FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB. Declarații dure la adresa lui Helmut Duckadam: „După ce te-au împins foamea și sărăcia, nu veni acum să te plângi!”

Helmut Duckadam s-a despărțit de FCSB după 10 ani petrecuți într-o funcție onorifică în cadrul clubului lui Gigi Becali
Helmut Duckadam s-a despărțit de FCSB după 10 ani petrecuți într-o funcție onorifică în cadrul clubului lui Gigi Becali

Articol de GSP - Publicat joi, 18 iunie 2020 10:27 / Actualizat joi, 18 iunie 2020 11:13

Dumitru Dragomir (74 de ani), fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, a comentat demisia lui Helmut Duckadam (61) din funcția de președinte de onoare al celor de la FCSB.

  • Duckadam a anunțat cu 30 de minute înainte de startul derby-ului CFR Cluj - FCSB 1-0 că pleacă de la echipa roș-albastră, după 10 ani petrecuți într-o funcție onorifică în cadrul clubului lui Gigi Becali;

„Fraților, îmi este tare greu să vorbesc despre o așa mare legendă a României, iar eu cred că Gigi Becali a făcut cea mai mare greșeală că a acceptat atât de ușor demisia lui Duckadam. Gigi și-a tăiat ultima lui aripă care îl mai lega de Steaua 86. 

Nu aveai sub nicio formă voie să îl pierzi pe Helmut Duckadam. Ce te mai leagă acum de Steaua? Numele nu îl ai în acte, nu joci din 2014 în Ghencea, o să ai probleme să joci acolo și când o să fie gata stadionul, și acum l-ai pierdut și pe Duckadam. Gigi Becali a făcut o mare, o foarte mare prostie”, a spus Dragomir, citat de Prosport.

Dumitru Dragomir, despre Helmut Duckadam: „Foamea și sărăcia te împing să faci atâtea compromisuri”

Deși este de părere că Duckadam era un personaj benefic în peisajul celor de la FCSB, fostul șef al LPF reliefează și greșelile „Eroului de la Sevilla” din ultimii 10 ani.

Foamea și sărăcia te împing să faci atâtea compromisuri, iar Helmut a făcut prea multe compromisuri în acești zece ani. S-a certat cu foarte mulți colegi de generație și și-a pus în cap suporterii de la Peluza Sud. A fost făcut sclavul lui Gigi de unii și alții, și-a închis multe uși ca să îl apere pe Becali! Dar nu veni acum să te vaiți că nu ai niciun cuvânt de spus la echipă, că nu ești băgat în seamă. Știai de la început că te duci doar de decor la ei.  

Dacă te-ai mulțumit cu un salariu bun la început, uite că acest salariu nu s-a putut să-l mai iei, fiindcă pandemia asta ne-a lovit pe toți și fiecare patron caută să își țină cât mai bine pe picioare afacerea. Era clar de la început că nu poți să iei bani de la un patron și să te duci pe la televizor să îi mai și critici pe unii jucători din echipă. Era limpede că o să îi deranjezi pe unii antrenori de la FCSB, iar aceștia nu îți vor mai permite să iei contact cu ei”, a mai spus Dumitru Dragomir.

„Banii contau, dar faptul că am fost marginalizat... Timp de 10 ani am fost doar o dată în cantonament, în Antalya, cu Ilie Stan. După antrenamente venea la mine și mă întreba despre jucători. M-am simțit important. În rest, nu am însoțit echipa niciodată”
Helmut Duckadam

Ce vreți să fac eu? Nu am ce reacție să am. Pe mine nu mă interesa Duckadam ca legendă. Îmi place de omul Duckadam, îmi place caracaterul lui. Eu nu pot să dictez «Consultați-l pe Duckadam!». Ce să fac? Nu are sens să mai discutăm despre asta. Nu e out, că asta înseamnă că a fost dat afară. El și-a dat demisia.

Eu nu l-am făcut să plece. Ce să vreți să fac dacă eu sunt șeful? Au fost tăieri de bani, au fost peste tot. Am jucat azi fără atacant ca să tăiem bani. Vin vremuri grele și am tăiat bani ca să îmi apăr familia. Facem sacrificii. S-au tăiat banii la toată lumea. Am tăiat și de la cei care vin zi de zi la club. Helmut nici nu știu când vine”
Gigi Becali, finanțator FCSB

Palmaresul lui Helmut Duckadam la Steaua:

  • 3 sezoane şi jumătate (1983-1986)
  • 80 de partide în prima divizie
  • 11 meciuri în cupele europene
  • 2 titluri de campion
  • o Cupă a României
  • Cupa Campionilor Europeni (1986)
  • desemnat cel mai bun fotbalist român al anului 1986 în ancheta ziarului „Sportul"

Citește mai multe știri despre FCSB:

„Se vinde Dinamo?” » Răspunsul la întrebare, amânat de forma slabă a echipei!

MM Stoica, ironic după ce Dinamo a ajuns pe loc de baraj » Postarea oficialului FCSB

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (31)
miki123
miki123  •  22 Iunie 2020, 07:10

Duckadam=clovn becaliot

miki123
miki123  •  22 Iunie 2020, 07:07

Dragomir=hienă comunistă

respect2014
respect2014  •  18 Iunie 2020, 21:30

AMIN!

Vezi toate comentariile (31)
Comentează
Close