FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ VS. FCSB

ANALIZĂ GSP Petrescu, Iordănescu, Șumudică. Gigi » De-aia s-a abonat titlul în Gruia! 3 diferențe URIAȘE între CFR Cluj și FCSB

Șumudică l-a taxat ieri
pe Becali: „Fotbalul e
pervers, îți dă o palmă
când râzi de răul
altuia
Șumudică l-a taxat ieri pe Becali: „Fotbalul e pervers, îți dă o palmă când râzi de răul altuia

Articol de , - Publicat sambata, 31 iulie 2021 07:05 / Actualizat sambata, 31 iulie 2021 08:36

CFR are patru titluri la rând și va fi a treia oară în grupele unei cupe europene. În anii aceștia, Clujul a vânat antrenorii cei mai buni pe care i-a putut angaja și și-a extins încontinuu conducerea tehnică, în vreme ce Becali a acaparat puterea de la FCSB până când a rămas singurul șef.

CFR câștigă încontinuu titluri de campion și încasează an de an premiile de milioane de euro pe care le oferă UEFA în competițiile ei, FCSB ratează toate obiectivele interne și se împiedică mereu în preliminariile cupelor europene. E vorba numai despre noroc, despre context?

1. Cu cine se bate Gigi Becali: antrenori și mulți alți specialiști

Becali a condus singur echipa în toți anii aceștia în care roș-albaștrii s-au împotmolit prin preliminarii. Clujul a căutat cei mai buni antrenori de pe piață. Petrescu, Edi Iordănescu, Șumudică sunt tehnicienii care au câștigat campionate și i-au condus pe vișinii în Europa.

Înainte să-l angajeze pe Șumi, CFR alcătuise o listă care-i cuprindea pe toți tehnicienii buni și disponibili: Răzvan Lucescu, Daniel Isăilă, Costel Gâlcă. Clubul a încercat de fiecare dată să-l recruteze pe antrenorul cel mai bun posibil.

În afara „principalului", Clujul a adunat încontinuu tot mai mulți specialiști. Șumudică are doi secunzi, doi preparatori fizici, doi antrenori de portari, doi medici, analist video. Șumi are libertatea de a conduce echipa și le acordă, la rândul lui, libertate colaboratorilor.

La FCSB, departamentul tehnic doar conduce antrenamentele. Becali și-a asumat și joi seară, într-o intervenție la TV după meciul cu Karagandî, schimbările care au subminat echipa în timpul jocului.

Încă o bătălie pierdută de Becali » FCSB, detronată în clasamentul cu care se mândrea cel mai mult
FCSB
Încă o bătălie pierdută de Becali » FCSB, detronată în clasamentul cu care se mândrea cel mai mult

Printre ele, înlocuirea lui Radunovici după prima repriză, deși muntenegreanul fusese cel mai bun de pe teren, și a lui Florin Tănase spre final. "Tănase tot gesticula, nu-i convenea nimic!" a fost argumentul. Patronul a ajuns la concluzia aceasta urmărind meciul de acasă, la televizor!

2. Copilu conduce, MM e doar decor la FCSB

Și CFR mai greșește, a mai achiziționat jucători care nu au confirmat așteptările, echipa a jucat uneori slab și a pierdut. Într-un termen lung, planul ardelenilor produce rezultatele dorite. 

Petrescu, Iordănescu, Șumudică. Gigi » De-aia s-a abonat titlul în Gruia! 3 diferențe URIAȘE între CFR Cluj și FCSB
Marius Șumudică, antrenor CFR Cluj // FOTO: Imago

Autocratul Becali o coboară pe FCSB tot mai jos. Rezultatele slabe din Europa au tocit de tot coeficientul și formației lui îi va fi tot mai greu să ajungă în grupe, o să piardă statutul de cap de serie.

La Cluj, planul e condus de un președinte, Marian Copilu, care discută cu patronul Neluțu Varga fără să-i execute ordinele. Când Varga a vrut să-l angajeze pe Mutu în locul lui Petrescu, Copilu s-a opus și proprietarul clubului a renunțat la idee. Marian are ultimul cuvânt în privința tuturor deciziilor importante: alegerea antrenorului, transferurile, angajarea altor oameni în club, contractele cu sponsorii.

Omologul lui de la FCSB, numărul unu executiv, ar trebui să fie Mihai Stoica. Ar trebui. MM e cel mai experimentat manager din campionat și a înregistrat de-a lungul timpului succese în toate competițiile în care s-au aflat echipele sale, dar a devenit un element de decor.

El nu hotărăște nimic important, o influență mai mare a ajuns s-o aibă în club Florin Vulturar, un impresar în care Becali are încredere. Vulturar e implicat în toate achizițiile FCSB-ului, Stoica doar însoțește echipa la antrenamente și la meciuri. 

3. Când a intervenit Varga au plecat toți de la CFR 

A existat și la CFR un episod în care Varga s-a comportat așa cum se comportă Becali de obicei. În 2017, Petrescu plecase în China și Marian Copilu îl alesese pe Edi Iordănescu înlocuitor. La începutul stagiunii, CFR a pierdut acasă cu Malmo în preliminariile Champions League, 0-1, o partidă în timpul căreia Varga ordonase înlocuirea lui Arlauskis, care greșise la golul suedezilor. 

I-a transmis schimbarea lui Panin, care nu i-a comunicat-o mai departe lui Iordănescu. După acel meci, patronul l-a anunțat pe Panin că era dat afară și l-a demis și pe Iordănescu. Președintele Copilu a demisionat, în semn de protest. Varga l-a convins să revină după eliminarea rușinoasă în disputa cu Dudelange, din Luxemburg. 

Intră Alibec la CFR Cluj

CFR se va putea baza în dubla manșă cu Young Boys și pe Denis Alibec, numele cel mai important din acest mercato de vară în Liga 1. Alibec va fi titular azi, în partida cu Chindia, și își va recăpăta treptat forma fizică. El a mai jucat până acum doar 21 de minute pentru clujeni, în victoria cu Clinceni, 2-1. Denis e împrumutat pentru sezonul acesta de la Kayserispor, o formație care a plătit un milion de euro astă-iarnă, când l-a achiziționat de la Astra.

 Dintre atacanții pe care i-a rulat Șumudică în acest sezon, Debeljuh și Omrani, nici unul nu a avut un randament grozav, care să-l recomande ca titular incontestabil, așa că Alibec va deveni opțiunea principală, cu condiția ca el să ajungă rapid în forma cea mai bună. 

VIDEO FCSB, meci tare în Liga 1! Totul despre duelul cu UTA

Citește și: 

A pus tunurile pe Becali după ce FCSB a fost eliminată din Conference League: „Se învârte ca o bicicletă fără lanț! N-a învățat nimic și e înconjurat de așa ziși specialiști care îi spun tâmpenii”

Marius Șumudică îl „înțeapă” pe Becali, după eliminarea din Conference League: „Fotbalul e pervers, îți dă o palmă când râzi de răul altuia”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (73)
marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  31 Iulie 2021, 20:15

În loc sa isi duca familia la Mare sta Becali sa ii spuna antrenorului pe cine sa puna in echipa ! Zici ca trebuie sa castige la pariuri pe pariuri in Asia ! Mizeaza 10 milioane de euro si pierde sigur pe cota de 5 cand ti-e lumea mai draga. Doar el face jocurile ! De fapt pierde echipa pe cota 5 dar el castiga de 5 -8 ori in 90 de minute ! Nu stiu cum de nu il dau in gat casele de pariuri !

cr_fabiani
cr_fabiani  •  31 Iulie 2021, 17:28
Postat de dececartonaselegalbenebaneaza pe 31 Iulie 2021, 16:28

Pai si ce ai demonstrat daca ai scris ca e echipa de propaganda?? Eu am scris ca a avut rezuktate in CL si EL. Ce tot postezi aici daca ai pierdut deja argumentul?? Nu te lasi pana nu ai ultimul cuvant?? Nu are logica ce scrii tu cu ce am zis eu- locurile 3-4 din Khazahstan sunt la nivel cu locul 1 din Bosnia, 2-2 a facut FCSB, 2-2 era la Banja Luka cu CFR in minutul 118. Ca unii au ajuns la penaltyuri si ceilalti au evitat e chestie de miracol.

Auzi miracol..?CFR in meciul cu bosniacii,in retur a avut 12 suturi PE poarta si a dominat clar.calificare meritata,niciun miracol..voi,cu minerul lupeni cate suturi ati avut??..2.si v au inghesuit aia ca numai gafaiati..deci??

gorgeousroadkill
gorgeousroadkill  •  31 Iulie 2021, 16:59
Postat de dececartonaselegalbenebaneaza pe 31 Iulie 2021, 16:28

Pai si ce ai demonstrat daca ai scris ca e echipa de propaganda?? Eu am scris ca a avut rezuktate in CL si EL. Ce tot postezi aici daca ai pierdut deja argumentul?? Nu te lasi pana nu ai ultimul cuvant?? Nu are logica ce scrii tu cu ce am zis eu- locurile 3-4 din Khazahstan sunt la nivel cu locul 1 din Bosnia, 2-2 a facut FCSB, 2-2 era la Banja Luka cu CFR in minutul 118. Ca unii au ajuns la penaltyuri si ceilalti au evitat e chestie de miracol.

E o echipa in care se pompeaza multi bani, spre deosebire de Karagandy. Ce-i asa greu de-nteles?

Vezi toate comentariile (73)
Comentează