FOTBAL  »  Superliga  »  ARBITRAJ

ANALIZĂ GSP Bilanț neverosimil: câte greșeli au făcut arbitrii în 18 etape + FCSB, cea mai ajutată din Liga 1!

Arbitrii români continuă să afecteze rezultatele și clasamentul din Liga 1 / Sursă foto: GSP +18   FOTO
Arbitrii români continuă să afecteze rezultatele și clasamentul din Liga 1 / Sursă foto: GSP

Articol de , - Publicat marti, 07 decembrie 2021 07:20 / Actualizat marti, 07 decembrie 2021 09:06

Arbitrii români continuă să afecteze rezultatele și clasamentul, în vreme ce până și campionate mici din jurul nostru au reușit să implementeze sistemul VAR și să reducă erorile care falsifică ierarhiile.

Greșelile dese ale arbitrilor au atins punctul culminant în weekend, când FCSB și CFR, favoritele la câștigarea campionatului, s-au acuzat reciproc pentru că ar beneficia de erorile brigăzilor

Campioana a câștigat cu Chindia, 1-0, și singurul gol al meciului a fost precedat de un henț al lui Costache, pasatorul decisiv pentru marcatorul Omrani.

MM Stoica a răbufnit după FCSB - UTA: „Așa linșaj n-am văzut niciodată, o mizerie!”
FCSB - UTA 2-1
MM Stoica a răbufnit după FCSB - UTA: „Așa linșaj n-am văzut niciodată, o mizerie!”

Arbitrii din Liga 1 greșesc încontinuu de un an și jumătate

Mihai Stoica a insistat în declarații de la TelekomSport că e deja o tradiție ca vișiniii să câștige datorită ajutoarelor pe care le primesc de la arbitri. A doua zi, FCSB a învins-o pe UTA grație a două penalty-uri pe care le-a inventat "centralul" Marian Barbu

Deciziile arbitrului i-au scandalizat și pe oficialii arădeni, și pe foștii mari arbitri Crăciunescu și Porumboiu.

Statistica arată că erorile nu sunt cu mult mai multe decât erau în sezonul trecut, brigăzile viciau și atunci clasamentul cu hotărârile lor greșite. După 18 etape s-au strâns 75 de greșeli ale arbitrilor, cu 3 în plus față de același moment din stagiunea precedentă. 

Brigăzile sunt, așadar, slabe în mod constant, ele doar continuă să influențeze rezultatele.

FCSB e cea mai ajutată echipă de arbitrii din Liga 1

Cel mai mult a beneficiat de ajutor FCSB în sezonul acesta, cu plus 8 la „adevărul" erorilor. Echipa lui Becali a beneficiat de 11 decizii eronate și a fost pedepsită de doar trei ori. 

Urmează Rapid în clasamentul "favorizaților". Campioana CFR se află în grupul cluburilor care au avut mai degrabă de suferit de pe urma prestațiilor pe care le-au înregistrat arbitrii

În coada acestui clasament, victimele principale sunt Chindia și FC Argeș, care au plătit cel mai des fiindcă "centralii" au hotărât greșit

Bilanț neverosimil: câte greșeli au făcut arbitrii în 18 etape + FCSB, cea mai ajutată din Liga 1!

Dinamo și Clinceni, cele mai slabe echipe din competiție, nu au de ce să se plângă, nu au fost dezavantajate. Aproape de situația în care se găsesc Chindia și Argeșul mai este, în mod surprinzător, și FC Botoșani. Dezavantajați des, moldovenii au izbutit să rămână în partea din față a clasamentului.

Noi, când greșim, plătim! Când un arbitru greșește de maniera de care a greșit domnul Barbu, cum plătește? Cum vine și se uită în ochii noștri, cum poate veni să ne spună că a încercat să arbitreze cum a putut mai bine? Așa ceva nu se poate! 

Așa ceva am trăit doar când eram în Liga 3, în Valea Jiului, și acolo arbitrau de frica spectatorilor, care stăteau cu coasa pe gard!

- Laszlo Balint, antrenor UTA Arad

Sunt greșeli impardonabile ale arbitrilor, așa cum am văzut și la meciul FCSB-ului cu UTA, și nimeni nu-i trage de pantaloni pe arbitri! Mie mi l-au eliminat pe Târcoveanu, pe urmă CCA a văzut în imagini că jucătorul nu a simulat, dar el a rămas suspendat. Dacă nu introducem VAR mai repede ajungem la scenarită!

- Valeriu Iftime, președinte FC Botoșani

Ne temem că o să pierdem titlul. Punctele vor fi înjumătățite înainte de play-off și vedem cum arbitrii greșesc în favoarea FCSB-ului des. Conducerea de acolo apare încontinuu la televizor și pune presiune.

- Bogdan Mara, director sportiv CFR

FCSB a fost ajutată de pomană în sezonul trecut 

FCSB s-a aflat printre favoritele arbitrilor și în stagiunea precedentă. După 18 etape, roș-albaștrii erau pe poziția a treia în clasamentul echipelor care beneficiaseră de cele mai multe ajutoare. 

Prima era Hermannstadt, o echipă care avea să retrogradeze în urma unui baraj pierdut cu Mioveni, a doua era UTA, tocmai victima de duminică a FCSB-ului. Echipa lui Becali nu a câștigat nici așa titlul, a pierdut în competiția cu CFR, aceeași rivală de acum

O constantă: Chindia era și atunci printre echipele năpăstuite, dezavantajate cel mai tare.

Bilanț neverosimil: câte greșeli au făcut arbitrii în 18 etape + FCSB, cea mai ajutată din Liga 1!

VIDEO „Tendențios! Ar putea fi greșeli vinovate!” » Dumitru Dragomir, fără menajamente despre ultimele erori ale arbitrilor

Citește și alte știri din Liga 1:

MM atacă un oficial de la CFR Cluj: „E un nimeni pe stradă!”

FOTO Gafe uriașe de arbitraj și în FC Botoșani - CSU Craiova » Două goluri trebuiau ANULATE!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (74)
368023036732853
Iuga Mircea  •  08 Decembrie 2021, 07:24

Fcsb :pro: 11meciuri--contra: 3 meciuri--diferența +8 Cfr : pro:4 meciuri--contra : 5 meciuri--diferența -1 deci fcsb este cea mai ajutată de arbitri! Se vede d-le Becali, se vede d-le Stoica!!!!!

cotzcarii_de_la_fc_dincu
cotzcarii_de_la_fc_dincu  •  07 Decembrie 2021, 19:14

Haha! I-ati scos victime pe protejatii grupului de la cluj. Pai la FC Dîncu e școala de ciordeala. Se ciordește cu cap, ardelenește. Statisticile voastre nu fac 2 lei . FC Dîncu e ciupita de cate un penalty sau doua in meciurile care sunt castigate cu mult inainte sa inceapa si alea-s multe. FC Dîncu au cam 10 meciuri in care li se opune rezistenta, pe sezon. In restul meciurilor, lucreaza la coafarea statisticii pe care o trambitati aici. Nu m-as mira ca multe dintre greselile de arbitraj care favorizeaza pe fcsb sa fie comandate tot de catre grupul papusarilor de la cluj, asa, for fun si pt intretinerea imaginii lor de victime.

cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  07 Decembrie 2021, 17:36

Bilantul este si mai scandalos daca s-ar arata si cate puncte a primit echipa lui Becali in urma acelor„erori”de arbitraj si mai ale in urma unor penalty-uri acordarte in ultimele minute prin care a fost decisa soarta partidei1

Vezi toate comentariile (74)
Comentează