FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - DINAMO

Dinamo, peste Steaua! FCSB, peste Dinamo! Statistică dată peste cap la Derby de România

Articol de , , - Publicat miercuri, 02 octombrie 2019 15:25

FCSB - Dinamo // Palmaresul meciurilor directe până în 2003 îi e favorabil trupei din Ștefan cel Mare, în vreme ce în ultimii 16 ani, clubul lui Becali își domină rivala. 

  • FCSB - Dinamo se joacă sâmbătă, de la 20:30. Partida va fi liveTEXT, foto și video pe GSP.RO și în direct pe TV Telekom Sport, TV Digi Sport și Look Plus 

FCSB nu e Steaua! Dar FCSB stă mai bine decât Steaua în disputele față în față cu Dinamo. E o statistică surprinzătoare. 

Începând din 2003, atunci când a apărut FCSB și până în prezent, clubul lui Gigi Becali își subordonează principala rivală indiferent cum este privit palmaresul direct. În toate competițiile s-au disputat 45 de meciuri, iar roș-albaștrii au un avans de două succese. Exclusiv în campionat, ecartul victoriilor e un pic și mai mare și e tot în favoarea FCSB-ului, 14-11. 

Cu totul altfel e raportul în marele derby al fotbalului românesc Dinamo vs Steaua. S-a consumat între 1948 și noiembrie 2002, perioadă în care, în Liga 1, Cupa și Supercupa României s-au strâns 129 de jocuri, iar cei care au câștigat mai multe jocuri sunt roș-albii. Aici, în confruntările de campionat, Dinamo are cu 8 victorii mai mult. 

Chiar și modul în care s-a încheiat practic rivalitatea Steaua - Dinamo și cum a început cea dintre FCSB și Dinamo e extrem de elocvent pentru cele două raporturi. 

NOIEMBRIE 2002 

- s-a jucat ultimul derby adevărat, ultimul meci pentru clubul roș-albastru înainte de apariția FCSB 
- Dinamo - Steaua s-a jucat în optimile de finală în Cupa României, pe stadionul din Cotroceni 
- s-a impus Dinamo, scor 3-0, golurile fiind marcate de Florentin Petre, Stoican și Vlad Munteanu 
- antrenor la Dinamo era Cornel Dinu, iar la Steaua era Victor Pițurcă 

MARTIE 2003 

- FCSB a apărut în ianuarie 2003 
- Dinamo - FCSB s-a disputat în Ștefan cel Mare, iar cu această ocazie, Dinamo și-a inaugurat instalația de nocturnă 
- s-a impus FCSB, scor 4-2, goluri marcate de Claudiu Răducanu (2), Boștină și Aliuță, în vreme ce pentru Dinamo au înscris Dănciulescu și Tameș 
- antrenor la FCSB era tot Pițurcă, în timp ce la Dinamo venise Ioan Andone.  

Comparație Steaua vs. Dinamo 

În toate competițiile 

129 meciuri 
45 victorii Dinamo 
41 remize 
43 victorii Steaua 

În Liga 1 

107 meciuri 
37 victorii Dinamo 
41 remize 
29 victorii FCSB 

Comparație FCSB vs. Dinamo 

În toate competițiile 

45 meciuri 
16 victorii FCSB 
15 remize 
14 victorii Dinamo 

În Liga 1 

37 meciuri 
14 victorii FCSB 
12 remize 
11 victorii Dinamo 

COMPARAȚIE PERIOADA 2003-2019 

FCSBCompetițieDinamo
Titlu2
Cupa4
 2Cupa Ligii 
Supercupa  2
11Total9

Europa: Diferența e și mai mare 

FCSB e peste Dinamo pe plan intern, în vreme ce în cupele europene apoape că nici nu se poate face o comparație. În ultimii aproape 17 ani, FCSB a bifat rezultate bune și foarte bune: 13 prezențe în grupe, de 5 ori calificare în primăvară, o dată s-a ajuns până în semifinalele Cupei UEFA. 

Echipa a acces de 4 ori în grupele Champions League, spre deosebire de Dinamo, care încă nu a disputat vreun meci în această fază din cea mai importantă competiție intercluburi de pe continent.

Citește și: 

Derby gratis » S-au dus vremurile în care patronii trimiteau valize cu bani în vestiare

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (21)
carlosshakalul
carlosshakalul  •  05 Octombrie 2019, 11:14

In 2006 in semifinalele Europa League, evolua actuala FCSB, cu denumirea de Steaua. Comunismul s-a intors...comunisti fac reclame despre libertate.Dupa aproape 70 de ani statul vine si nationalizeaza o echipa privata,precum au facut in vremea instaurarii comunismului,cand toate echipele trebuiau sa se afilieze unui sindicat sau minister.Daca doreau dreptate judecatorii faceau lumina si in cazul privatizarilor tuturor marilor companii romanesti vandute pe nimic.Steaua nu s-a nascut cu actualul nume si probabil nu va muri cu acest nume,asa ca adevaratii suporteri vor iubi adevarata Steaua ,cea din liga 1 , indiferent de ceea ce unele hotarari arbitrare au deci.Ganditi cu mintea voastra...

2086130038346053
Dan Neagu  •  02 Octombrie 2019, 23:08

Nicolae Badea s-a „acoperit” legal trimițând anul trecut o somație, prin executor judecătoresc, pe adresa lui Ionuț Negoiță. „În toamna anului trecut i-am anunțat că nu mai suntem de acord să ne folosească domeniul (n.r. – de Internet), folosirea nocturnei de la Săftica, folosirea siglei. În scop comercial nu-i mai lăsăm. În scop sportiv, deocamdată, încă îi lăsăm. De altfel, în noul lor statut scrie foarte clar că folosesc sigla, culorile și toate celelalte ale CS FC Dinamo București, cu acordul acesteia. Adică al nostru. Este scris, nu trebuie să mai mergem la vreun tribunal S.C.FCD48S.A. NU E DINAMO, ESTE EXACT SITUATIA STELEI DE PRIN 2013, SE NUMEA STEAUA , ECHIPA LUI BECALI DAR IN 2015 SI-A SCHIMBAT DENUMIREA IN FCSB, ASTA SE VA INTAMPLA SI LA DINM0 CAT DE CURAND! NU MAI PROMOVATI MINCIUNA CA ACEASTA ECHIPA ESTE DINAMO CARE LUA BATAIE DE LA STEAUA INAINTE DE '80

manutd.steaua
manutd.steaua  •  02 Octombrie 2019, 19:15
Postat de vautrin pe 02 Octombrie 2019, 18:08

Citesc și nu-mi vine să cred. În sfârșit cei 3 jurnaliști au spus adevărul : "FC FCSB nu e Steaua", "FCSB a apărut în ianuarie 2003", "Începând din 2003, atunci când a apărut FCSB" numit, pe bună dreptate, "clubul lui Gigi" (nu ros-albastrii), Steaua vs Dinamo din 2002 este numit "ultimul derby adevărat". Bravo! Îmi place de voi când spuneți adevărul și nu mai sunteți complici la impostura. Tot așa! Adevărul e cel mai bun.

Nici mie nu-mi vine sa cred...apare un club nou in ianuarie 2003 si joaca in liga 1,are si puncte dsi golaveraj si stadion si jucatori si coeficient uefa si tot ce vreti voi,timp de 15 ani,dupa care vin hotii,csa si spun ca de fapt e alta echipa,chiar daca ei de la Steaua au luat chirie 15 ani! Vai de capul vostru de idioti....

Vezi toate comentariile (21)
Comentează