FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Coman is back! Avem verdictul medicilor + cum se schimbă primul „11” la FCSB

Florinel Coman a împlinit în aprilie 23 de ani
Florinel Coman a împlinit în aprilie 23 de ani

Articol de , , - Publicat vineri, 03 decembrie 2021 19:24 / Actualizat vineri, 03 decembrie 2021 20:24

FCSB. Florinel Coman s-a antrenat cu echipa, iar RMN-ul final, care urma să-i dea acceptul privind reîntoarcerea pe teren, a ieșit perfect, el fiind în acest moment recuperat sută la sută.

După atâtea probleme medicale, pe care le-a acuzat la jucători importanți, dar și după ce a fost lovită în plin de cazuri de coronavirus, FCSB mai primește și vești bune, chiar dacă ele vin pe final de an. 

Trădarea este completă! Ianis Stoica a semnat cu firma fraților Becali: „Nu noi ne-am dus să-l convingem pe jucător, să-l răpim, ci el a venit la noi”
FCSB
Trădarea este completă! Ianis Stoica a semnat cu firma fraților Becali: „Nu noi ne-am dus să-l convingem pe jucător, să-l răpim, ci el a venit la noi”

Florinel Coman e apt pentru a juca din nou în meciuri oficiale. El își terminase de ceva timp perioada de recuperare, însă ultima fază înainte de a primi permisiunea staff-ului medical pentru a reintra la joc a presupus antrenamente normale alături de colegii săi. 

Acestea au fost urmate de efectuarea unui RMN, care să arate dacă, după ce a fost supus unui efort asemănător cu cel pe care l-ar face în timpul unui joc, piciorul rezistă ca înaintea intervenției chirurgicale.

FCSB. Florinel Coman va bifa câteva minute în 2021

Coman a efectuat rezonanța magnetică nucleară, iar verdictul medicilor, după ce i-au citit rezultatele, a fost clar: totul e perfect, iar Florinel e apt 100% pentru a juca! 

Fără a risca absolut nimic: nici vreo recidivă, nici altă leziune Acum, decizia când și mai ales cât va fi folosit în ultimele jocuri din 2021 aparține exclusiv antrenorului principal, dar mai ales preparatorului fizic, Thomas Neubert. E foarte probabil ca el să fie introdus pe parcursul ultimelor jocuri, poate chiar și la meciul cu UTA, de duminică, mai ales că această confruntare va avea parte de un gazon perfect, așa cum se prezintă suprafața de pe Arena Națională. 

În schimb, e puțin probabil ca atacantul să poată evolua ca integralist în jocurile rămase din 2021: UTA (a), Mediaș (d), Rapid (a), Sepsi (d).

Obiectivul major: să fie titular cu CFR Cluj, în ianuarie

Pentru Coman, ținta principală e meciul de debut din 2022. Campionatul se va relua în penultimul weekend din ianuarie, atunci când se va disputa chiar derby-ul pentru titlu, FCSB - CFR. 

După ce va avea și pregătirea de iarnă făcută, Florinel ar putea emite pretenții să fie titular în acea confruntare. În condițiile în care toți jucătorii de acum, din lotul lui Petrea, ar fi valizi, atunci un posibil prim "11" ar putea arăta așa:

  • A. Vlad - Crețu, Vinicius, Miron, Radunovic - Olaru, Șut, Fl. Tănase - Oct. Popescu, Keșeru, Fl. Coman. 
  • Pe bancă ar lua loc nume ca Iulian Cristea, Ovidiu Popescu, Budescu, Cordea, Vali Gheorghe, Ianis Stoica

70% din ultimii 2 ani a stat pe margine...

Coman va reveni pe teren la 3 luni și jumătate de când a disputat ultima partidă, pe 23 august, cu Sepsi, scor 1-1. Din păcate pentru el, n-a fost singura accidentare care l-a ținut departe de teren în ultimii 2 ani. A mai avut alte 3 probleme majore și de fiecare dată a lipsit cel puțin două luni și jumătate. În primăvara anului trecut a stat pe bară și din cauza pandemiei, care a oprit cu totul fotbalul, astfel că a strâns până acum 13 luni fără să joace. Ceea ce înseamnă aproape 70% din 2020 și 2021.

PerioadaDe ce n-a jucat
8 martie 2020 - 14 iunie 2020pandemie
17 septembrie 2020 - 5 decembrie 2020accidentare
25 martie 2021 - 22 iulie 2021accidentare
23 august 2021 - prezentaccidentare

...iar cota i s-a diminuat cu 25%

În martie anul trecut, Florinel Coman ajunsese la cea mai mare valoare din perspectiva cotei. Transfermarkt estima că el face 6 milioane de euro. De atunci, în ciuda faptului că a lipsit în marea majoritate a timpului, Coman n-a scăzut dramatic în privința cotei. E acum la 4,5 milioane de euro, o diminuare de numai 25%. 

În pofida acestei scăderi, Florinel rămâne în topul celor mai valoroși fotbaliști de la FCSB, e pe locul 2, primul fiind Florin Tănase, care atinge 5 milioane de euro. Cel mai valoros fotbalist din lume la ora actuală e Mbappe, cotat la 160 de milioane, atacantul lui PSG fiind născut în același an cu Coman, 1998.

Accidentările au venit după cel mai bun an al său

2019 a fost un an în care Florinel Coman a stabilit un record în carieră. Nu mai puțin de 19 goluri marcate, plus o participare la Campionatul European cu naționala de tineret. În acel an reușise să înscrie mai multe goluri decât o făcuse în precedenții 2 ani.

AnGoluri
20164
201710
20188
201919
20205
20211

Derby-ul FCSB - Rapid va avea spectatori

FCSB - UTA va avea loc cu porțile închise, lucru care nu se va întâmpla și cu ultimul derby din luna decembrie. FCSB - Rapid a fost programat la mijloc de săptămână, miercuri, 15 decembrie, cu începere de la ora 20:30. Ora va respecta legea în vigoare, care spune că toate competițiile sportive care încep mai devreme de 21:00 pot avea spectatori în tribune până la terminarea lor. În schimb, întâlnirile ce încep după ora 21:00 vor avea parte de tribune goale. FCSB - UTA, la fel ca Farul - Rapid, sunt programate de la 21:30. 

În schimb, niciun joc din ultimele 3 etape care vor avea loc în 2021 nu va avea ca oră de debut una care să treacă de 20:30. Rapid - FCSB 1-0, care s-a disputat pe 15 august, a stabilit al doilea record de asistență din actualul campionat, fiind prezenți 15.000 de spectatori. Lider la acest capitol e Derby de România, FCSB - Dinamo 6-0, la care au participat 36.147 spectatori.

Tot ce trebuie să știi înainte de FCSB - UTA

Mihai Stoica e contrariat de negocierile dintre FRF și Dan Petrescu: „CFR nu vrea niciun ban? Devine sponsorul Federației?”
Selecționer
Mihai Stoica e contrariat de negocierile dintre FRF și Dan Petrescu: „CFR nu vrea niciun ban? Devine sponsorul Federației?”
Două reveniri importante la FCSB: „E 100%”
FCSB
Două reveniri importante la FCSB: „E 100%”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (10)
armion
armion  •  05 Decembrie 2021, 20:48

Și-a făcut și permis nou?

wrx.
wrx.  •  04 Decembrie 2021, 09:02

Vopsitoria sa deschis de ieri. Sezonul "perlelor si diamantelor".

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  04 Decembrie 2021, 01:10

...nu ne intereseaza...

Vezi toate comentariile (10)
Comentează