FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CLINCENI

Florin Călinescu, recital la microfon în FCSB - Clinceni: „E vecin cu mine, o aud pe nevastă-sa” + „Îți dau o mașină de spălat folosită puțin”

Florin Călinescu +48   FOTO
Florin Călinescu

Articol de GSP - Publicat sambata, 25 septembrie 2021 21:50 / Actualizat sambata, 25 septembrie 2021 22:59

Meciul dintre FCSB și Academica Clinceni, scor 3-2, i-a avut drept comentatori pe postul Prima TV pe actorul și omul de televiziune Florin Călinescu (65 de ani) și jurnalistul Bogdan Cosmescu. Călinescu a avut câteva replici amuzante.

Toate detaliile despre FCSB - Clinceni, AICI!

Începând din etapa trecută, postul generalist Prima TV transmite câte un meci de Liga 1 în fiecare weekend. Și încearcă o abordare atipică: lângă un comentator clasic pune un om de entertainment. Runda trecută au comentat Bogdan Cosmescu și Dragoș Pătraru, iar astăzi, la FCSB - Academica Clinceni, la microfon s-a aflat actorul Florin Călinescu, până de curând jurat la „Românii au talent”. Alături de el, același Bogdan Cosmescu.

+44 FOTO

Florin Călinescu, replici spumoase în FCSB - Academica Clinceni 

În prima parte a meciului de pe Arena Națională, Florin Călinescu a intervenit de câteva ori cu replici haioase. Mai întâi, l-a completat pe Bogdan Cosmescu când acesta i-a rostit numele unuia dintre asistenți: 

  • Bogdan Cosmescu: „Îl avem asistent pe timișoreanul Radu Ghiciulescu”.
  • Florin Călinescu: „Raul e vecin cu mine. O aud pe nevastă-sa: «Raule, du și tu gunoiul»”.

Au urmat alte câteva replici amuzante: 

  1. „Așa se întâmplă cu Budescu de când îl știm. E cel mai bun în afara meciurilor, pe la antrenamente, prin curte. E un jucător care și-a distrus cariera. Ce ne-am fi făcut dacă ar fi jucat la talentul lui adevărat de la 20 de ani? Talent imens. Vezi o fază, zici: «Ăsta e adevăratul Budescu». Apoi parcă-și cere scuze și dispare”.
  2. „Nu știu unde erau fundașii ăștia. Ia uite, parcă erau vorbiți (la golul de 1-0, n.r.). Copilul ăsta (portarul, n.r.) o avea 18 ani?”
  3. „Bogdane, tu faci meseria asta de mult. Îți dau o mașină de spălat folosită puțin dacă poți să spui toți antrenorii de la Steaua / FCSB de când a luat Gigi echipa”.
  4. „Ia să văd eu cum stă Liverpool-ul meu cu piciorul pe accelerație. Bă, ești copil? Minutul 90+4, 3-3. S-a cam terminat și meciul ăsta, avem doar unul în fața lui City”.
  5. „Moruțan și Cicâldău sunt două transferuri reușite pentru impresari și familiile lor. Man și Mihăilă rup gura târgului? Mie mi-e frică de Man și Mihăilă, parcă au oasele altfel. Să intre vreun italian la ei... or mai avea vreun Gattuso în devenire”.
  6. „Jucătorii ăștia de mâna a 4-a străini care vin aici, pe lângă niște jucători români de mâna a treia, nu mai creează nicio perspectivă pentru echipa națională”.
  7. „Eu nu știu la ce coafor se duc jucătorii ăștia. Cu pensete cred că-și aranjează cioculețul, tâmplele”.
  8. „Când sunt trist, mă uit la aia cu Nicoliță de pe Bernabeu (autogolul din Real Madrid - FCSB, n.r.). E ceva care spune totul despre fotbal”.
  9. Despre golul lui Michael Omoh: „N-a fost nici șutul lui pește prăjit, nici ca din tun... Un șut bunicel, dar nu folha seca. Sau folha seca e din voleu?”

Călinescu nu s-a lăsat mai prejos nici în a doua parte:

  1. „Gata, s-a dus o brazdă. Uite, se vede arheologia. Acolo dacă nu e un sit dacic, să mă scuipi”.
  2. „Dacă e Vinicius în careu, deja e un sfert de gol”.
  3. „E un meci îngrozitor în general, nu doar pentru portar”.
  4. „A înjurat, fii atent! Chivulete a zis o măscăreală, de asta și-a acoperit gura”.
  5. „Budescu trebuie să se ducă la vestiare ca s-o dea pe poartă”.
  6. „Un meci inutil făcut de copilul ăsta, Olaru, speranță și el odată...”
  7. „O reală plăcere. Acum îmi dau seama ce meserie mișto aveți, să vă uitați la neanturile astea de meciuri și să păreți că sunteți în freză tot timpul. Nu vă mai invidiez. Câte prostii trebuie să spuneți pentru nimic...”

Claudiu Keșeru, căpitan cu Academica Clinceni

Claudiu Keșeru (34 de ani, atacant) a fost ales căpitan de Edi Iordănescu pentru meciul cu Academica Clinceni. Premieră în actuala stagiune.

În absența lui Andrei Miron din primul „11”, banderola a ajuns pe brațul lui Claudiu Keșeru. Florin Tănase, „titularul” banderolei, e în continuare accidentat.

„Când mă vedeți că numesc un jucător cu experiență, înseamnă că el «reclamă» acest statut, fiindcă are maturitatea necesară. Decizia de a acorda banderola îmi aparține. Grupul se va supune și să fiți siguri că nu aleg întâmplător, analizez foarte bine”, declara antrenorul vicecampioanei înainte de meciul cu Dinamo, primul după accidentarea lui Tănase.

Andrei Miron a fost căpitanul celor de la FCSB în ultimele 3 partide. Evoluția modestă a stoperului din Cupă, cu Hunedoara (5-3), l-a scos din formula de start.

FCSB - Academica Clinceni: echipele de start

  • E prima dată când Edi Iordănescu îl titularizează pe Ianis Stoica în Liga 1. Atacantul tocmai a reușit o „dublă” în Cupa României, contra Hunedoarei (5-3 după prelungiri).
  • Adrian Șut, recent revenit după o accidentare, apare și el de la început în primul meci din acest sezon de L1.
  • De remarcat și faptul că Iulian Cristea i-a luat locul lui Andrei Miron în centrul apărării.

FCSB: A. Vlad - V. Crețu, Vinicius, I. Cristea, Radunovic - Cordea, Șut, Olaru - Ianis Stoica, Keșeru, V. Gheorghe
Rezerve: Straton, Miron, Haruț, Budescu, Dumiter, Ov. Popescu, Perianu, Oaidă, Musi
ANTRENOR: Edward Iordănescu

CLINCENI: E. Dobre - Fl. Achim, Bilali, Patriche, Pîrvulescu - Moulin, Cascini - Cioiu, Chandarov, De Amorim - Omoh
Rezerve: Păun, Gardoș, Pashov, Gavra, Vanzo, Ventura, Kazlauskas, Dumitrache, Goma
ANTRENOR: Ionuț Chirilă

Stadion: Arena Naţională (Bucureşti)
Arbitru: Chivulete Andrei Florin (Bucureşti) / A1: Urzică Vladimir (Piatra Neamţ), A2: Ghiciulescu Raul Constantin (Lugoj)

Citește mai multe știri de actualitate:

Iuliu Mureșan, prima reacție despre venirea lui Mutu: „Era pe listă de la început”

L-a dat afară după eliminarea din Cupă: „Nu mai face parte din lot” + Amenzi pentru toată echipa!

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (10)
787289904705560
Constantin Andrei  •  26 Septembrie 2021, 09:09

daca nu scapati de acest portar gropar fcsb nu va progresa cu nimic. trimetetil la echipa 2 pina nu va va ingroapa cind va va fi lumea mai draga

valentindragobete
valentindragobete  •  26 Septembrie 2021, 07:21
Postat de cky33 pe 25 Septembrie 2021, 22:53

La ce nivel de joc e pe la noi chiar mi se pare buna ideea cu florin calinescu. Ar merge si cheloo, bendeac, bucătarii aia de la antena 3 si teo trandafir. Nu glumesc, in sensul ca a cat de putine faze de joc cursive sunt, au timp sa ne zică si horoscopul.

Te dai si tu un fel de Călinescu chiar mai in mizerie decat este Călinescu adica vrei sa fii, așa, mai glumeț sau mai glumaș (!) ?

paolo14
paolo14  •  26 Septembrie 2021, 05:42

Texte de doi lei, umór pentru damele de consumație cu care e obișnuit pe la televiziuni. O rusine!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează