FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB // EXCLUSIV Comando Gnohere: vârful a slăbit în două luni prin aplicații militare și de arte marțiale! Cine e omul din spatele transformării

Articol de , - Publicat marti, 22 octombrie 2019 00:00

FCSB // Harlem Gnohere, 31 de ani, a făcut timp de aproape două luni antrenamente de top, extrem de solicitante, practicate de membrii armatei.

Francezul Harlem Gnohere, 31 de ani, a fost din nou decisiv pentru FCSB. S-a evidențiat duminică seara, la Ploiești. A adus victoria FCSB-ului în confruntarea cu Chindia, 2-1. 

„Bizonul„ a fost titular și, surprinzător, a rezistat până la final! A mai dat jos din kilogramele în plus pe care le-a avut și a surprins pe toată lumea cu forma sa.

Ședințe săptămânale de o oră

Pe lângă antrenamentele de care are parte la club, sub comanda lui Marius Dima, atacantul francez de 31 de ani a mers la un antrenor personal care a reușit să-l pună la punct în mai puțin de două luni.

Numele lui este Adrian Cristea, un fost sportiv de performanță, care și-a făcut propria sală de sport în cartierul Ghencea din București, Absolute Gym, și care a rămas surprins de randamentul pe care-l dă Gnohere la ședințele de pregătire.

FCSB // EXCLUSIV Comando Gnohere: vârful a slăbit în două luni prin aplicații militare și de arte marțiale! Cine e omul din spatele transformării

Mi-a scris într-o zi pe Instagram că vrea să slăbească și că vrea să vină la mine. E un tip foarte serios, muncitor și m-a surprins într-un mod plăcut ambiția pe care o avea. Am lucrat împreună timp de o lună și jumătate cu antrenamente funcționale care durau o oră. A venit de multe ori, dar în funcție de programul lui. Era destul de greu pentru el. 

După ce-și termina treaba la club venea la mine și muncea. Trăgea din greu pentru a fi din nou la capacitatea lui maximă. Pentru mine a fost mai ușor decât cu alți fotbaliști pentru că Harlem are o rezistență mult mai bună, e ambițios și nu voia să cedeze deloc. Gnohere a făcut cu precădere antrenamente funcționale în toată această perioadă", spune Adrian în exclusivitate pentru Gazetă.

În ce au constat antrenamentele la care a fost supus „Bizonul”? „Acum este în greutatea lui optimă!”

Conform siteurilor de specialitate, antrenamentul funcţional foloseşte exerciţiile cardio, exerciţii de tonifiere musculară executate cu intensitate crescută cu pauze foarte scurte la intervale mai mari, exerciţii cardio statice sau cu deplasare, exerciţii cu propria greutate şi cu diverse accesorii.

Este genul de antrenament practicat în unităţile militare operaţionale şi de sportivi de performanţă precum atleţi sau mari campioni de arte marţiale!

FCSB // EXCLUSIV Comando Gnohere: vârful a slăbit în două luni prin aplicații militare și de arte marțiale! Cine e omul din spatele transformării

„După ce a venit la mine la sală, i-am făcut un plan special de antrenament. A trebuit să fiu foarte atent pentru că el este sportiv și trebuia să fac un plan de bătaie care să nu-i producă vreo accidentare. A reușit să slăbească într-un timp record și eu susțin că este în greutatea lui optimă! E chiar bine, credeți-mă! Își continuă programul pe care-l are și o să fie un pericol real pentru toți adversarii lui”, mai spune Adrian.

„Nu contează criticile aduse greutăţii mele, important este că echipa a câştigat. Celor care mă consideră supraponderal le-am răspuns pe teren! I-am dedicat golul fiicei mele, care s-a născut de curând, dar și soției mele. E puțin ce am realizat, o să muncesc mai mult pentru că vreau să fiu titular!” 
Harlem Gnohere, atacant FCSB

Nu mai fusese integralist din 2018!

Nu neapărat faptul că Gnohere a fost titular și că a marcat a surprins, ci faptul că a jucat toate cele 90 de minute. 

Nu doar că pe parcursul acestui sezon nu s-a mai repetat această situație pentru atacantul francez, dar ultima dată când el a fost integralist s-a întâmplat anul trecut. 

În 2018. Mai precis în derby-ul cu CFR, pierdut de FCSB, scor 0-2, disputat pe 22 decembrie 2018. 

E în cel mai slab an

 

ANULGOLURI
2016 10
2017 16
2018 18 
2019 6

* statistică pe primele 10 luni ale anului respectiv

Kilogramele l-au dat afară de la Petrolul

Gnohere a ajuns în România în 2015, adus la Petrolul de agentul Mihai Joița și de antrenorul Tibor Selymes. Avea 100 de kilograme la 1,83 m.

Selymes l-a încurajat să se antreneze, a alergat cu el, însă Gnohere n-a progresat suficient din acest punct de vedere, nu a slăbit îndeajuns și patronul Dan Capră l-a dat afară. 

FCSB // EXCLUSIV Comando Gnohere: vârful a slăbit în două luni prin aplicații militare și de arte marțiale! Cine e omul din spatele transformării

L-a recuperat imediat Mircea Rednic pentru Dinamo. 

„Știam că avea niște kilograme în plus, dar când l-am văzut cât se îngrășase nu-mi venea să cred! Am avut emoții când i l-am prezentat lui Negoiță”, a povestit Rednic, încurcat în acel moment că trebuia să-și convingă patronul că un supraponderal e de fapt un fotbalist excelent. 

Gnohere a slăbit, până la urmă, și a devenit golgeterul "câinilor" înainte să fie cumpărat de Becali cu 250.000 de euro. 

Citește și:

Ilie Dumitrescu, încântat de Harlem Gnohere: „Arată bine! Îți aduce un plus” » Ce spune despre Vintilă

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (15)
4000deoi
4000deoi  •  22 Octombrie 2019, 09:21

Faceti din umflatul asta de grohere mare fotbalist!? Voi nu realizati ca individul fenteaza fotbalul de cand e la fc5b=penalty!?? In alta țară freca demult tușa! Bine, si la ciobanul fardat a lustruit destul bancheta de lângă teren....

pierrecardin
pierrecardin  •  22 Octombrie 2019, 02:31

un control antidoping nu ar strica. clenbuterol dnp ceva?

bigbolo
bigbolo  •  22 Octombrie 2019, 00:01

Aghiasma lui vintilache si rugaciunile fariseului tudor au avut cel mai mare efect.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează