FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Becali i-a făcut toate poftele lui Dawa! Contract impresionant pentru noul transfer de la FCSB

Articol de , , - Publicat joi, 23 iunie 2022 08:13 / Actualizat joi, 23 iunie 2022 11:46

Fundașul camerunez Joyskim Dawa (26 de ani), noul transfer de la FCSB, a negociat eficient cu Gigi Becali, a obținut un salariu de 14.000 de euro lunar, un bonus la semnătură de 30.000 de euro și va mai încasa o primă egală pentru calificarea în grupele Conference League.

Becali și-a dorit atât de mult să mai aducă un fundaș central încât i-a acceptat lui Joyskim Dawa un salariu foarte bun. Camerunezul primise inițial o propunere de 11.000 de euro lunar, pe care a refuzat-o. În urma tratativelor purtate marți la Palat, Dawa a căpătat un venit de 14.000 de euro pe lună.

Florinel Coman a influențat decisiv noua tactică » Octavian Popescu, sacrificat în viitorul sezon
FCSB
Florinel Coman a influențat decisiv noua tactică » Octavian Popescu, sacrificat în viitorul sezon

Dawa, contract impresionat la FCSB

El încasează o primă de 30.000 de euro la semnarea contractului și va mai primi alți 30.000 de euro dacă FCSB va ajunge în grupele Conference League. 

Echipa lui Gigi pornește în turul al doilea preliminar din competiție, în care va juca fie cu Saburtalo, din Georgia, fie cu Partizani Tirana, din Albania. Dacă FCSB trece trei tururi preliminare și ajunge în grupele Conference, 

Dawa ar strânge 228.000 de euro în primul an din contractul cu clubul lui Becali! Ar fi, de departe, cel mai mare venit din cariera africanului care a mai jucat până acum în Ucraina, la Mariupol, și în Letonia, la Valmiera.

FCSB, afaceri multe, mai toate proaste

FC Botoșani încasează 350.000 de euro în schimbul apărătorului în vârstă de 26 de ani pe care moldovenii îl aduseseră gratuit. Încă o afacere excelentă pentru Iftime în relația lui cu Becali. 

În ultimele șase sezoane, FCSB a cumpărat an de an măcar un jucător de la Botoșani și a trimis acolo 4.040.000 de euro. Un singur jucător a confirmat în București, Moruțan, pe care Gigi l-a vândut la Galatasaray cu trei milioane de euro. 

ici randamentul lui nu fusese grozav la FCSB, însă transferul în Turcia a făcut ca Moruțan să reprezinte pentru Becali o afacere foarte bună. Înaintea lui Dawa, Edjouma a parcurs drumul acesta, de la Botoșani la București. Gigi l-a prezentat pe Malcom ca pe o superachiziție, dar a devenit rapid dezamăgit de francezul de origine cameruneză și l-a scos dintre titulari. 

Becali i-a făcut toate poftele lui Dawa! Contract impresionant pentru noul transfer de la FCSB
Joyskim Dawa

Nici lui Dawa nu-i va fi ușor să se impună la FCSB, chiar dacă patronul e cel care l-a dorit și a insistat pentru aducerea lui.

Afacerile Botoșani-FCSB

AnulJucătorSuma (milioane euro)
2022Dawa0,35
2022Edjouma0,33
2021Haruț0,66
2020Oaidă0,7
2020Mironliber
2018Moruțan1,2
2018M. Roman0,2
2017Golofca0,2
2017Soiledis0,075
TOTAL3.715.000 

„Mai trebuie un fundaș central la FCSB" 

Ilie Dumitrescu l-a remarcat pe Dawa pentru prestațiile de la FC Botoșani și îi recomandase lui Becali să-l cumpere pe camerunez. Fostul internațional l-a lăudat pe african și după transferul acestuia la FCSB, așa cum l-a lăudat și pe Bouhenna, celălalt stoper pe care Gigi l-a achiziționat de curând. 

„Sunt două achiziții foarte bune. Bouhenna a jucat foarte bine la Sepsi, după care a fost titular la CFR cu Șumudică antrenor. Pe urmă a venit Petrescu, s-a întors Burcă după accidentare și Bouhenna a mai prins puține minute", a comentat Dumitrescu la DigiSport. 

El crede că Becali ar trebui să mai aducă un fundaș central: „Mai e nevoie de un stoper, fiindcă Ovidiu Popescu și Haruț nu sunt fundași centrali".

VIDEO Adrian Neaga: „Dawa nu este de FCSB!”

Citește mai multe știri despre FCSB:

Gigi Becali se teme de un nou „caz Nedelcu”: „Să nu zic peste doi sau trei ani că i l-am dat gratis lui Hagi”

MM Stoica l-a blocat pe Becali, care voia să cumpere atacant: „Avem deja, e pe profilul lui Inzaghi! Nu ştie ce e aia ţigară, nu ştie ce e ăla alcool”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (13)
emil1986
emil1986  •  23 Iunie 2022, 15:09
Postat de poison pe 23 Iunie 2022, 14:59

Da, fraiere. La bătut câmpii nu vă întrece nimeni. Champions League, campionii lumii, 50 de meleoane pt fiecare perlă, blocați promovarea Stelei, vă veți numi iar Steaua, luați titlul etc etc. Nimeni nu bate câmpii ca voi. Asta e singurul capitol la care sunteți campioni. În rest cam pioni.

Mai da prostuț mai ești!!! În CL am jucat de cele mai multe ori, voi doar v-ați pregătit :)), campioni am fost și vom mai fi, campioana lumii suntem pentru toți românii care s-au bucurat în sfânta zi de 7 mai 1986. Termină cu aberațiile, mai liga II-a!

poison
poison  •  23 Iunie 2022, 14:59
Postat de emil1986 pe 23 Iunie 2022, 14:26

'La batut campii'???!!!! Bai mimamo, tu esti sanatos la cap? Spune drept, mai ai frati?

Da, fraiere. La bătut câmpii nu vă întrece nimeni. Champions League, campionii lumii, 50 de meleoane pt fiecare perlă, blocați promovarea Stelei, vă veți numi iar Steaua, luați titlul etc etc. Nimeni nu bate câmpii ca voi. Asta e singurul capitol la care sunteți campioni. În rest cam pioni.

navajo_joe
navajo_joe  •  23 Iunie 2022, 14:48
Postat de ando89 pe 23 Iunie 2022, 12:24

Să nu fim hateri, nea jiji este manager de renume mondial, se știe. Oare ce marcă de șlapi a purtat la conferință și cam cât costă, că vreau și eu să merg la mare la Saturn prin casa de asigurări de sănătate...

Slapi nu deconteaza casa frate, du-te si tu cu ce ai....

Vezi toate comentariile (13)
Comentează