FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - DINAMO 6-0

VIDEO + FOTO FCSB - Dinamo 6-0 » „Câini” vagabonzi: cronică de Remus Răureanu după cel mai drastic eșec din istoria roș-albilor în campionat

FCSB - Dinamo, liveTEXT pe GSP.ro. Meci tare pe Arena Națională! +22   FOTO
FCSB - Dinamo, liveTEXT pe GSP.ro. Meci tare pe Arena Națională!

Articol de , , - Publicat duminica, 12 septembrie 2021 22:56 / Actualizat duminica, 12 septembrie 2021 23:32

FCSB a obținut cea mai clară victorie din istoria înfruntărilor directe cu Dinamo, scor 6-0. „Câinii” n-au avut nici măcar un șut pe poartă pe Arena Națională, în cel mai drastic eșec suferit în campionat de la înființarea clubului. 

Cronică de Remus Răureanu la FCSB - Dinamo 6-0: „Câini” vagabonzi

Programul complet și rezultatele etapei #8

Dinamo e mortul viu al campionatului, o arătare care se plimbă prin competiție doar ca să adune spectatori în tribune și audiență pentru televiziuni. Echipa nu e capabilă să joace în prima ligă, dar are o istorie și mai există fani, deci e convenabil pentru toată lumea să defileze astfel. Chiar dacă se face de râs. 

Bonetti are licența Pro, însă el este antrenorul al cărui rol e cel mai slab, că nu prea are cu ce să lucreze. Italianul trimite pe teren o adunătură din "experimentați" șomeri și tineri incapabili să evolueze în "A". Rivalul FCSB are un lot cu mult mai bun, a avut mereu fotbaliști mai buni în anii recenți, și a început să se și antreneze.

Dinamo, umilită în derby-ul cu FCSB

Edi Iordănescu nu e Merlin, nu e Gandalf, dar atmosfera normală pe care o creează un tehnician real se simte în clubul lui Becali. În locul unor instructori mărunți, așa cum erau Todoran, Vintilă, Petrea, Iordănescu arată ca un reformator capabil să lege talentul unor jucători și să mai adauge ceva peste suma valorilor. 

Golurile curg în poarta lui Eșanu. Keșeru, Octavian Popescu, Vinicius, Cordea, Vali Gheorghe, Miron-Grigore. Al șaselea gol a fost rezultatul unei execuții a stoperului de la FCSB și al unei gafe a dinamovistului. Poate fi 7-0, poate fi 8-0, golurile pot să curgă în poarta lui Eșanu, fiindcă Dinamo nu e în stare să dispute un derby, nu e capabilă echipa să joace împotriva nimănui în prima ligă. 

Umilință fără precedent » Cea mai drastică înfrângere din istoria de 73 de ani a lui Dinamo în campionat
FCSB - DINAMO
Umilință fără precedent » Cea mai drastică înfrângere din istoria de 73 de ani a lui Dinamo în campionat

Sadic, Kovacs a contribuit și el la diferența aceasta când l-a eliminat ușor pe Steliano Filip. Filip a plătit, însă, și pentru că el și colegii lui intraseră din start pe teren ca niște cotonogari, loviseră încontinuu din primul minut. Doar la așa ceva contribuie atmosfera specială de derby, suporterii le dau dinamoviștilor o agresivitate exagerată și energie în plus. 

Cea mai bună peluză din România nu are cum să transmită talent pentru fotbal, pentru așa ceva e nevoie de transferuri, de bani, iar Dinamo nu-i mai are de mulți ani.

FINAL » FCSB - Dinamo 6-0


min. 82: Ianis Stoica irosește o oportunitate imensă. Vine lansat pe linia careului de 6 metri, dar execuția lui este blocată de Ricardo Grigore. 
min. 67, gol FCSB, 6-0: Miron deviază cu latul, din 10 metri, o centrare venită din flancul drept. Grigore deviază în propria poartă. 
min. 63: Răuță îl calcă pe Keșeru, la marginea careului de 16 metri. Atacantul celor de la FCSB trimite în bară din lovitura liberă rezultată.
min. 55, gol FCSB, 5-0: Valentin Gheorghe îl depășește pe Giafer și șutează puternic din unghi, fără speranțe pentru Eșanu. 
min. 53: Deian Sorescu i-a aplicat un cot în gât lui Valentin Gheorghe. Istvan Kovacs i-a arătat doar cartonașul galben, deși intrarea a fost mai violentă decât cea a lui Steliano Filip.

36.147 de spectatoriasistă la derby-ul dintre FCSB și Dinamo

A început repriza secundă! Bonetti îl trimite în atac pe Ivanovski, în locul lui Matei. 

min. 45+8, gol FCSB, 4-0: Cordea marchează din penalty. Lovitura de pedeapsă a fost obținută după expirarea celor 5 minute de prelungiri. Trecuseră 42 de secunde, dar FCSB era pe un contraatac periculos. 
min. 45+2, gol FCSB, 3-0: Vinicius înscrie primul gol de la venirea la FCSB. Scapă din marcajul lui Itu și reia cu capul, din 5 metri. Centrarea a venit dintr-o lovitură liberă executată de Darius Olaru. 
min. 42, gol FCSB, 2-0: Octavian Popescu înscrie cu un șut din 5 metri. Faza a fost creată de Andrei Cordea, care a oferit o pasă genială, printre 3 dinamoviști.
min. 37: Steliano Filip vede cartonașul roșu pentru o intrare violentă asupra lui Valentin Gheorghe. Reluările nu au arătat un contact clar. Fundașul dinamovist a protestat violent și a părăsit terenul după 4 minute și după cuvinte dure adresate în direcția arbitrului Istvan Kovacs. 

+18 FOTO

min. 26, gol FCSB, 1-0: Claudiu Keșeru înscrie cu o „bombă” din lovitură liberă. Mingea a fost plasat la colțul lung, direct în vinclu. 
min. 25: Keșeru obține o lovitură liberă de la 18 metri! A fost faultat de Itu. 
min. 20: Cordea îl depășește în prima fază pe Amzar, pătrunde în careu, dar fundașul dinamovist revine și blochează centrarea. 
min. 16: Octavian Popescu trimite în Eșanu, din 10 metri. 
min. 13: Valentin Crețu vede cartonașul galben pentru o intrare întârziată asupra lui Amzar. Contactul a avut loc fix la marginea careului de 16 metri. 
min. 7: Octavian Popescu a încercat să dribleze doi adversari în careul advers și a căzut, după un contact cu Răuță.  „Centralul” Kovacs nu a dictat nimic. 
min. 3: Darius Olaru are nevoie de intervenția medicilor, după un contact cu Cătălin Itu. 

A început partida! Atmosferă senzațională creată de cei 40.000 de fani pe Arena Națională!

FCSB - Dinamo, echipe de start:

FCSB: A. Vlad - V. Crețu, Miron, Vinicius, Radunovic - Olaru, I. Cristea, Oct. Popescu - Cordea, Keșeru, V. Gheorghe 
Rezerve: Straton - Haruț, Șut, Dumiter, I. Stoica, Ov. Popescu, Oaidă, Musi, D. Șerban
Antrenor: Edi Iordănescu 

40.000 de oameniasistă la derby-ul dintre FCSB și Dinamo, cifră estimativă

Dinamo: Eșanu - A. Radu, Giafer, R. Grigore, Amzar - Itu, Al. Răuță, S. Filip - C. Matei, Torje, Sorescu 
Rezerve: P. Iliev - Ehmann, G. Crețu, V. Borcea, Ivanovski, R. Moldoveanu, A. Bani, Cl. Stan, R. Popa
Antrenor: Dario Bonetti

  • Claudiu Keșeru și Valentin Gheorghe, două dintre cele 3 achiziții din mandatul lui Edi Iordănescu, sunt titulari la FCSB. Altă surpriză din tabăra gazdelor este apariția lui Iulian Cristea pe postul de mijlocaș defensiv;
  • Accidentat, Budescu nu e nici măcar rezervă;
  • Gabriel Torje, Cosmin Matei și Cătălin Itu sunt titulari la Dinamo. Toți trei au fost aduși săptămana trecută. Torje este folosit pe o poziție neobișnuită, cea de atacant central, în timp ce macedoneanul Ivanovski, vârf de meserie, e doar pe bancă. 

Stadion: Arena Naţională
Arbitru: Kovacs Istvan (Carei) / A1: Artene Ovidiu (Vaslui), A2: Cerei Alexandru (Cluj-Napoca)

20:25 // Băuturile se vând în pahare de carton

După incidentele reprobabile de la meciul Rapid - CSU Craiova, când Laurențiu Reghecampf a fost la un pas să fie lovit în plin de o sticlă de apă la 500 ml, iar jucătorii olteni n-au mai putut ajunge la vestiare după ce mai mulți ultrași de la tribuna oficială au aruncat cu pet-uri în ei, la meciul din această seară, cei de la FCSB au interzis complet sticlele! 

Fanii își pot cumpăra apă plată, minerală sau trei sortimente de suc, dar conținutul sticlelor se varsă în pahare de carton, cu care suporterii intră în tribune.

20:20 // Mesaje repetate pentru măsurile sanitale

Grupul de Comunicare Strategică anunţă, duminică, 2.255 de cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus şi 29 de decese. De asemenea, 600 de pacienţi sunt internaţi la ATI. „În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 2.255 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”, au transmis aceștia. 

Mai mult, puţin peste 4.500 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, din care peste 3.100 cu prima doză. În acest sens, crainicul Arenei Naționale, a transmis mesaje repetate pentru respectarea măsurilor sanitate și purtarea măștii.

20:10 // George Miron, căpitan la FCSB

În lipsa lui Florin Tănase care este accidentat, Edward Iordănescu, a decis ca George Miron să poarte banderola de căpitan în meciul din această seară cu Dinamo. 

La conferința de presă, Iordănescu anunța: „Când vedeți că pun un jucător cu experiență căpitan, înseamnă că reclamă asta, dar vor fi cazuri când pot să apară și jucători tineri cărora vrem să le construim o personalitate și să le dăm încredere. 

Toate deciziile tactice îmi aparțin. Eu voi alege căpitanul, acela va fi, grupul se va supune și să fiți siguri că nu aleg întâmplător și, atunci când iau o astfel de decizie, o analizez foarte bine”. De partea cealaltă, la Dinamo, Deian Sorescu a rămas liderul „câinilor” din vestiar.

20:05 // Cozi pentru testele rapide înainte de FCSB - Dinamo

Suporterii care și-au cumpărat bilete pentru meciul din această seară și nu sunt vaccinați nu pot intra pe stadion dacă la intrare nu prezintă rezultatul unui test PCR sau al unui test antigen rapid. 

Cu o oră înainte de startul meciului erau cozi serioase la corturile special amenajate de organizatorul meciului. Testele rapide au fost făcute de un partener al celor de la FCSB, la intrările Arenei Naționale de pe Bulevardul Basarabia și Str. Maior Coravu. Prețul unui test este de 20 de lei, iar rezultatul este eliberat în aproximativ zece minute.

20:00 // Gazonul e impecabil la FCSB - Dinamo

Schimbat special pentru cele patru meciuri pe care România le-a găzduit în cadrul Campionatului European din vara acestui an, gazonul de pe cel mai mare stadion al țării se prezintă în condiții excelente. Este pentru prima dată după mult timp când Derby de România se joacă pe o suprafață perfectă, fără petice și zone de pământ. 

După acest meci însă, Arena Națională se va închide pentru un concert, care va avea loc pe 18 septembrie. Cei din cadrul Primăriei București le-au cerut organizatorilor să ia toate măsurile pentru protejarea suprafeței de joc. La finalul evenimentului va avea loc o inspecție, iar zonele cu probleme vor intra în grija organizatorului concertului „Forever Hit”.

19:55 // Marius Niculae, ultras în studio

Înainte să înceapă emisiunea specială de la Arena Națională, transmisă în direct pe DigiSport, Marius Niculae, Ilie Dumitrescu și moderatorul Vali Moraru au ocupat câteva locuri de la tribuna oficială a stadionului, poziționată în apropierea peluzei unde stau fanii dinamoviști. 

„Săgeată” a fost reperat imediat de dinamoviști și a fost chemat să scandeze împotriva celor de la FCSB. Ultrasul Niculae s-a conformat, aruncând cu cuvinte triviale la adresa rivalilor, totul sub privirile celor doi colegi de platou.

19:50 // Mihai Stoica, înjurat de fanii lui Dinamo

Managerul general al celor de la FCSB, Mihai Stoica, a fost luat în colimator la doar câteva secunde după ce a pus piciorul pe iarba de pe Arena Națională. Acesta a fost înjurat de cei din galeria lui Dinamo, în timp ce MM a dus mâna la ureche, ironic, ca și cum nu i-ar auzi pe ultrașii din peluză. N-a stat mult pe gazon, după doar 30 de secunde a plecat pe culoarul care duce spre vestiare. Nici jucătorii n-au stat mult la inspecție, aproximativ 2-3 minute.

19:45 // Au ajuns și cei de la FCSB

Andrei Vlad a fost primul jucător al celor de la FCSB care a ieșit la inspecția terenului. Acesta s-a dus direct în fața galeriei și a scandat împotriva celor de la Dinamo. L-au urmat și restul colegilor din lot. Galeria i-a acordat o atenție specială lui Claudiu Keșeru, revenit la FCSB. Claudiu are trei meciuri și trei goluri împotriva rivalilor din Ștefan cel Mare.

19:35 // Dinamo a ieșit prima pe gazon

Cu aproape 2.000 de suporteri în tribune, dinamoviștii au fost primii care au pășit pe gazonul Arenei Naționale, la 19:25. Jucătorii lui Bonetti au luat direct drumul galeriei unde au scandat împreună cu fanii trivialități la adresa rivalilor, totul într-un cor de fluierături. 

La scurt timp pe teren, la inspecție, și-a făcut apariția și „centralul” Istvan Kovacs, alături de colegii săi de brigadă, Ovidiu Artene și Alexandru Cerei. În tot acest timp, jucătorii dinamoviști au fost chemați rând pe rând de galerie pentru a scanda împotriva steliștilor. „Până la moarte, ești câine până la moarte” a fost versul cu care galeria alb-roșie l-au reprimit pe Gabi Torje.

19:20 // Securitate fără precedent la FCSB - Dinamo

Peste 30.000 de suporteri vor asista în această seară pe Arena Națională la Derby de România. În jurul orei 19:00, cu două ore înainte de start, sute de suporteri așteptau să intre în interiorul stadionului. Peste 800 de jandarmi, polțiști și stewarzi au fost trimiși la meci, iar securitatea e una mai ridicată ca oricând. 

Edi Iordănescu, surprins de o mutare făcută de Dinamo înaintea derby-ului: „Sunt sigur că va avea impact” + răspuns pentru Duckadam

FCSB și Dinamo vor să bată recordul! Câți fani sunt așteptați pe Arena Națională

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (739)
ccristian0
ccristian0  •  13 Septembrie 2021, 16:23

Mai Raureanule, tu ne spui ca „Filip a platit, insa, si pentru ca el si colegii lui intrasera din start pe teren ca niste cotonogari, lovisera incontinuu din primul minut”, insa primul fault , de cartonas galben a fost facut de Cristea exact in primul minut al meciului! ... fault din spate, piedica pusa intentionat! Cretu l-a calcat cu crampoanele pe Amzar, dar dinamovistii sunt cei care au jucat la intimidare!!! Serios?! Macar da-ti jos tricoul de fcsb-ist sau blana lanoasa, cand scri articolele astea!

ccristian0
ccristian0  •  13 Septembrie 2021, 16:14

Domnule "ziarist" Raureanu, domnilor care verificati comentariile, "caini vagabonzi" nu este o insulta, dar cand eu am scris "stana din Pipera" a fost un mare afront adus ciobanilor din Romania sau o jignire pentru Gigi, care isi mana oile pe strazile capitalei Romaniei?! Serios? Ati devenit pe fata publicatia fcsb-ului? Sunteti angajati de Gigi si voi, alaturi de Argaseala, Tudor si, la cum a prestat aseara, Kovacs? Cu asemenea comentarii, cu asemenea titluri si articole nu aratati decat faptul ca sunteti ori partinitori, pe fata, ori ... oi in haine de lupi!

mzm1
mzm1  •  13 Septembrie 2021, 16:08

Asa este, domnilor ziaristi, ati spus lucrurilor pe nume. Intr-adevar, Dinamo este mortul viu al campionatului. O aratare care se plimba prin competitie, o adunatura care nu e capabila sa joace in prima liga. O echipa, spun eu, care pentru a-si masca impotenta practica un joc dur, la intimidarea adversarului. Exact cum spuneti: „Filip a platit, insa, si pentru ca el si colegii lui intrasera din start pe teren ca niste cotonogari, lovisera incontinuu din primul minut”. Dar asa fac in fiecare meci, numai ca arbitrii le tolereaza duritatile. Aseara Kovacs trebuia sa mai elimine inca doi cotonogari, pe Sorescu si pe Rauță, dar i-a iertat! Deci si Kovacs i-a protejat! Cu inca doi eliminati, probabil ca scorul lua proportii nemaivazute in Liga 1. In ce-i priveste pe cei de la FCSB, nu trebuie sa se imbete cu apa rece. Au invins o echipa muribunda, distrusa din toate punctele de vedere, care a ajuns pentru a 3-a oara in insolventa, dar pe care FRF si institutiile statului se straduiesc de ani de zile sa o tina, asa prapădită cum e, in Liga 1. De ce oare?

Vezi toate comentariile (739)
Comentează