FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Becali îl face praf pe Adrian Mutu, după oferta pentru Coman: „Nu cred că face Șucu asemenea mizerii. Dacă pui antrenorul să negocieze, ești de circ!”

Adrian Mutu // foto: Imago Images
Adrian Mutu // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 12 august 2022 12:30 / Actualizat vineri, 12 august 2022 13:03

Gigi Becali (64 de ani) a dezvăluit cum a decurs discuția cu Adrian Mutu (43), antrenorul lui Rapid, pentru Florinel Coman (24). GSP.ro a scris în exclusivitate despre interesul giuleștenilor pentru Coman, suma propusă fiind de două milioane de euro.

Gigi Becali a confirmat că a purtat o discuție cu Adrian Mutu, antrenorul lui Rapid, în privința posibilității ca Florinel Coman să ajungă la echipa din Giulești.

Becali susține că l-a refuzat respectuos pe Mutu, deși nu a apreciat propunerea făcută dinspre Rapid, în special faptul că nu a venit de la acționarii clubului, Dan Șucu și Victor Angelescu. Patronul FCSB a caracterizat întreaga situație drept o „mizerie”.

Pe deasupra, Becali susține că i-ar vinde pe Coman și Olaru la Rapid, în caz că ar primi un total de 10 milioane de euro. Pentru amândoi, alb-vișiniii ar fi fost pregătiți să achite 3,5 milioane de euro. 

Becali a sunat un patron din Liga 1 imediat după meciul cu Dunajska Streda: „Îți dau 500.000 de euro pe el, «înnebunește» fundașii!”
FCSB
Becali a sunat un patron din Liga 1 imediat după meciul cu Dunajska Streda: „Îți dau 500.000 de euro pe el, «înnebunește» fundașii!”

Gigi Becali: „M-a sunat Mutu. Dacă pui antrenorul să negocieze, ești de circ!”

„Dacă vreau să vând o marfă, nu contează cine o cumpără. E vorba despre cine are bani. Nu mă supăr dacă-mi faci o ofertă.

Dar dacă mă cunoști, sună-mă tu! Eu l-am pus vreodată pe Dică să sune patroni, să cumpere jucători? M-a sunat pe mine Mutu. N-a spus de Olaru, ci numai de Coman, că dă două milioane de euro. Nu a fost o ofertă jignitoare. Am zis «bă Adriane, nu-l dau». Din bun simț l-am lăsat în pace.

Știți care e treaba cu Mutu? Prin prisma valorii de jucător, se bucură de simpatie și de respect. Dar nu putem vorbi numai din acest unghi. Trebuie să ne uităm și la caracter, și la alte lucruri.

Din simpatie, nu i-am zis nimic. Dacă Șucu și Angelescu sunt patroni, să-mi zică ei că îl vor pe Coman.

Dar dacă tu vezi că am ofertă de 5 milioane pe Olaru, cum să zici că oferi 1 milion jumătate? Poți spune, că nu te bate nimeni, dar ești de râs, de circ! Dacă tu ești patron și-l pui pe antrenor să negocieze, iar ești de circ!”, a afirmat Becali la Pro Arena.

Gigi Becali: „Nu cred că Șucu poate să facă asemenea prostii, e om de calitate”

În continuare, Becali a opinat că propunerea pentru Coman nu ar fi fost ideea acționarului Dan Șucu.

„Eu nu cred că Șucu îl pune pe vânzătorul de la magazin să negocieze când cumpără mobilă din Italia, de la patron (n.r. - se referă la lanțul de magazine de mobilă deținut de Șucu, Mobexpert).

Așa e și la fotbal. Bun, antrenează echipa, dar la negocieri dă tu telefon, că ai numărul meu, mă cunoști! M-au enervat în primă instanță, dar nu are rost. Fiecare pasăre pe limba ei piere. Și-au luat puțin avânt, îi vom vedea peste 5-6 etape.

Vrei centenar? Dă-mi 10 milioane și îi iei! Altfel nu poți! Dacă mi-ar oferi 10 milioane de euro nu că aș sta la discuție, îi dau direct!

Dar s-ar duce Coman și Olaru la ei? Coman are salariu de 20.000 de euro la mine. Dacă pleacă de la 20.000, o să vrea 25.000. Îi dau ei? Olaru are și el vreo 15.000, va vrea 20.000.

Nu fac eu așa ceva, nu-mi asum asemenea risc, care sunt mult mai bogat decât Șucu. Nu cred că poate să facă asemenea prostii. Nu face, îl cunosc. E om cumpătat, cuminte! Bine, nu are nicio vină el.

Nu cred că el, un om de calitate, face asemenea mizerii. Poate era chiar ideea lui Mutu. Cine știe? Stătea la o masă și i-a venit să facă caterincă. Asta e caterincă, nu ceva serios. Și nu cred că Șucu face caterincă. De asta nu vreau să mă iau de el, nu are de ce. Ce vină are că unii angajați de acolo negociază și spun ei sume? Dică nu și-a permite să facă asta”, a spus Becali. 

Coman e cuminte, nu fumează, nu bea, nu umblă noaptea. Poate exploda, are 24 de ani. Pot să iau chiar 10-15 milioane de euro pe el, are prea mari calități. Are calități mai tari decât Tavi Popescu. Nu o spun eu, s-a văzut la măsurători, unde Coman e lider.

- Gigi Becali, patron FCSB

Mai multe știri despre FCSB: 

Noul jucător de la FCSB l-a lăsat mască: „Nu o să vezi niciodată așa ceva de la Mamut și Dumiter”

Transfer pentru grupe! FCSB are pe listă jucătorul lunii în fotbalul românesc: „Suntem deschiși, dar 500.000 de euro e prea puțin”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
MariusMitran69
MariusMitran69  •  12 August 2022, 16:18

Cum cineva zicea mai inainte, Mutu e ca un Ferguson la Rapid asa ca are capacitatea de a tatona transferuri. Problema e alta, nu stiu daca acesti jucatori fac 3.5 mil...Olaru a primit o oferta din Golf care nu poate fi considerata iar Coman este o umbra a jucatorului transferat de la Viitorul. Mie mi-ar fi frica sa-i transfer si gratis pt ca salariile sunt uriase fata de valoarea lor. Eu zic ca fotbalul romanesc sa vaneze fotbalisti de afara pt ca avem o gramada de exemple in Liga I care sunt mult peste vedetele lui Becali: Bauza, Campagno, Raul Silva, Debeljuh etc. Becali este doar un negustor, unul bun ce-i drept pt ca a reusit sa transfere numai rateuri pe zeci de milioane dar nu are nicio treaba cu fotbalul. Nu poti sa ai argati cum ii vede el pe toti si sa ai performantele lui Benzema.

adriann_
adriann_  •  12 August 2022, 15:08
Postat de brentford pe 12 August 2022, 13:15

In fotbalul mare se numeste manager. I se da un anumit buget cu care sa isi creioneze echipa,transferuri,etc. Faptul ca "nea Gigi" centreaza,da cu capul si scoate mingea din plasa arata profesionalismul "dus la extrem" din echipa patronului-antrenor-magazioner. Un exemplu ar fi Chris Wilder,fostul manager al Sheffield United: "who spent deadline day trying to negotiate the minefield of agents, fees and ever-changing goalposts". Nicaieri in fotbalul civilizat patronii aduc jucatori peste capul antrenorului. Vrei performanta? Lasa-l sa-si faca echipa si da-i libertate.

Declaratiile lui becali arata clar ca individul nu intelege nimic din fotbal si ca trateaza fcsb ca pe o firma (de mobila, de produse lactate, de ce-o fi). Sucu in schimb a inteles perfect ca in domeniul asta il lasi pe antrenorul cu 103 goluri in serie A sa se ocupe de transferuri, ca sigur are mai bun ochi decat tine la jucatori...

ucluj2011
ucluj2011  •  12 August 2022, 15:02
Postat de planetfun pe 12 August 2022, 13:05

Eh, de fapt ce fac mutu si sucu e ceva nou la noi. Se cheama profesionalism. Asa se face, dar gigi nu a auzit inca de asta. Rapid o sa aibe numai de castigat asa, poate se dumiresc si altii...

100% adevărat. Respect!!!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează