FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - FC ARGEȘ 3-2

FOTO Semne de viață » FCSB a trăit periculos cu FC Argeș, dar a avut puterea să revină pentru abia a doua victorie în SuperLiga

FCSB - FC Argeș  / foto: Raed Krishan +24   FOTO
FCSB - FC Argeș / foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat duminica, 02 octombrie 2022 23:29 / Actualizat luni, 03 octombrie 2022 09:57

FCSB - FC ARGEȘ 3-2. Roș-albaștrii au obținut o victorie vitală, 3-2 cu FC Argeș, după reușite de senzație la ambele porți.

Ce fotbal electrizant în prima repriză! Nici nu a început bine meciul și cele două echipe au înscris fiecare câte o dată. Un un-doi al lui Garita cu Calcan (5), iar ultimul și-a readus aminte cum e să puncteze în poarta lui FCSB, cu o execuție feroce. Roș-albaștrii nu au acuzat prea mult, prea tare, șocul de a primi gol când nici nu-și fixaseră prea bine crampoanele în iarbă. 

Bine, alde Tamm are nevoie de extrem de multe minute să intre în joc, dar, culmea!, este mai periculos în careul advers. Edjouma l-a simțit pe Compagno (11), care a demonstrat printr-un dribling subtil ce l-a năucit pe Dobrosavlevici de ce Gigi Becali a plătit 1,5 milioane de euro.

După două goluri spectaculoase au urmat ratări pe același tipar. Garita, respectiv Olaru și Omrani au fost aproape de a puncta, dacă scoatem în evidență doar marile ocazii. Un fotbal aprins, iar balanța a înclinat când într-o parte, când în alta.

Penalty cu VAR: pe prostia lui Calcan

Echilibrul s-a rupt după o fază ce a stricat tot ceea ce au făcut bun oaspeții pe Național Arena.

În minutul 61, Andreas Calcan a făcut o mare prostie. A fost păcălit de Vali Crețu, care a venit din bandă, i-a luat fața decarului alb-violeților, iar Calcan l-a trântit pe adversarul său în interiorul propriul careu. Inițial, a scăpat, dar, cum a oprit meciul, "centralul" Găman i-a acordat cartonaș galben lui Calcan și a dictat lovitură liberă din afara careului.

După ce în camera VAR s-a verificat potențialul penalty, s-a observat că infracțiunea comisă de jucătorul argeșenilor a fost în careul Piteștiului, astfel că Găman a indicat penalty. Iar Compagno a scuturat plasa, a reușit dubla.

Nervos, la schimbare, Calcan mai-mai să-și rupă glezna, după ce-a șutat cu sete în containerul cu apă, după salutările reci ale coechipierilor.

FCSB - FC Argeș / Sursă foto: Raed Krishan
FCSB - FC Argeș / Sursă foto: Raed Krishan
FCSB - FC Argeș / Sursă foto: Raed Krishan
FCSB - FC Argeș / Sursă foto: Raed Krishan
FCSB - FC Argeș / Sursă foto: Raed Krishan
+20 FOTO

Pantea a fost erou la FCSB, Cordea a luat caimacul

Victoria FCSB, sinonimă cu revirimentul roș-albaștrilor, a fost în cumpănă după execuția de excepție a lui Garita (79), dar și de faptul că Tamm atrage ghinionul, teribil, în defensivă. Atacantul piteștenilor a înscris fulminant și a adus descumpănirea, tăcerea chiar, pe Național Arena. 

Meciul a curs spre un 2-2 ce-ar fi adus necazul în formația roș-albastră, însă schimbările lui Dică au salvat inclusiv scaunul antrenorului. Nu, nu e vorba de Octavian Popescu, ajuns la și alții la FCSB, ci de Pantea, intrat după pauză, puștiul cu o centrare britanică oferindu-i golul victoriei lui Cordea (87).

FINAL. FCSB - FC Argeș 3-2

Lui Andrei Prepeliță i s-a făcut rău și a plecat la vestiare în prima repriză a meciului FCSB - FC Argeș
FCSB - FC ARGEȘ
Lui Andrei Prepeliță i s-a făcut rău și a plecat la vestiare în prima repriză a meciului FCSB - FC Argeș

FCSB - FC Argeș, echipe de start:

FCSB: Târnovanu - V. Crețu, Haruț, Tamm, S. Șerban - Cordea, Edjouma, Olaru - Omrani, Compagno, Fl. Coman 
Rezerve: A. Vlad - Oct. Popescu, Miculescu, Dulca, R. Boboc, Nikolov, Oaidă, Pantea, Rusu 
Antrenor: Nicolae Dică 

FC Argeș: Straton - Tofan, Dobrosavlevici, Cestor, Vianna - Njike, Alceus - Jakolis, Ișfan, Calcan - Garita 
Rezerve: Greab - M. Constantin, Latovlevici, Raynov, Meza Colli, I. Șerban, G. Crețu, Betrand, Donisa 
Antrenor: Andrei Prepeliță

  • Billel Omrani a debutat la FCSB! A jucat extremă dreapta, în locul obișnuit al lui Andrei Cordea
  • Cordea, titularul postului de extremă, a fost coborât inter dreapta, pentru a-i face loc francezului
  • În echipa de start a lui Nicolae Dică au mai fost sunt două surprize: Sorin Șerban a fost titular în flancul al apărării, iar Denis Haruț în centrul defensivei, în locul suspendatului Dawa.

Stadion: Arena Naţională (Bucureşti)
Arbitru: Găman George Cătălin (Craiova) / A1: Popescu Adrian (Craiova), A2: Bucsi Imre-Laszlo (Sfântu Gheorghe) / Arbitru VAR: Colţescu Sebastian (Bucureşti), Arbitru AVAR: Marchidanu Marius Cristian (Brăila)

Citește și: 

Dică a avut un „meci” și la conferință: „Ați mai spus asta de 7-8 ori” / „Probabil ai uitat”
FCSB
Dică a avut un „meci” și la conferință: „Ați mai spus asta de 7-8 ori” / „Probabil ai uitat”
A ales greșit FCSB? Ișfan, peste fotbalistul de 1,7 milioane de euro al lui Becali
FCSB
A ales greșit FCSB? Ișfan, peste fotbalistul de 1,7 milioane de euro al lui Becali

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (170)
1945sv0509
1945sv0509  •  03 Octombrie 2022, 15:18

Jurnalul *** isi face din nou datoria ridicind in slavi un meci mediocru si doua echipe pe masura.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Hcm27
Hcm27  •  03 Octombrie 2022, 14:52
Postat de lapusneanul pe 03 Octombrie 2022, 14:14

era chiar culmea sa stie un fecesebist notiunea cuvantului estimare..hahahaha...prostovane, daca e cifra exacta, cum e ...estimare ?:)

Mintea îți stă lejer,Măria Ta,în capul mare pe care sînt convins ca îl ai,asa cum de altfel pretinzi din moment ce ne faci pe toți prosti.Pacat de userul pe care-l folosești,un nume prea mare pentru o persoana mica din toate punctele de vedere

lapusneanul
lapusneanul  •  03 Octombrie 2022, 14:14
Postat de Hcm27 pe 03 Octombrie 2022, 10:58

Poți sa încerci cit vrei!Estimare oficiala este ceva apropiat de adevăr.Adică unul a mai ieșit,a întrat iar și tot asa.Au făcut o analiza aproximativa și a dat acel număr.Cum tu stai rău,ca să nu mă exprim altfel,cu aritmetica aproximativa și cu analiza acesteia,de aceea nu înțelegi.Oricum a fost numărul spectatorilor a fost cu mult mai mare decit cel care se aduna în Ghencea.La voi cred ca-i numărați și pe cei de vis a vis din Cimitirul Ghencea Militari.In comunism aduceți soldații,acum numărați morții militari și nu numai.Cind nimic nu am a spune,va legați de numărul de spectatori.Nimic de meci,de prestațiile jucătorilor.Incercati sa judecați mai amplu și nu repetați ca oițele,unul după celălalt.La școală aveai nota 2 pentru asta.Dar ce spun eu "sa judecati",cănd voi nu știți noțiunea cuvintului

era chiar culmea sa stie un fecesebist notiunea cuvantului estimare..hahahaha...prostovane, daca e cifra exacta, cum e ...estimare ?:)

Vezi toate comentariile (170)
Comentează