FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Sabotat de Becali pentru că e impresariat de Anamaria Prodan?! Ipoteză surprinzătoare despre un fost titular de la FCSB: „Era titular la naţională şi deodată nu mai e nimic!”

Articol de , , - Publicat marti, 02 martie 2021 15:31 / Actualizat marti, 02 martie 2021 16:42

Basarab Panduru, cel care i-a fost secund lui Laurențiu în Emirate, a declarat la Telekom Sport că fundașul liderului din Liga 1 a fost scos din primul „11” din cauza faptului că ar fi refuzat să rupă contractul de reprezentare cu Anamaria, așa cum i-a solicitat Becali

Un fotbalist care în toamna trecută ajunsese să fie convocat și folosit ca titular de Mirel Rădoi în echipa națională a României a fost scos subit din echipa de bază de la FCSB. 

Numele lui: Iulian Cristea, cel care de la începutul lunii februarie a pierdut postura de titular, pe care a avut-o nu doar pe parcursul sezonului în curs, ci și în cel precedent. În ultimele 4 etape, Cristea n-a mai bifat niciun joc ca integralist, o dată n-a jucat deloc, iar de alte două ori a intrat din postura de rezervă. În plus, în singurul joc în care a fost titular, a fost scos la pauză.

Cum se poate explica o astfel de decizie, din moment ce Iulian Cristea a fost un fotbalist indispensabil echipei, iar prestațiile lui au fost apreciate inclusiv de către selecționer? Un posibil răspuns l-a găsit Basarab Panduru, care în studio la Telekom Sport a dezvăluit că decizia lui Gigi Becali are legătură cu scandalul declanșat între patronul FCSB și Anamaria Prodan, în urma transferului lui Dennis Man la Parma. 

"În primul rând, cred că cineva nu-l vrea pe Cristea în teren. Probabil că are contract cu Ana. Deodată se întâmplă ceva cu Cristea, era la naţională și titular și deoată nu mai e nimic. Să ajung să văd că Ovidiu Popescu trece fundaș central, ca titular, în locul lui Iulian Cristea, asta chiar e de neînțeles. Cum să explici că un jucător care ajunsese în echipa națională, acum stă pe bancă și joacă Ovidiu Popescu, pe care l-ai plimbat, săracu', pe toate posturile posibile. Eu chiar țin să-l felicit pe Ovidiu Popescu că încă mai are creierul limpede și nu-și pierde capul în teren, după atâtea permutări", a declarat Panduru.

Dezvăluirea fostului fotbalist al Stelei din anii '90 e validată mai ales de relația extrem de apropiată pe care el o are cu familia Reghecampf. Nu mai departe de vara și toamna anului trecut, Panduru a fost secundul lui Laurențiu Reghecampf la Al Wasl, în Emiratele Arabe Unite.

În plus, decizia lui Becali de a-l scoate în decor pe Cristea e una aproape lipsită de logică, în condițiile în care până la apariția războiului cu Anamaria Prodan, stoperul adus de la Mediaș evoluase în toate precedentele 16 etape de campionat și a avut și statut de integralist. După care a ajuns direct rezervă.

Înainte să se producă ieșirea din echipă a lui Cristea, Gigi Becali anunțase că toți fotbaliștii de la FCSB care erau reprezentați de Anamaria renunțaseră la contractul cu aceasta. 

"Au rupt toți contractul. Contractul sunt eu. Nu mă cunoașteți? Eu nu pun condiții. Eu spun «faci așa!» și faci. Nu mai avea rost, nu se mai putea așa, după tot ce a fost. Ne facem de râs. Mă jignești așa, la mine în casă. Cum să ai oameni aici? Și ce dacă nu există club în lume așa? Uite, eu sunt altfel. Eu sunt Becali. Așa se face la mine. Cine vine să lucreze cu mine să știe. Faci ce spune Becali. Păi, cum adică? Ești certat cu mine, dar stai la mine în casă. Sunt de 20 de ani în fotbal, mă știe toată lumea. Mă știți toți. Așa se lucrează cu mine. Eu zic, tu faci. Nu vrei, aia e. La mine e o companie mai conservatoare, nu modernă. E FCSB, adică Faci Ce Spune Becali. Sunt dictator", a declarat Becali. La o săptămână de la aceste afirmații, Cristea era trecut pe banca de rezerve.

Sabotat de Becali pentru că e impresariat de Anamaria Prodan?! Ipoteză surprinzătoare despre un fost titular de la FCSB: „Era titular la naţională şi deodată nu mai e nimic!”

FCSB în cele 5 meciuri în care Cristea n-a jucat sau a bifat cel mult o repriză

  • 0-1 Clinceni (a) » rezervă, a intrat la pauză
  • 0-1 Dinamo (d) » n-a jucat deloc
  • 0-1 Hermannstadt (d) » a jucat doar prima repriză
  • 1-0 Chindia (a) » n-a jucat deloc
  • 2-0 Botoșani (d) » rezervă, a intrat la pauză

FCSB în celelalte meciuri cu Cristea din 2021, toate ca integralist

  • 3-0 Astra (a)
  • 2-2 Viitorul (d)
  • 2-1 Voluntari (a)
  • 0-0 FC Argeș (d)
  • 3-1 Poli Iași (a)
  • 1-0 Dinamo (d)

3 selecțiiare Iulian Cristea în prima reprezentativă, toate bifate din postura de fotbalist al FCSB-ului, a debutat în tricolor cu Contra selecționer, în meciul Malta - România 0-4, din iunie 2019

11 goluriare marcate Iulian în campionatul din România, fiind unul dintre cei mai prolifici fundași centrali dintre cei care evoluează acum în Liga 1

E cel mai bun stoper de la echipele de play-off

Jucător Index InStat
Cristea (FCSB)282
Miron (FCSB)270
Mitrea (Sepsi)268
Vinicius (CFR)265
Burcă (CFR)263
M. Constantin (Craiova)260
Chindriș (Botoșani) 258
  • cifrele din acest sezon
  • Indexul InStat constituie o evaluare, ca medie, după toate criteriile relevante pentru prestația unui fundaș central. Printre realizările luate în calcul: minute jucate, dueluri câștigate, pase precise, deposedări, goluri marcate etc

E cel mai bine cotat fundaș al FCSB-ului

  • I. Cristea » 1.400.000
  • Miron » 1.100.000
  • Radunovici » 1.000.000
  • Haruț » 1.000.000
  • Crețu » 900.000
  • Panțâru » 850.000
  • Ov. Popescu » 650.000
  • Soiledis » 300.000
  • cotația aparține site-ului transfermarkt (euro)

Jucătorii pe care Anamaria Prodan îi reprezenta la FCSB: 

  1. Andrei Vlad - 21 de ani, portar
  2. Iulian Cristea - 26, fundaș central
  3. Ionuţ Panţîru - 24, fundaș stânga
  4. Lucian Filip - 30, mijlocaș defensiv
  5. Gabriel Simion - 22, mijlocaș defensiv
  6. Robert Ion - 20, mijlocaș ofensiv

VIDEO Dacian Varga face o comparație între CFR Cluj și FCSB: „Pe mâna lor merg!”

Citește mai multe știri despre FCSB: 

Gigi Becali surprinde în privinţa lui Tănase: „Mai bine că nu a prelungit contractul!” » Ce calcule şi-a făcut patronul de la FCSB

Gigi Becali reacționează după dezvăluirile GSP: „Trebuie să vină un privat, dar cine e idiot să se asocieze cu CSA?” » Cum poate pune mâna pe marca Steaua

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (26)
ripensistu
ripensistu  •  03 Martie 2021, 00:21

Specia de Homo Gigismus loveste din nou.

maddad
maddad  •  02 Martie 2021, 23:25
Postat de amadeus2021 pe 02 Martie 2021, 19:56

***. Deci succes la angajare la dl. Gheorghe B.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mosh_gerilla.1948
mosh_gerilla.1948  •  02 Martie 2021, 19:59
Postat de duster4 pe 02 Martie 2021, 19:56

De atunci bea intr-una

D-aia nu mai poate sudista! Toată ziua râde împreună cu noi (cei din PCH / DDB) de tăblar:)))))

Vezi toate comentariile (26)
Comentează