FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB. Cifrele reale din jurul transferului lui Dennis Man + UTA de-abia așteaptă mutarea!

Dennis Man este dorit în Premier League
Dennis Man este dorit în Premier League

Articol de - Publicat miercuri, 08 iulie 2020 14:25 / Actualizat miercuri, 08 iulie 2020 16:36

Reprezentanți ai lui Norwich ar urma să asiste diseară la returul semifinalei de Cupă FCSB - Dinamo. Oferta reală a „lanternei” din Premier League pentru Dennis Man (21 de ani, extremă dreapta) e de 8 milioane de euro, Gigi Becali visează în realitate la 10 milioane de euro. „Tranzacția s-ar putea finaliza pe la 8,5-9 milioane de euro”, spun surse GSP.

  • FCSB - Dinamo se joacă azi, de la 20:00, în returul semifinalelor Cupei României. Partida va fi liveTEXT și VIDEO pe GSP.RO și în direct pe Look Plus, Digi Sport și TV Telekom Sport
  • În tur, pe terenul lui Dinamo, FCSB s-a impus cu 3-0

Derby-ul din Cupă, meciul carierei pentru Dennis Man: „O să fie reprezentați la meci. Mâine ne vedem la negocieri”

Discuțiile pentru transferul lui Man în Anglia intră pe o pistă decisivă în această seară. Reprezentanți ai lui Norwich vor fi prezenți la returul semifinalei de Cupă cu Dinamo, după care, mâine, ar urma să se poarte negocierile finale pentru trecerea jucătorului în Albion.

Lucrurile sunt însă mai complicate decât recunoaște Becali. Surse apropiate tratativelor arată că „englezii oferă 8 milioane de euro și nu sunt înnebuniți după Man pentru a plusa cu ochii închiși. 

Contactele între părți durează de câteva luni, iar propunerea inițială a lui Norwich era să plătească încă un supliment de două milioane de euro dacă echipa rămânea în Premier League. Nu mai e însă cazul, fiindcă retrogradarea e iminentă".

FCSB. Cifrele adevărate din jurul transferului lui Dennis Man

Într-adevăr, Norwich e ultima în clasamentul din Anglia, cu 21 de puncte după 34 de jocuri, nemaiavând nicio șansă să se salveze. Are cel mai slab atac, 26 de goluri marcate, și cea mai fragilă apărare, 63 de goluri încasate.

Unde s-ar învârti însă sumele reale din tranzacție? „Norwich nu va scoate sub nicio formă 15 milioane de euro" spun sursele GSP, care mai susțin că "aceasta e singura echipă interesată acum de Man în Anglia. Ideea că ar mai fi la mijloc alte două cluburi intrate pe fir e doar o strategie de negocioere să le forțeze cumva mâna celor de la Norwich să încheie mai repede tranzacția".

De fapt, însuși Becali declara public la începutul lunii aprilie că „am cerut pe Man 20 de milioane. Dacă mi-ar da acum 10 milioane, l-aș da. Cer 15, dar dacă mi-ar da 10, l-aș da"

Aici e, de fapt, marja în care se negociază pentru jucătorul roș-albastru: între 8 milioane de euro oferiți de Norwich și 10 milioane de euro pentru care Becali s-ar declara mulțumit. „Probabil că pe la 8,5-9 milioane de euro s-ar putea bate palma" estimează sursele GSP.

Contract pe 4-5 ani și salariu de 1 milion de euro în primul sezon

Man ar trece în Championship pe un contract pe 4 sau 5 ani, iar salariul se va învârti în jurul sumei de un milion de euro, cu creșteri succesive de la sezon la sezon, plus bonusuri de performanță. Becali ar vrea să păstreze un procent de 20% la revânzare.

Ar intra în topul vânzărilor din Liga 1

În funcție de finalul tratativelor cu Norwich, Man se pregătește să intre direct pe podiumul celor mai bine vânduți jucători români all-time din Liga 1. Clasamentul e condus acum de Stanciu (9,7 mil. E de la Steaua la Anderlecht), Chiricheș (9,5 mil. E de la Steaua la Tottenham) și Mitriță (8 mil. E de la Craiova la New York City FC).

 Cei mai scumpi fotbaliști români rămân Mutu (19 mil. E de la Parma la Chelsea) și Chivu (18 mil. E de la Ajax la Roma), ambele tranzacții operate în 2003.

UTA așteaptă cu sufletul la gură transferul lui Man: „Avem procent la revânzare”

Liderul din Liga 2 ar putea să aibă o vară cu o dublă lovitură: revenirea în L1 și încasarea unui procent de 11% din prețul cu care FCSB îl va vinde pe Man. Jucătorul ar intra în istoria clubului drept cel mai consistent transfer all-time.

Eventuala plecare a lui Man în Anglia îl face nu doar pe Gigi Becali să-și frece mâinile de bucurie. Și UTA e direct interesată de datele tranzacției, deoarece clubul arădean deține în continuare un procent de 11% la revânzarea fotbalistului, pe care l-a cedat în vara lui 2016 la FCSB. Președintele liderului din L2, Claudiu Drăgan, a confirmat informația pentru GSP.

Prin urmare, dacă bucureștenii îl vor vinde cu 9 milioane de euro pe Man, UTA ar încasa 990.000 de euro, ceea ce ar însemna aproape 70% din bugetul pe care Aradul îl are în acest sezon, la finalul căruia încearcă să promoveze! UTA a dus acest campionat pe un buget de 1,5 milioane de euro, bani asigurați în mare parte de autoritățile locale.

Prima strigare: 420.000 euro, cu o clauză răscumpărată

„Bătrâna Doamnă" a mai primit până acum 420.000 de euro de pe urma cedării lui Man la FCSB: 300.000 euro prețul de transfer, 100.000 de euro clauză după ce a ajuns la echipa națională și încă 20.000 de euro clauză pentru minimum 10 jocuri în primul sezon petrecut la roș-albaștrii.

Ultima sumă a însemnat, de fapt, o răscumpărare din partea lui Becali, pentru că, inițial, valoarea clauzei respective era de 100.000 de euro. După ce Man a prins însă primele 8 partide la FCSB și era clar că va depăși bariera de meciuri din contract, Becali le-a propus celor de la UTA o variantă de compromis, ajungându-se la soluția celor 20.000 de euro.

Spre un total remarcabil: 1,4 milioane sau mai mult

Tot acest puzzle financiar îl poate transforma pe Man în jucătorul care aduce cei mai mulți bani din istorie în seiful UTA: circa 1,4 milioane de euro. Cu specificația, evident, că suma poate varia în funcție de prețul final cu care internaționalul ar fi vândut de FCSB.

5 milioane de euroe cota actuală a lui Man pe portalul de specialitate transfermarkt.com

VIDEO Match preview FCSB - Dinamo: totul despre derby-ul din Cupa României

Citește mai multe știri despre FCSB:

Gigi Becali a anunțat cine conduce FCSB: „El are cea mai mare autoritate” + ce se întâmplă cu Vintilă: „Duhovnicul i-a zis să asculte de mine”

Iulian Miu a întrerupt-o pe Anamaria Prodan pentru a o „certa” chiar în timpul emisiunii: „Eu sunt antrenor la Steaua”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (24)
cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  09 Iulie 2020, 09:18
Postat de romeverest pe 08 Iulie 2020, 16:43

Chiar si 8 mil. de euro sunt foarte multi pentru un jucator care nu a prea jucat in cupele europene si care nu are prezente in echipa nationala !! Sumele de 15-20 de mil. visate de Becali si agenta jucatorului sunt de-a dreptul absurde. Sotia-impresar nu a vandut in viata ei vreun jucator roman in campionatele din vestul Europei, iar Becali a mai pacalit cateva echipe din vest prin vanzarea lui Chiriches, Gardos si Stanciu !!

Lasand la o parte toate astea!Oare scouterii aia ai unei echipe din Premier league totusi, sa fie ca Danut Lupu?Crezi ca ei nu vad ca Man are un singur picior-stangul si ca duce numai o repriza?Avand si exemplul lui Baluta de la Brighton?Pretul-optimist-ar fi de 5 milioane!Dar nu va fi,nici o tranzactie!Deja se intrevede asta din faptul ca Becali a dat-o pe glume!Cum face de fiecare data cand e prins cu minciuna!

zorrozabal
zorrozabal  •  09 Iulie 2020, 09:08

La meciul de aseara,unul din comentatorii transmisiei de pe GIGI SPORT1,a facut o gafa-cu ghilimele subintelese-zicand ca nu are cum sa asiste la meci si scouterii Norwich,pentru ca regulamentul federatiei interzice categoric prezenta la meci-in perioada starii de alerta-a spectatorilor sau a oricaror altor persoane,in afara jucatorilor si a oficialilor echipelor!Daca Dinamo mai are intr-adevar conducatori,ar trebui sa se sesizeze si sa sesizeze si comisiile!Nu ca alea vor fi corecte-nici vorba-dar macar asa,sa le demaste slugarnicia fata de oierul parvenit!

cornelconasu
cornelconasu  •  08 Iulie 2020, 18:45

Gafiuc, ai băut după Iedi ?! Cine dă pe tatuatul ăla prefăcut, chiar și 8 mil ??? Sunteți treji sau v-a pus ”duhovnicu” Tudor ceva în aghiasmă ??!

Vezi toate comentariile (24)
Comentează