FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

S-a lăsat Gigi de antrenorat? » Premieră absolută la FCSB, de care a profitat Petrea

Articol de , , - Publicat miercuri, 24 noiembrie 2021 23:23 / Actualizat joi, 25 noiembrie 2021 09:53

La primul meci cu Toni Petrea „principal” la FCSB, nu s-a mai efectuat nicio schimbare până la startul reprizei secunde. În precedentul mandat al actualului tehnician, în 39 din cele 40 de etape a acceptat ca patronul să-i schimbe cel puțin un fotbalist până în minutul 46.

Edi Iordănescu out, Toni Petrea in. Practic, mutarea produsă la FCSB putea fi tradusă imediat că Gigi Becali a redevenit antrenor cu puteri depline. 

Argumentele în susținerea acestei teorii erau faptul că până la venirea lui Iordănescu junior, chiar pe parcursul acestui sezon, dar mai ales în campionatul trecut, când tehnician a fost însuși Toni Petrea, Becali a avut o formă de intervenție brutală în jobul celui care figura în acte ca A1.

Și anume: schimbările masive de jucători pe parcursul primei reprize, dar și în pauza jocurilor.

Una a zis și alta a trimis! Ce conține, de fapt, „oferta oficială” făcută de Mustață lui Gigi Becali :)
FCSB
Una a zis și alta a trimis! Ce conține, de fapt, „oferta oficială” făcută de Mustață lui Gigi Becali :)

Ce s-a întâmplat în sezonul trecut cu Toni Petrea antrenor

1. În 39 din 40 de partide a schimbat devreme!

Este o statistică realmente șocantă. Cu Toni Petrea pe bancă, în meciurile din campionatul precedent, 40 de etape, 30 în sezonul regulat și 10 în play-off, FCSB a schimbat măcar un fotbalist până la începutul reprizei secunde, atenție!, în 39 de partide.

Excepția e dată de jocul în care Becali n-a înlocuit devreme nici un jucător, s-a întâmplat la derby-ul cu Dinamo, câștigat 1-0. În rest, au fost confruntări în care numărul înlocuirilor de la pauză conținea și 3 nume. 

Au fost nu mai puțin de 7 astfel de jocuri, cu 3 înlocuiri, iar o dată, în deplasarea de la Iași, Becali a terminat toate modificările permise de regulament în primele 45 de minute și înainte de începutul părții secunde.

2. Peste 37% din schimbări făcute devreme

În întreg campionatul trecut, astfel de modificări au însemnat un procent incredibil de mare din totalul celor de care FCSB dispunea. În cele 40 de etape, maximum de înlocuiri a fost de 200, iar până la startul reprizei a doua, FCSB, deci Becali, a efectuat nu mai puțin de 75. Ceea ce înseamnă 37,5%!

 

3. La primul meci: 3 schimbări!

Petrea preluase echipa din finalul sezonului 2019-2020, însă la startul campionatului în care avea să fie "principal" de la început până la final, a avut de a face de la primul joc cu imixtiunea totală a patronului.

FCSB a debutat atunci în Liga 1 cu Astra, partidă în care Becali a ordonat în momentele dintre cele două reprize 3 înlocuiri, toate bifate de antrenor: au intrat Buziuc, Moruțan și Briceag, au ieșit Buș, Olaru și Cristea. 

10 luniși 10 zile a durat precedentul mandat al lui Petrea ca "principal" la FCSB: a fost instalat pe 15 iulie 2020 și ultimul meci l-a disputat pe 25 mai 2021

Ce s-a întâmplat în acest sezon: contrast incredibil Todoran – Edward

Și ceea ce s-a petrecut în turul actualului campionat e o dovadă clară a imixtiunii lui Becali:

  • În primele 5 etape, cu Dinu Todoran „principal", FCSB a efectuat nu mai puțin de 14 schimbări până la startul reprizei secunde. Ceea ce înseamnă un procent de 56%.
  • În următoarele 10 etape, cu Edi antrenor, care a avut independență totală, FCSB a mai făcut o singură modificare în același interval de timp. Procentul e de 2%.

Ce s-a întâmplat acum, la primul meci al lui Petrea


În momentul în care a anunțat că Petrea e înlocuitorul lui Edi Iordănescu, Gigi a spus că acesta a avut o singură condiție pentru a accepta să revină: „Mi-a zis că el nu mai vrea să facă nicio schimbare înainte de pauză. I-am spus că nu se va mai întâmpla".

Becali nu doar că s-a ținut de promisiune, dar nici măcar în pauză n-a intervenit pentru a face modificări, astfel că FCSB a ieșit de la cabine în alcătuirea din startul confruntării. Practic, o premieră aproape absolută raportată la ceea ce s-a petrecut în campionatul 2020-2021, când Toni a fost tot A1.

În plus, FCSB arătase rău în primele 45 de minute cu Botoșani, nu avusese șut tras pe poartă și era și condusă, scor 0-1. „Ce să vă spun, că există alți termeni ai colaborării Gigi - Toni? Dacă vă spun, nu o să credeți, dar o să vedeți", a spus Mihai Stoica, managerul roș-albaștrilor, la Telekom Sport. 

Schimbările cu Botoșani au întors rezultatul

Chiar dacă n-au venit foarte repede, modificările făcute de FCSB împotriva Botoșaniului au fost practic mutările câștigătoare. Primii 3 care au intrat au fost Budescu, Vali Gheorghe și Ianis Stoica, exact oamenii care au întors scorul de la 0-1 la 2-1. 

Gheorghe a restabilit egalitatea, iar Budescu a pasat decisiv pentru reușita fiului lui Pompiliu Stoica. FCSB nici măcar n-a efectuat toate cele 5 schimbări permise de regulament, a mai intrat, în afara celor 3, doar Oaidă, în minutele de prelungiri. 

Gigi Becali nu e altul față de acum 3 ani, nu e altul nici față de acum 7-8 ani, e același. Și acum, ca și atunci, are același principiu: dacă echipa merge, dacă joacă bine, nu intervine
 -Mihai Stoica, manager general FCSB

Cât timp va avea la dispoziție Toni Petrea? 10 etape! Dacă după 10 meciuri, nu e măcar cu un punct mai aproape de CFR, atunci intervin eu. La fel am judecat lucrurile și în cazul lui Edi Iordănescu. Când a venit, eram la 7 puncte de CFR, iar după 10 etape, distanța s-a mărit cu un punct 
-Gigi Becali, patron FCSB

VIDEO Ianis Stoica: „Suntem jucători profesioniști, ne facem treaba cu orice antrenor”

Citește și: 

Două situații în care Budescu a încălcat „legea” la FCSB: „Hai, mă, să jucăm fotbal, în p**a mea!”» MM Stoica: „Aici nu are niciun pic de dreptate”

Reacție dură de la FCSB, după scenariul lansat de Dinu: „Ori n-ai nicio legătură, ori ești rău intenționat sau prost de bubui!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
guimaraes1.0
guimaraes1.0  •  25 Noiembrie 2021, 09:11
Postat de corectu pe 25 Noiembrie 2021, 07:41

S-a jucat pe bune.

Cota la pariuri gigistu.

sexilianul
sexilianul  •  25 Noiembrie 2021, 08:35

l-a speriat mustata?

vasileroaita
vasileroaita  •  25 Noiembrie 2021, 08:16
Postat de corectu pe 25 Noiembrie 2021, 07:41

S-a jucat pe bune.

La pariuri! A spus-o si Dinu!!!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează