FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB // CORESPONDENȚĂ GSP DIN SPANIA / Lucian Filip: „Nu am simțit că Becali face echipa”

Articol de - Publicat luni, 13 ianuarie 2020 17:10

Unul dintre liderii FCSB, mijlocașul Lucian Filip, a recunoscut că roș-albaștrilor le-ar fi fost mai bine dacă Dan Petrescu, antrenorul ce-a adus ultimele două campionate la CFR Cluj, ar fi părăsit România. Există un motiv de bucurie la roș-albaștri: faptul că a plecat Emmanuel Culio! 

Lucian Filip, 29 de ani, este cel mai vechi component al echipei. A venit în 2007 în Ghencea, de la Școala „Gică Popescu”, craioveanul încheindu-și junioratul la echipa roș-albastră. Apoi, a urcat la prima echipă, a mai fost împrumutat la Unirea Urziceni, FC Snagov și Chiajna, fiind și unul dintre cei trei căpitani ai formației. Oricând a fost nevoie de el, a intrat fie la mijloc, fie în apărare. Schimbă prefixul în septembrie, iar la vară s-ar putea transfera în străinătate. Dar până atunci vrea al 4-lea titlu personal, cu FCSB.  

Lucian Filip a susținut azi o conferință de presă și a vorbit despre cele mai importante subiecte din Liga 1: situația de la FCSB, plecarea lui Harlem Gnohere și rivalele CFR Cluj și Astra. 

„Nu ne gândim la toate discuțiile că patronul echipei face schimbările, face echipa. Cine vine la Steaua vine cu gândul să arate că e cel mai bun. Pentru că dacă joci foarte bine, n-ai cum să ieși din primul «11». Eu îți spun sincer: n-am simțit niciodată că face altcineva echipa decât antrenorul principal.

Echipa arată foarte bine acum, nu știu dacă ne-ar mai trebui ceva. Nu doar Mister a adus lucruri foarte bune la echipă, ci și staff-ul dânsului. Preparatorul fizic Marius Dima face antrenamente grele, dar foarte bune. Avem mare încredere în el. Poate jucătorii de la Dinamo n-au răspuns cum trebuie la cerințele lui.

Noi vrem să începem campionatul direct cu o victorie la Cluj cu CFR. Oricum, prea multe nu putem schimba în această pregătire, fiindcă lucrurile au mers bine. Am legat multe victorii. Trebuie doar să continuăm pe aceeași linie. Plecarea lui Harlem Gnohere ar fi o pierdere, dar asta e viața fotbalistului. El a ales să plece la mai bine. Nu știam că vrea să părăsească echipa, am aflat la aeroport că nu mai e la noi”, a declarat Lucian Filip. 

„Momentan, nu vreau să plec în străinătate. Nici nu iau în calcul să plec. Vreau să mai câștig un titlu cu FCSB. Pe mine mă motivează enorm concurența, atunci joc cel mai bine” 
Lucian Filip 

Lucian Filip: „Ne-ar fi convenit ca Dan Petrescu să plece” 

Lucian Filip a  vorbit și despre rivalele la titlu, CFR Cluj, Astra și Craiova. 

Ne-ar fi convenit mult ca Dan Petrescu să fi plecat de la CFR Cluj. Însă tot de noi depinde, dacă ne vom câștiga meciurile, vom fi campioni. Culio e o pierdere pentru ardeleni. Pentru titlu ne vom lupta cu Craiova și cu CFR Cluj.

„Mă bucur că Bogdan Andone are rezultate la Astra, noi ne-am înțeles bine cu el. Din păcate, lucrurile n-au mers bine, cum ar fi trebuit, cât a fost aici. E un caracter bun, dar nu cred că ne poate sufla titlul! Astra are echipă bună, dar n-are forța să se lupte pentru locul 1”, a adăugat mijlocașul. 

„Vedem unde e Dinamo, dar nu e treaba noastră. O să avem un derby în februarie, indiferent de situația din club, a reușit mereu să ne încurce. Sperăm să n-o mai facă și acum, deși orice e posibil în fotbal” 
Lucian Filip

5 trofeeare Lucian Filip cu FCSB, în 11 ani: trei campionate, o Cupă și o Supercupă cu FCSB

6 punctea luat Astra în sezonul regulat în cele două dueluri directe cu FCSB: 2-1 la Giurgiu, 3-1 pe Național Arena

55 de minutea jucat în medie Lucian Filip pentru roș-albaștri în sezonul de toamnă în cele 10 meciuri

„N-am mai avut parte de accidentările din prima parte a sezonului, jucătorii n-au mai fost folosiți pe alte poziții, de aceea am urcat în clasament, lucrurile s-au așezat. Valoarea și-a spus cuvântul”
 Lucian Filip, mijlocaș FCSB 

„Am pierdut șirul cantonamentelor la echipă. Doar pe primul mi-l mai aduc aminte, cu echipa mare, cu Marius Lăcătuș antrenor. Doar că nu eram pregătit să joc la echipa mare” 
Lucian Filip, mijlocaș FCSB

Antrenamentul de marți al celor de la FCSB

Vezi și:

VIDEO+FOTO 5 informații din cantonamentul roș-albaștrilor: Mihai Pintilii și-a intrat în noul rol + cum a fost primit Darius Olaru de colegi

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
blatistu49
blatistu49  •  14 Ianuarie 2020, 09:31

Becali a facut punctele nu voi pe bune arati linga Voluntari cu care vati facut de ris

blatistu49
blatistu49  •  14 Ianuarie 2020, 09:29

discurs manelist pe CFR u doar daca e Blat pueti bate asa cum ati cistigat toate meciurile in Blatiada CFR u a demonstrat in Europa nu cu Botseni Clinceni csu

caoradea
caoradea  •  14 Ianuarie 2020, 07:46

Discurs ieftin, plin cu vedetismul fals cultivat in fotbalul nostru fara valoare. Nivelul " academic" se vede de la distanta.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează