FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Joaca îl costă o avere! Cât a cheltuit Gigi Becali pe „trialurile” organizate la FCSB

Becali organizează trialuri încontinuu și plătește sute de mii de euro pentru așa ceva, foto: GSP
Becali organizează trialuri încontinuu și plătește sute de mii de euro pentru așa ceva, foto: GSP

Articol de , , - Publicat miercuri, 04 august 2021 09:22 / Actualizat miercuri, 04 august 2021 09:55

Gigi Becali a devenit un „specialist” în plătirea unor astfel de despăgubiri pentru jucători cu care nu are răbdare. Suma totală tocmai s-a mărit cu 80.000 de euro, după ce Ondrasek a semnat marți rezilierea și a încasat 4 salarii în avans, așa cum a anunțat ieri GSP.ro în exclusivitate.

Becali organizează trialuri încontinuu și plătește sute de mii de euro pentru așa ceva. Acum îi va achita 80.000 de euro lui Ondrasek, despăgubirea fiindcă a rupt contractul cu cehul după numai o lună de când l-a angajat.

FCSB, în corzi! An financiar catastrofal după rușinea din Europa » CFR Cluj, încasări de cel puțin 3 ori mai mari
FCSB
FCSB, în corzi! An financiar catastrofal după rușinea din Europa » CFR Cluj, încasări de cel puțin 3 ori mai mari

Ondrasek a luat 80.000 de euro pe lună la FCSB!

Zdenek ar fi trebuit să încaseze 240.000 de euro de-a lungul acestui sezon. A acceptat o treime din sumă ca să plece. Gigi l-a folosit doar în două meciuri din campionat, 67 de minute în total.

FCSB vinde în continuare fotbaliști cu prețurile cele mai mari dintre toți exportatorii din fotbalul românesc, a luat 11 milioane de euro doar în schimbul lui Dennis Man, apoi Becali consumă banii cu experimentele proprii.

În iunie, FCSB a pierdut procesul cu Planici, unul devenit faimos în fotbal, în care fundașul sârb rupsese contractul fiindcă nu recunoștea șomajul tehnic. Planici a câștigat drept de joc în oricare club plus 168.000 de euro!

Gigi Becali ii plătește de pomană pe toți!

În momentul în care Gigi l-a anunțat pe Ondrasek că e dat afară, patronul îi propusese atacantului ceh 30.000 de euro despăgubiri. 

„Îi dau și 50.000, până la urmă". Din negociere a ajuns la 80.000 de euro, cât salariul pentru un sezon al unui jucător bun!

FCSB a mai cheltuit sume mari fără să beneficieze de aportul jucătorilor. L-a avut în sezonul trecut pe Gikiewicz, un atacant polonez pe care Becali l-a dat afară rapid, ca pe Ondrasek.  Polonezul a deschis un proces la FIFA și a câștigat peste 100.000 de euro. Gigi a pierdut și procesele cu alți jucători care au contestat șomajul tehnic, ca Alexandru Stan și Adi Popa. 

Pe Stan, FCSB l-a plătit de pomană doi ani, cu 240.000 de euro, după ce patronul l-a scos din lot. Fost căpitan al Astrei, Alex a continuat să se antreneze fără să joace și a încasat salariile. El se află la Poli Iași acum. 

15.000 de eurocâștigă lunar Vinicius, fundașul de 37 de ani fost la CFR. FCSB l-a achiziționat recent pe brazilian și el va debuta în etapa următoare, cu Gaz Metan. Dacă va fi dezamăgit de prestația sud-americanului și-l va da afară, Becali va trebui să-i achite și lui câteva zeci de mii de euro

L-ar fi plătit pe Todoran 18 luni

Cu 80.000 de euro, suma pe care i-a achitat-o lui Ondrasek pentru o lună, Becali ar fi plătit salariul lui Dinu Todoran timp de un an și jumătate. 

Antrenorul principal e remunerat cu 4.500 de euro lunar, cel mai mic salariu al unui tehnician din prima ligă. 

Gigi a tot redus cheltuielile în ultima vreme, a stabilit un plafon salarial de 20.000 de euro maximum, a încercat să trimită jucători în șomaj tehnic în perioada în care pandemia împiedica disputarea meciurilor, însă el consumă bani mulți după procesele pe care le pierde cu fotbaliști pe care îi dă afară prea devreme.

Eu mă distrez în fotbal. Până când o să ajung în sicriu numai așa o să fac! Jucătorii trebuie să accepte, că în ziua de azi sunt familii care muncesc și nu adună în ani de zile 15.000 de euro, cât câștigă Oaidă lunar!
 - Gigi Becali, patronul FCSB

VIDEO Ivan Mamut, soartă similară cu Zdenek Ondrasek la FCSB? „Nu se pliază, acolo trebuie altceva”

Citește mai multe știri despre FCSB: 

Basarab Panduru, mesaj pentru Gigi Becali! I-a spus pe cine să pună antrenor la FCSB

CSA Steaua, gata s-o lase pe FCSB în Ghencea! Comandantul clubului dezvăluie: „Dacă legea îi dă voie, vom respecta legea”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (26)
robertino2
robertino2  •  04 August 2021, 16:52
Postat de doxin pe 04 August 2021, 11:08

Tu crezi ca acolo merge ca la fcsb? ????

Acolo e mai rau ca la FCSB. Nu exista patron, este ales de socios un presedinte, care face ce vrea. Dovada ca ultimul presedinte a lasat clubul cu o gaura de 1 miliard si platea cu milioane de euro o firma ca sa-si denigreze jucatorii.

hermannstadtul
hermannstadtul  •  04 August 2021, 15:11
Postat de yyyy2 pe 04 August 2021, 11:37

Azi joacă STEAUA BUCUREȘTI. Pe când o știre? Că despre infractorii fără identitate, fără stadion și fără antrenor profesionist am tot citit.

Pe cine interesează?

dobrin
dobrin  •  04 August 2021, 14:25

Cum zice proverbul... domnia si prostia se platesc.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează