FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - ASTRA 1-3

FCSB - ASTRA 1-3 // Dulcea răzbunare a renegaților: Alibec, Budescu, Tamaș și Andone, răspuns perfect pentru umilințele îndurate în trecut

Articol de - Publicat luni, 25 noiembrie 2019 10:01

FCSB - ASTRA 1-3 // Denis Alibec, Constantin Budescu, Gabi Tamaș și Bogdan Andone au fost umiliți de Gigi Becali sau Mihai Stoica în perioada petrecută la FCSB, iar sâmbătă seară le-au dat răspunsul luându-le toate punctele pe Arena Națională. 

FCSB a pierdut din nou, în Liga 1, după 3 luni. De această dată, Astra a fost echipa care nu i-a dat nicio șansă. 

Iar eroii giurgiuvenilor au fost Alibec şi Budescu, doi foşti jucători ai vicecampioanei. Primul a marcat o „dublă”, iar al doilea a oferit două pase geniale.  

Și ca să fie totul de coșmar pentru steliști, chiar și mult hulitul Gabi Enache a înscris. Jucătorul nu mai evoluase într-un meci oficial din martie, atunci când a jucat pentru Dunărea Călărași. Iar un alt renegat, Gabriel Tamaş, a fost imperial în apărare. 

Mai mult, antrenorul care i-a dat şah mat FCSB-ului e Bogdan Andone, care a fost dat afară în vară de Gigi Becali. Toţi aceştia au plecat de la bucureşteni după conflicte cu patronul echipei sau cu fostul director sportiv, Mihai Stoica. â

CONFLICTE CU MM: Alibec i-a băgat mâna-n gât 

Denis a fost jucătorul care a avut cele mai multe contre cu MM în perioada petrecută la FCSB. Directorul sportiv nu l-a dorit pe atacant și a făcut tot posibilul să scape de el. Unul dintre momentele tensionate ale relației dintre Alibec și Stoica s-a consumat în septembrie 2017! 

În timpul partidei cu Viitorul, MM i-a strigat lui Denis: „Coboară, bă, să iei mingea!”. Nervos, atacantul s-a oprit și i-a răspuns pe un ton foarte ridicat: „Mai lasă-ne, bă, dracului în pace!”. 

Apoi, l-a înjurat în vestiar de față cu toată echipa. Mai mult, Alibec a spus despre MM că era „sifonul” lui Becali din vestiar. Surse autorizate au dezvăluit că în perioada petrecută la FCSB, Alibec chiar i-a băgat mâna-n gât lui MM după o discuție mai aprinsă. 

„Eu nu mă voi mai întoarce niciodată la FCSB, pentru că am marcat două goluri şi au început suporterii să mă înjure după câte am făcut aici la Steaua, am fost şi căpitan. Nu cred că aveau motiv să mă înjure” - Denis Alibec, atacant Astra 

A luat intenționat un „roșu” și au pierdut titlul 

Și Gabriel Tamaș s-a certat rău la FCSB cu MM Stoica. „Tamaş va fi o bombă cu ceas în vestiar. Nu ştiu cine i l-a propus sau cine i l-a băgat pe gât lui Gigi, dar e o mare greşeală” a fost mesajul lui Mihai Stoica de după gratii, transmis în 2015.

 Cei doi s-au cunoscut abia după 2 ani, iar ruptura totală s-a produs la un meci cu Viitorul. În urmă cu doi ani, MM s-a implicat într-un conflict dintre Gabi și un alt jucător și a ajuns să fie și el "dușmanul" fundașului în vârstă de 35 de ani. A arătat că nu-și consumase nervii cu oficialul, i-a pus o talpă pe genunchi unui adversar și a luat "roșu" direct în minutul 17. Era 0-0 când a ieșit Tamaș, s-a terminat 3-1 pentru Viitorul, care a devenit favorita la titlu, pe care și l-a câștigat. 

CONFLICTE CU GIGI BECALI: Budescu s-a răzbunat pe Gigi 

Omul cu pasele în meciul de sâmbătă a fost Constantin Budescu. Atacantul a fost implicat și el într-un schimb dur de replici cu Gigi Becali, cel care ordonase din lojă, în mai multe rânduri, să nu-l mai vadă pe teren. În 2018, Budescu a fost înlocuit la pauză într-un meci cu Astra, de Dică, la ordinul lui Becali. 

„Mă simt folosit! Cât s-a făcut treaba cu mine... Apoi m-au scos la pauză! Nu este normal. Sunt frustrat! Meritam puțin mai mult respect. Le-am spus că nu este normal să se mai întâmple așa ceva, dar ei au procedat din nou astfel. O să avem o discuție și vom lămuri lucrurile. Nu înțeleg deciziile astea!”, spunea atunci Budescu. A fost momentul care a aprins conflictul. 

„Mă bucur că am reuşit să dau două pase de gol. Vorba unui prieten, chiar trei, dar la una nu a reuşit să marcheze. Ne simţim bine toţi, nu numai eu cu Denis. Este un grup frumos aici, ne ajutăm reciproc şi asta se vede în teren”  - Constantin Budescu, atacant Astra 

MATCH PREVIEW FC VOLUNTARI - FCSB

Andone nu mișca fără aprobare! 

Bogdan Andone, fostul antrenor al roș-albaștrilor, a fost primul care a explicat în detaliu cum se procedează la FCSB: Becali stabilește titularii și toate înlocuirile din timpul meciurilor. 

Patronul nu renunță nici măcar atunci când tehnicianul îi prezintă argumente. „La meciul cu Alașkert, patronul a schimbat cu doar câteva ore înainte formula de joc! Dacă voiam să fac o schimbare în meci, aveam nevoie de aprobarea lui Becali! Ar fi fost complicat să mă opun. Nu făceam eu schimbările! Jucătorii știau foarte bine cum stătea treaba...”, a explicat Andone

„Nu a fost niciun meci special pentru mine! Și le-am spus asta și băieților: să venim aici, să luăm meciul în serios, să muncim și să câștigăm. Nu aveam nimic de arătat, chiar dacă la FCSB m-am simțit bine. Patronul să-și conducă clubul cum crede de cuviință” - Bogdan Andone, antrenor Astra

Vezi și: 

FCSB // EXCLUSIV Gigi Becali i-a ordonat lui Bogdan Vintilă: „Să nu-l mai văd în echipă, e prea nesimțit!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
vlad57
vlad57  •  25 Noiembrie 2019, 13:50

Ca la FCSB Becali taie si spinteca se stia de mult. Ma bucur ca Gigi culege ceea ce a semanat. Nu poate nimeni sa-l mai schimbe pe Jiji. Va ingropa FCSB. E ciudat cum, desi echipa e mai mult decat mediocra nu se gandeste nici o secunda sa aduca un antrenor adevarat care sa construiasca o echipa competitiva. Iar la straini nici nu se gandeste pentru ca aia i-ar taia reprede macaroana si nu ar putea sa se mai amestece dupa pofta inimii. De partea cealalta si Alibec si Budescu, desi sunt foarte buni aici la noi, fac parte din ceea ce eu numesc fosti viitori ratati ai fotbalului romanesc. De ce oare, la ce valoare au, nu au reusit sa ajunga in campionate importante? de ce au ramas vesnic la echipe mediocre? Poate si datorita caracterului si arogantei? Pacat de amandoi. Or fi facut bani la arabi si prin alte parti dar tot sperante neconfirmate au ramas. Fiecare cum isi asterne asa doarme!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează