FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Edi Iordănescu, din nou față în față cu MM Stoica » Cei doi au un istoric tumultuos: „Un parvenit cu calități teribile de animatoare”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 18 august 2021 16:21 / Actualizat miercuri, 18 august 2021 21:38

Edward Iordănescu (43 de ani) revine la FCSB, unde a fost antrenor secund și interimar, după ce a ajuns la un acord cu patronul Gigi Becali.

La formația roș-albastră, antrenorul va fi nevoit să colaboreze cu Mihai Stoica, managerul general de la FCSB și un apropiat al lui Becali.

Edi Iordănescu, scandal cu Mihai Stoica

Antrenorul se întâlnește din nou cu Mihai Stoica. Cei doi au colaborat între 2010 și 2011, când Iordănescu a fost secundul lui Ilie Stan.

După ce colaborarea lui Edi cu FCSB s-a terminat, tehnicianul și MM Stoica au avut, în 2012, un schimb dur de replici. 

Totul a pornit de la declarația oficialului despre Iordănescu junior: „Edi de ce vorbeşte? A fost secund la patru sau cinci antrenori şi ce a facut? Are 34 de ani şi nu a realizat nimic. Nu înţeleg cum de îl bagă lumea în seamă”.

Edi Iordănescu, din nou față în față cu MM Stoica » Cei doi au un istoric tumultuos: „Un parvenit cu calități teribile de animatoare”

Ulterior, Edward Iordănescu a replicat dur.

Acest parvenit al fotbalului românesc continuă să îşi dea cu părerea despre toţi şi toate, dar îl inţeleg şi încerc să îl tolerez. El nu încearcă astfel decât să compenseze lipsa unor calităţi reale în domeniul în care activează. 

Trebuie să recunosc că e priceput în a-şi aloca merite şi are calități teribile de animatoare, pentru ca asta e tot ce face în timpul şi la finalul jocurilor.

Există totuşi o diferenţă mare între mine şi el. Eu sunt un om cu principii, iar asta m-a făcut ca, încă de la vârsta de 32 de ani, când am venit pentru prima oara ca antrenor secund la Steaua, să intru pe poartă cu capul sus şi tot aşa să şi plec. Spre deosebire de el, care pe toată perioada cât a activat acolo a avut poziția struțului speriat, pentru a nu-şi supăra şeful.

Eu am lucrat mai puţin timp cu patronul Gigi Becali, dar se pare că îl cunosc mai bine şi de aceea îl anunț că Gigi Becali e un caracter puternic şi chiar dacă tolerează mai greu anumite lucruri, în final îi plac tot oamenii puternici şi drepți. Aşa că, dacă vrea să îşi păstreze postul, trebuie să facă ceva mai mult decât să fie umil şi să pupe antrenorii la goluri.

Menţionez că nu ma voi putea dezice niciodată de Steaua, care va fi mereu în sufletul meu, dar acum mă bucur cu reținere pentru realizările ei, tocmai datorită acestui personaj care murdărește. Somn ușor, Stoica Mihai! 
– Edi Iordănescu, în 2012

Edi Iordănescu nu l-a vrut în 2019

Gigi Becali și Iordănescu jr. au negociat și în 2019, dar nu au ajuns la un acord. Atunci, Edi a avut o condiție care nu i-a fost respectată. Antrenorul dorea colaborarea cu Ilie Dumitrescu, care să fi ocupat un post de manager și ar certifica faptul că Gigi Becali e dispus să predea puterea tehnică.

VIDEO Primele imagini cu Edi Iordănescu la FCSB

Citește mai multe știri despre FCSB:

Ce înseamnă venirea lui Iordănescu la FCSB: 3 schimbări imediate pe care le poate produce

EXCLUSIV Fanii FCSB, mesaj pentru Edi Iordănescu: „Este stelist!” » Nu renunță la ideea de a juca în Ghencea

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (30)
catalin_cj
catalin_cj  •  19 August 2021, 17:44

Si asa se invart antrenori fara coloana in fotbalul romanesc. Asa fotbal asa antrenori asa jucatori. Vine sumi pleaca suni, vine iesi pleaca teja, vine mutu pleaca reghe, pleaca reghe vine danut. Pupatori de steaguri si de inele pe la palate. Mie greata de mocirla asta. Vorba unuia. Ar trebui inchis fotbalul romanesc.

ali.bec
ali.bec  •  19 August 2021, 13:16
Postat de iosif_vi pe 18 August 2021, 20:24

Revenirea domnului Stoica pe banca tehnică e un imens câștig pentru echipa noastră.

Sa-i țineți pumnii. La propriu.

corectu
corectu  •  19 August 2021, 10:36

Can-canuri ca deobicei la schimbări.Edy are timp până la sfârșitul turului să se apropie la 2-3 puncte de locul 1.În caz contrar tragem la locul 2. Atenție la arbitraje gen Mioveni.Se aude Șumudică?

Vezi toate comentariile (30)
Comentează