FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - DINAMO

FCSB - DINAMO // Vor victoria pentru Cătălin Hîldan! Azi se fac 19 ani de la tragedia „Unicului Căpitan”

Articol de GSP - Publicat sambata, 05 octombrie 2019 09:00

Azi, 5 octombrie, chiar în ziua derby-ului FCSB - Dinamo, se împlinesc 19 ani de la dispariția fostului jucător dinamovist Cătălin Hîldan. 

  • FCSB - Dinamo se joacă azi, de la ora 20:30, pe Arena Națională, liveTEXT pe GSP.ro și transmis pe TV Digi Sport, TV Telekom Sport și Look Sport!

Meciul din această seară are un context trist pentru dinamoviști deoarece se împlinesc 19 ani de la dispariția subită a lui Cătălin Hîldan, fostul căpitan al echipei. 

Pentru fotbalul românesc şi mai ales pentru fanii dinamovişti, 5 octombrie este una dintre cele mai triste amintiri. Este ziua în care, în 2000, Cătălin Hîldan a decedat pe teren. 

Cine a fost Cătălin Hîldan, căpitanul dinamovist care a marcat generațiile din Ștefan cel Mare + cel mai important din carieră 

În minutul 74 al meciului amical dintre SN Olteniţa - Dinamo, Hîldan, care avea 24 de ani, a suferit un accident vascular cerebral, decesul fiind constatat de medicii de la spitalul din Olteniţa. De atunci, Dinamo a decis retragerea tricoului cu numărul 11, iar fanii din Peluza Cătălin Hîldan cântă la fiecare meci în memoria  „Unicului Căpitan”.

Născut pe 3 februarie 1976, Hîldan a debutat la Dinamo în 1994 și a bifat 138 de meciuri pentru echipa alb-roșie. Acesta a avut și 8 convocări la echipa națională, pentru care a marcat un gol.

Diseară, în memoria lui Hîldan, galeria roș-albilor pregătește o scenografie impresionantă prin care să cinstească memoria celui pe care fanii l-au supranumit „Unicul Căpitan”. 

Vezi și: 

FCSB - DINAMO // EXCLUSIV VIDEO Ivan Pesic n-a uitat de Dinamo! Mesaj în limba română înaintea derby-ului + Care e viitorul său

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează