FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - GUIMARAES

FCSB - GUIMARAES // L-a dat afară Becali pe Andrei Vlad? Culmea, cresc șansele de calificare

Articol de , , - Publicat marti, 20 august 2019 09:36

FCSB - GUIMARAES // Singurele rateuri ale roș-albaștrilor în Europa au fost atunci când FCSB a apelat în play-off la portari foarte tineri, Valentin Cojocaru în 2015 și Andrei Vlad anul trecut. Acum, Gigi Becali a anunțat că din cauza gafei cu Poli Iași, Vlad va pierde postul de titular joi, împotriva lui Guimaraes.

Veste bună pentru FCSB în perspectiva play-off-ului cu Guimaraes: Andrei Vlad va fi scos din poartă și titular va fi Bălgrădean. De ce o veste bună? Fiindcă din 2004 și până în prezent, gruparea roș-albastră a reușit să ajungă în grupele unei competiții europene doar cu un portar cu experiență între buturi.

Într-o singură situație, în vara lui 2009, goalkeeper a fost un jucător de sub 25 de ani. Abia adus de la Bistrița, Tătărușanu era titular la aproape 24 de ani, însă avea deja o experiență la Liga 1 de câțiva ani în poarta Gloriei, unde bifase două sezoane pline. 

În rest, toate calificările în grupe au venit pe mâna unor portari maturi. Exemple: Hamutovski, Carlos, Zapata, Arlauskis și Niță. 

În tot acest interval, FCSB a ratat accesul în grupe de două ori. În ambele situații însă principalul vinovat s-a dovedit a fi chiar portarul. Și în ambele cazuri, aceștia au fost niște puști:

COJOCARU ÎN 2015

Antrenor era Rădoi, iar echipa a mers în preliminariile Champions League. A pierdut în turul 3 cu Partizan Belgrad, după care, în play-off-ul Europa League cu Rosenborg, la București, FCSB a pierdut 0-3, iar Cojocaru a primit nota 3 din partea Gazetei Sporturilor, fiind cel mai slab de pe teren.

Degeaba a fost scos din poartă la returul de la Trondheim, unde FCSB s-a impus cu 1-0, cu Niță între buturi, calificarea fusese compromisă!

19 aniera vârsta pe care o avea Cojocaru în vara lui 2015

VLAD ÎN 2018

Anul trecut, cu Bălgrădean titular, FCSB a trecut de Rudar Velenje și Hajduk Split, încasând un singur gol în 4 meciuri. A urmat play-off-ul cu Rapid Viena. În tur, în Austria, a apărat tot Bălgrădean, dar echipa a jucat prost și a fost învinsă, scor 3-1. 

La retur, Becali l-a dorit pe Vlad, care însă a produs o mare eroare la golul încasat, gol care a scos-o pe FCSB din Europa. A primit nota 4 în GSP!

19 aniera vârsta pe care o avea Vlad în vara trecută

Bălgrădean, un singur meci!

O problemă pe care FCSB o va avea odată cu rocada Vlad-Bălgrădean va fi lipsa meciurilor din ultima vreme pentru cel care se va afla între buturi joi seară, la turul cu Guimaraes. Bălgrădean a fost folosit la o singură partidă în acest sezon, deplasarea de la Sf. Gheorghe, cu Sepsi, terminată la egalitate, scor 0-0. 

Sunt singurele minute bifate de Bălgrădean în ultimele 3 luni și jumătate. În meciul cu Sepsi, el a fost unul dintre cei mai buni jucători ai vicecampioanei, a fost notat cu 6 în Gazetă. Bălgrădean, 31 de ani și jumătate, are 257 de meciuri în Liga 1

Vezi și: 

Totul despre Bozhidar Chorbadzhiyski » Cine e bulgarul care trebuie să întărească defensiva la FCSB: „E versiunea beta a lui Chiricheș” 


AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (31)
vladut12
vladut12  •  20 August 2019, 14:32
Postat de csasteauabucuresti pe 20 August 2019, 13:36

In clipa in care decizia TB din 5 Iulie rămâne definitiva! Poate sa joace și in Finala EL, degeaba! :-))))

Nici in 10 ani nu se termina toate procesele. Steaua oricum ramane in liga 1 si CSA Steaua in liga 4. Calm down!

planetfun
planetfun  •  20 August 2019, 14:24
Postat de csasteauabucuresti pe 20 August 2019, 13:36

In clipa in care decizia TB din 5 Iulie rămâne definitiva! Poate sa joace și in Finala EL, degeaba! :-))))

Dat *** talpan asta, da in judecata si europa. Penibili !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

csasteauabucuresti
csasteauabucuresti  •  20 August 2019, 13:36
Postat de vladut12 pe 20 August 2019, 11:27

Cand se desfinteaza mah? :))) Tu poate voiai sa zici ca joaca in primavara europeana Steaua!?

In clipa in care decizia TB din 5 Iulie rămâne definitiva! Poate sa joace și in Finala EL, degeaba! :-))))

Vezi toate comentariile (31)
Comentează