FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB // Gigi Becali amenință: „Îmi iau cetățenie în altă țară!” » Deranjat de procurorii care-l acuză de spălare de bani: „Sunt ca râia”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 18 decembrie 2019 12:52

Gigi Becali, patronul FCSB, e acuzat de spălare de bani, împreună cu neptul Vasile Geambazi, și amenință cu un gest extrem: renunțarea la cetățenie română. 

Îmi iau cetățenie din altă țară. În România îmi dau doar drept de ședere și de semnătură. Aici doar o să stau. Eu nu am făcut nimic, dar procurorul mă acuză de spălare de bani. Eu eram în pușcărie și procurorul zicea că știu prețurile terenurilor, că sunt doctor în terenuri. Trebuia să mă duc la ÎCCJ și să spun să nu dea bani mulți nepotului meu? Să evadez din pușcărie ca să fac asta? 

Ăștia sunt ca râia. Chiar dacă nu faci nimic, nu scapi de ei. Când speli bani, îți rămâne și ție ceva. Mie ce mi-a rămas? Sunt acuzat că am schimbat lei în euro și i-am pus în alt cont. Cică am spălat bani. Nu poți să pui lei și euro în același cont! Banca mută banii. Și eu sunt acuzat de spălare de bani. Vă dați seama în ce țară trăim? Procurorul are mintea întunecată de la răutate. Dar îl pun eu la punct. Dacă nu pot, plec din țară!”, a declarat Gigi Becali la Pro X. 

„Borcea nu mai revine niciodată în viața lui în fotbal! Nu mai face asta! A facut 5 ani de pușcărie de la fotbal și nu-i mai trebuie” 
Gigi Becali  

De ce e acuzat Gigi Becali

Becali și Vasile Geambazi sunt acuzați de spălare de bani și supraevaluare frauduloasă. Becali ar fi cumpărat un teren de 21 de hectare în Voluntari pe care l-ar fi vândut nepotului Vasile Geambazi cu un milion de dolari. Geambazi a devenit proprietar și a cerut de la ANRP (Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților) despăgubiri pentru că nu poate folosi terenul. 

Geambazi a dat statul în judecată, iar Curtea de Apel a decis ca el să primească 60 de milioane de euro. (Detalii pe larg- AICI

Match Preview FCSB - CSU Craiova

Citește și:

Gigi Becali a sunat în direct la TV pentru a-i face o ofertă aiuritoare lu Grigore Cartianu: „Vino mâine să facem actele! Îi dau gratis totul, să faci ce vrei” + „E la mintea cocoșului”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (28)
147259629210475
Valentin Onea  •  19 Decembrie 2019, 08:27

Pai tot nevinovat ai fost si cind ai stat 2 ani data trecuta. O sa te vedem iarasi in duba, cum faci pe bolnavul, cum te smiorcai ca aia nu-i buna, ca ailalta la fel.............................dar acum o sa stai mai mult, ca se adauga si anii din prima. Si uite asa, mbapeii, neimarii si celelalte cocote pe care le mai ai, o sa se duca pe apa simbetei. Dar nu-ti fa griji, gigica draga, se roaga Tudor pentru tine.

587518908677304
Gigi Spartanu  •  19 Decembrie 2019, 06:33

Sa o iei si pe Catanga ca si ea vrea sa paraseasca tara. Intelesesem ca pentru ceva impozite. Uite asa ne pleaca valorile!

parpalache
parpalache  •  18 Decembrie 2019, 22:01

In Albania?

Vezi toate comentariile (28)
Comentează