FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

De ce titlul e atât de departe » 5 motive pentru care FCSB are șanse mici să se impună în Liga 1

5 motive pentru care FCSB are șanse mici să se impună în Liga 1
5 motive pentru care FCSB are șanse mici să se impună în Liga 1

Articol de , - Publicat vineri, 30 octombrie 2020 10:07 / Actualizat vineri, 30 octombrie 2020 10:51

Față de sezonul 2014-2015, când s-a câștigat campionatul, acum echipa-tip a FCSB e mult mai tânără, fără vedete experimentate, fără atacant de clasă, dar cu Gigi Becali în libertate și care se implică mai mult ca niciodată. 

FCSB încearcă să câștige din nou campionatul, după o pauză de 5 ani. Ultimul sezon în care a terminat pe primul loc a fost 2014-2015, într-un final de un dramatism rar întâlnit. Trebuia să câștige la Iași pentru a fi sigură de titlu, însă a făcut doar 0-0. Totuși, ASA Târgu Mureș a pierdut acasă cu retrogradata Oțelul, 1-2, iar roș-albaștrii au devenit campioni. Acum, FCSB prezintă o cu totul altă strategie.

1. Portarul FCSB e fără experiență

Atunci, titlul a fost cucerit cu un portar de mare valoare și experiență. E vorba despre Arlauskis, care era deja campion în Liga 1, cu Urziceni, în 2009. Lituanianul avea 27 de ani și o experiență în străinătate, în Rusia, chiar dacă nu a jucat mai deloc acolo.

Acum, total atipic pentru o echipă care vrea titlul, FCSB are între buturi un jucător foarte tânăr. Vlad respectă regula U21, nu e la primul sezon pe prima scenă, însă nu se poate compara cu nivelul de atunci al lui Arlauskis.

2. Vedetele din 2015 erau „bătrâne": de la Keșeru la Szukala

FCSB a câștigat în 2015 campionatul mai ales grație parcursului foarte bun din prima jumătate a campionatului. Când a avut pe axul terenului 3 jucători de mare valoare, dar și cu o vârstă înaintată. Sânmărtean avea 35 de ani, însă a fost un fotbalist care a produs 10 goluri în tur. Keșeru, la 28 de ani, a înscris și el de 13 ori în jumătate de an, iar în centrul defensivei a evoluat Szukala, care avea 30 de ani împliniți.

Acum, singurul fotbalist care e în jurul vârstei de 30 de ani e Crețu, însă el nu e vreo vedetă, fotbalist de națională sau decisiv pentru a marca goluri sau a oferi pase decisive. Numele cu greutate din prezent sunt jucătorii care evoluează și ei în naționala de tineret, exemple Man și Coman.

3. Echipă-tip cu 3 ani mai tânără

Poate cea mai mare diferență e dată de faptul că, acum, formula de bază are o medie de vârstă foarte mică pentru o formație care își propune câștigarea campionatului. Doar 24 de ani! Cum a fost acum 6 sezoane? O medie care a atins 27 de ani. Pe parcursul acelui sezon, FCSB a avut doar doi jucători eligibili pentru naționala de tineret: Stanciu și Iancu, însă ei n-au fost printre titularii constanți. Stanciu a bifat 15 meciuri în formula de start, iar Iancu a fost de numai 5 ori titular.

Echipa din 2014-2015: Arlauskis 27 de ani - Papp 25, Varela 27, Szukala 30 (Toșca 23), Latovlevici 29 (Guilherme 25) - Breeveld 28, Sânmărtean 35 (Prepeliță 29) - Ad. Popa 26, Chipciu 26 (N. Stanciu 21), Cr. Tănase 28 - Keșeru 28 (Rusescu 26)

Echipa FCSB de acum: A. Vlad 21 - V. Crețu 31, A. Miron 26, I. Cristea 26, Panțâru 24 - Olaru 22 (Moruțan 21), Ov. Popescu 26 (Oaidă 22), Fl. Tănase 25 - Man 22, Sg. Buș 27, Fl. Coman 22

4. Atacant pursânge versus pseudoatacanți

În acel sezon, FCSB a propus în atac două nume de atacanți de mare clasă. În tur a fost Keșeru, în retur Rusescu. Ambii golgeteri înnăscuți, au marcat multe goluri și au avut un rol determinant în câștigarea titlului. Acum, nu mai există niciun astfel de nume. În vară au fost aduși Buș și Buziuc, de la formații mediocre. Ambii sunt departe de nivelul celor de acum 6 ani. Mai exista și Adrian Petre, care a fost deja îndepărtat.

1gol din cele 22 marcate de FCSB în primele 8 etape ale actualului sezon a aparținut atacanților: Buș are o reușită, Buziuc și Petre niciuna

16din cele 59 de goluri înscrise de FCSB în campionatul 2014-2015 au fost reușite de cuplul Keșeru - Rusescu

5. Gigi închis vs Gigi liber

O altă mare diferență: implicarea lui Becali. La vremea respectivă, în mare parte a sezonului 2014-2015, Gigi se afla în spatele gratiilor și influența lui asupra antrenorului, pentru a face primul „11" sau schimbări, era infinit mai mică decât cea din prezent. Chiar dacă în ultimele săptămâni, patronul n-a mai fost vocal în spațiul public, la echipă imixtiunea lui e totală. Echipa se alege doar cu acordul lui, iar toate înlocuirile de pe parcursul meciurilor sunt decise exclusiv de el. 

Etapa 9 | Match Preview Chindia Târgoviște - FCSB

FCSB. Doi jucători revin sub comanda lui Toni Petrea chiar înaintea meciului cu Chindia Târgoviște

Reacție tranșantă a lui Mirel Rădoi, după ce nașul Gigi Becali i-a solicitat public demisia: „Nu avem ce discuta”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (61)
2433168256904859
Paulina Pavel  •  30 Octombrie 2020, 17:56

Ce va spune formularea "Față de sezonul 2014-2015, când s-a câștigat campionatul"? Se fereste sa spuna "am castigat" dar nici nu spune "a/au castigat". QED

florar
florar  •  30 Octombrie 2020, 16:39
Postat de florar pe 30 Octombrie 2020, 16:13

Daca atat te duce mintea....Becali cica fra cu Vieira acum desi anul trecut spuneati ca Becali *** cu Astra,Botosani si ACADEMICA...Cu ani si mai in spate Becali *** cu Viitorul....Si mai in spate *** cu U Craiova...Desteptilor...nu putea Becali daca chiar *** sa o faca fix cand conta?Adica Becali nu sa fure cu Viitorul ci sa fi fost arbitarata corect cu Viitorul si Becali lua campionatul...La fel cu Astra...

Serios cenzura?Sa caut articole GSP cand voi afirmati ce ati banat ?Cum jigneasc eu daca spun ca nu este adevarat ma?

florar
florar  •  30 Octombrie 2020, 16:13
Postat de adriann_ pe 30 Octombrie 2020, 15:45

Lasa ma ce trag aia de la Dinamo, ca macar aia n-au donat la tot felul de oameni cu probleme grave, n-au carat saci de bani la muntele Athos etc. Ciobanul chiar a facut niste lucruri bune in decursul timpului, eu ma respect mult prea mult ca sa neg asta. Sigur a o mare parte erau facute cu bani furati (vezi cazul ANRP), dar altii fura la fel de tare si n-ar dona nici macar o scobitoare. Chestia e ca pe cioban il munceste grav Necuratul, are niste rautati si trufii incredibil de prostesti, altfel n-ar tine pe langa el pe unu' ca meme, n-ar plati postaci abominabili ca randoom etc. Ori chestiile astea inclina balanta de partea negativa si atunci ba vin testele pozitive COVID la niste baieti care n-aveau absolut nimic, ba scapa Vlad mingea care iesea afara cu Rapid Viena etc etc etc etc etc. P.S. Iar daca o fi adevarat ca Viera ala de la Hermanstadt e omul lui si faultul ala bestial la Ianis Hagi a fost intentionat si premeditat deja ce-i al lui becali cred ca e pus deoparte acolo Sus...

Daca atat te duce mintea....Becali cica fra cu Vieira acum desi anul trecut spuneati ca Becali *** cu Astra,Botosani si ACADEMICA...Cu ani si mai in spate Becali *** cu Viitorul....Si mai in spate *** cu U Craiova...Desteptilor...nu putea Becali daca chiar *** sa o faca fix cand conta?Adica Becali nu sa fure cu Viitorul ci sa fi fost arbitarata corect cu Viitorul si Becali lua campionatul...La fel cu Astra...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (61)
Comentează
Close