că le-a schimbat în bine, dar să sperăm că el va decide totul în continuare acolo 
-Adrian Neaga, fost jucător FCSB 

VIDEO Adrian Neaga, după FCSB - Academica Clinceni 3-2: „Să sperăm că Edi Iordănescu va decide în continuare totul la Steaua”

Citește mai multe știri despre FCSB: 

Cum ar fi putut FCSB să-și piardă „perla” Ianis Stoica: „Din cauza asta ne-am întors”

Gigi Becali, reacție nervoasă după ce FCSB a primit înterzis în Ghencea : „Gata!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (67)
514091889218839
Mihai Buzea  •  27 Septembrie 2021, 12:29

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

geogeo
geogeo  •  27 Septembrie 2021, 10:59

Trebuie bagate bete prin gard! Ce daca Becali declara ca Edi e seful si face ce vrea, ce daca Edi spune si demonstreaza ca face echipa, tactica si toate celelalte, trebuie gasit ceva ca sa bagam niste strambe. Parca- parca v-ar placea un scandal...

corectu
corectu  •  27 Septembrie 2021, 08:12

Știrile pe surse sunt majoritatea neadevărate.

Vezi toate comentariile (67)
Comentează