FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB // Dennis Man, gata să doboare toate recordurile! Feyenoord a venit la București pentru el » Cât cere Becali + cât ar oferi olandezii

Dennis Man e unul dintre cei mai buni jucători de la FCSB
Dennis Man e unul dintre cei mai buni jucători de la FCSB

Articol de , , - Publicat vineri, 13 martie 2020 23:03

FCSB. Un scouter al lui Feyenoord Rotterdam a venit la București ca să-l întâlnească pe Dennis Man. Gigi Becali cere 15 milioane de euro, un preț pe care Feyenoord nu l-a plătit niciodată, de când există echipa.

Există interes pentru Dennis Man și pentru Florinel Coman, tinerii pe care Becali îi consideră cei mai valoroși din tot campionatul, numai că pretențiile patronului FCSB depășesc deocamdată ofertele existente pe piață. Pentru Coman a refuzat deja propuneri de la Sporting Lisabona și de la Orlando City. Acum e Man curtat.

Dennia Man la Feyenoord: 15 milioane de euro plus „cozi”

Mijlocașul ofensiv Dennis Man se află în atenția lui Feyenoord și olandezii îl tratează ca pe o țintă importantă, dovada e că unul dintre scouterii clubului, Steven Aptroot, a venit la București și a ieșit la masă cu fotbalistul și cu impresarul Anamaria Prodan.

Oficialii din Rotterdam îl monitorizaseră deja pe jucătorul de la FCSB, întâlnirea cu el a fost doar una din care au căutat să-și facă o impresie despre caracterul lui.

Indiferent de părerea pe care și-a creat-o Aptroot despre Man, transferul lui în Olanda e greu de realizat din cauza cererii lui Becali, una care ar necesita un efort uriaș din partea lui Feyenoord.

Gigi Becali ar fi de acord cu vânzarea lui Dennis doar pentru un preț fix de 15 milioane de euro, o sumă la care să mai fie adăugate și niște bonusuri legate de rezultatele pe care le-ar înregistra viitoarea formație a lui Man. Numărul meciurilor, al golurilor, trofeele câștigate, selecțiile din echipa națională a României ar genera alte venituri pentru FCSB.

Nu dau mai mult de 7 milioane de euro pe Dennis Man

De ce e Feyenoord atât de interesată de internaționalul român? 

  • Formația din Rotterdam se pregătește să se despartă de Steven Berghuis, căpitanul echipei. 
  • Extremă dreapta, el are 28 de ani și clubul i-a promis că-i va permite să plece în vara care urmează într-un campionat mai bun și mai bogat.
  • Man ar fi o soluție pentru înlocuirea lui, dacă olandezii și Becali ar ajunge la un acord.

Pentru realizarea afacerii ar fi nevoie ca Gigi să mai scadă din preț sau ca Feyenoord să-și dea peste cap tot istoricul de transferuri. De când există clubul nu a fost achiziționat vreun fotbalist cu mai mult de 7 milioane de euro.

Man ar costa mai mult decât dublu față de recordul din prezent! 

Doar în două cazuri a achitat Feyenoord 7 milioane de euro pentru un jucător. În septembrie 2019 l-a adus de la San Lorenzo pe Marcos Senesi, un fundaș central italo-argentinian în vârstă de 22 de ani.

Și l-a mai cumpărat în 2013 pe Danko Lazovici, mijlocaș ofensiv de la Partizan, tot cu aceeași sumă. Căpitanul din prezent, Berghuis, a fost repatriat de la Watford cu doar 6,5 milioane de euro, mai puțin de jumătate din valoarea pe care Becali i-a stabilit-o lui Man. 

4 meciuriși un gol are Man în echipa națională a României. La "tineret" a fost om de bază în generația care a prins semifinale la Campionatul European din vara anului trecut

14 milioane de eurovalorează pe transfermarkt Berghuis, cel mai bine cotat jucător de la Feyenoord. Același preț îl mai are Orkun Kokcu, un mijlocaș ofensiv turc în vârstă de numai 19 ani. Man este evaluat la 5,5 milioane de euro

Man l-ar urma pe Ioan Ovidiu Sabău

Feyenoord n-a avut mulți români de-a lungul timpului, dar Man nu ar fi nici primul care ar ajunge la Rotterdam. 

Ioan Ovidiu Sabău a semnat cu Feyenoord după Campionatul Mondial din 1990, în care mijlocașul dreapta fusese om de bază în echipa României. A evoluat la Rotterdam doi ani, timp în care a marcat 11 goluri în 39 de partide. A trebuit să plece în 1992, fiindcă societatea care gestiona echipa era aproape de faliment și avea nevoie de bani ca să se salveze. 

A mers la Brescia, nou-promovată în Serie A. În al doilea sezon al lui Sabău la Feyenoord, 1991-1992, el l-a avut coechipier pe Marian Damaschin, un vârf care jucase în țară la Rapid, la Dinamo, la Victoria. Damaschin a dat 9 goluri în 29 de partide în singurul sezon pe care l-a petrecut în Olanda. Sabău a adunat două Cupe și o Supercupă a Olandei. Damaschin, doar o Cupă.

Între Rangers şi Spartak

A circulat, în iarna asta, în Scoția știrea despre interesul lui Glasgow Rangers pentru Berghuis, căpitanul lui Feyenoord aflat pe picior de plecare din Olanda, însă transferul n-a fost realizat. Spartak Moscova ar mai fi interesată de atacantul lateral în vârstă de 28 de ani. 

La Rangers e Ianis Hagi, pentru care albaștrii trebuie să plătească 5 milioane de euro ca să-l mai păstreze și de la vară, altfel mijlocașul ofensiv se va întoarce la Genk, de unde a fost împrumutat pentru șase luni. Feyenoord e a treia în Olanda, cu 50 de puncte. 

Liderul Ajax are 56 de puncte, la fel ca a doua clasată, Alkmaar. Campionatul a fost oprit și acolo din cauza coronavirusului și nu e clar nici când, nici dacă va mai continua stagiunea curentă. 

Citește și:

Hop, a venit Becali! :D » Patronul FCSB și-a dirijat din nou oile pe străzile din nordul Bucureștiului

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (40)
deusdat
deusdat  •  14 Martie 2020, 18:52

Blablabla... Cine să dea o avere pe băiețașul ăsta care nu s-a remarcat decât prin tunsoare?

1745flo
1745flo  •  14 Martie 2020, 17:31
Postat de johnwick_chapter2 pe 13 Martie 2020, 23:51

ionut l-ar fi dat si cu 240.000

Ceva stii tu, Ionuț cu 240.000 l-a păcălit pe *** tau cu Bizonul rotofei, care venise gratis la Dinamo!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

valyomanid4
valyomanid4  •  14 Martie 2020, 17:09
Postat de jack_the_stripper pe 14 Martie 2020, 14:41

Eu nu știu cum le-a săpat ălora de la Feyenoord hauta de specialiști de-aici... Nu și-ar fi pierdut timpul cu aschimodia cocoșată și n-ar fi aruncat cu banii degeaba. Și doar era Sorescu pe-aproape...

Prostea, repet, stirea a aparut pe site-ul Tekekom...Vezi ca ai acolo alta stire bomba...:)))

Vezi toate comentariile (40)
Comentează