FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV / VIDEO „A luat hârtia cu 4-3-3 și a rupt-o” » L-a înfruntat pe Gigi Becali la palat și l-a convins că tactica lui e mai bună!

Gigi Becali / Sursă foto: GSP
Gigi Becali / Sursă foto: GSP

Articol de GSP - Publicat joi, 02 decembrie 2021 10:02 / Actualizat joi, 02 decembrie 2021 11:19

Ilie Stan (54 de ani), fostul antrenor al celor de la FCSB, în prezent liber de contract, a vorbit, astăzi, la GSP Live, despre un episod în care Gigi Becali a încercat să-l convingă să schimbe sistemul de joc.

„Iliesta” a pregătit-o pe FCSB timp de șase luni, în urmă cu aproape un deceniu. Nici el n-a scăpat de imixtiunile lui Gigi Becali, însă a existat un moment în care elanul patronului ar fi fost stopat cu succes de tehnician.

Ilie Stan l-a înfruntat pe Gigi Becali: „A luat hârtia și a rupt-o”

„Am avut o discuție cu el la palat. Mi-a spus: «Băi tată, eu nu mai vreau să jucăm 4-4-2, hai să jucăm 4-3-3!». I-am zis: «Băi Gigi, vino să-ți arăt ceva!». 

I-am spus că sistemul schimbă dinamica jocului, asta e impresia mea. Printr-o mobilitatea bună în teren, poți crea mai multe sisteme.

I-am spus lui Gigi: «Pe fundașul ăsta dreapta, în momentul în care primește mingea, cine trebuie să-l blocheze?». S-a uitat el așa și pe urmă zice: «Gata, tată, hai, lasă, am zis și eu așa». A luat hârtia și a rupt-o”, a dezvăluit Ilie Stan, la GSP Live. 

După plecarea lui Stan, FCSB a implementat până la urmă modulul 4-3-3, pe care îl folosește și în prezent, sub comanda lui Toni Petrea. Însă ultimele titluri, cu Reghecampf și Gâlcă, au fost obținute într-un sistem de joc 4-2-3-1.

Ilie Stan: „Becali i-a îndepărtat pe suporteri de lângă echipă”

Tehnicianul crede că Gigi Becali a făcut o greșeală îndepărtându-l pe Edi Iordănescu, mai ales că patronul de la FCSB a fost aspru criticat de suporteri pentru decizia luată:

„Cred că Gigi a greșit foarte mult din punct de vedere al suporterilor. I-a îndepărtat și mai tare de lângă echipă. Aici e singura greșeală pe care a făcut-o: l-a demis pe Edi și nu s-a așteptat la o asemenea reacție din partea suporterilor. Dar sunt banii lui, el decide ce se întâmplă cu banii lui”.

Ilie Stan a antrenat FCSB între octombrie 2011 și martie 2012, conducând echipa în 22 de partide. A calificat formația roș-albastră în primăvara Europa League. Printre cele mai importante victorii ale sale se numără succesul din derby-ul cu Dinamo, 3-1, și victoria europeană cu Maccabi Haifa, 4-2.

187 de meciuride meciuri ca jucător la Steaua a adunat Ilie Stan. A marcat 59 de goluri. A câștigat 6 titluri, 3 Cupe și două Supercupe

Citește și alte știri despre FCSB: 

MM Stoica a avut dreptate » Fotbalistul care a provocat controverse la FCSB nu s-a impus nici după un an ca titular

Liderii generațiilor 2001 și 2002 față în față, în FCSB - UTA » Comparație pe acest sezon între Tavi Popescu și David Miculescu, în funcție de 4 parametri

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
dragdim
dragdim  •  02 Decembrie 2021, 14:35

Asta își spune Iniesta, după modelul din copilărie, când jucam in curtea școlii și toți ne visam fotbaliști celebri.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează