FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Becali: „Șumudică e noul antrenor de la FCSB!” » Cum l-a convins să trădeze Rapidul + detalii despre contract

Marius Șumudică (50 de ani) va fi antrenorul celor de la FCSB. Gigi Becali a confirmat informația!
Marius Șumudică (50 de ani) va fi antrenorul celor de la FCSB. Gigi Becali a confirmat informația!

Articol de GSP - Publicat miercuri, 19 mai 2021 23:54 / Actualizat joi, 20 mai 2021 00:41

Marius Șumudică (50 de ani) va fi antrenorul celor de la FCSB. Gigi Becali a confirmat informația!

UPDATE 23:50 / Gigi Becali, detalii de la negocierile cu Șumudică

Gigi Becali spune că venirea lui Marius Șumudică la FCSB a pornit de la o glumă. 

„Ieri m-a sunat MM și mi-a zis că Toni Petrea nu vrea să mai continue. I-am zis să îl mai întrebe, dacă vrea să se mai gândească. Dacă n-a vrut, cu forța n-am putut să îl țin. Cu Șumudică, totul a venit de la o chestie, o glumă. 

Îl împrumutasem eu pe Șumi cu 10.000 de euro, el era plecat din țară și avea nevoie pentru niște apropiați. Acum, eu, în glumă, i-am zis să aducă banii. I-am zis în glumă: «te puneam antrenor dacă erai serios». El a zis «credeam că vrei să îmi scazi datoria din contract». 

Pe urmă a venit la mine, am stat, am stabilit și am zis să fie așa. Eu știu că a fost la mine, am bătut palma, i-a dat buletinul lui Argăseală să facă actele, apoi să semneze contractul. Pe la 18:00 ne-am despărțit, acum o oră a discutat cu Vali, la telefon, termenii contractului. 

Nu e cu supărare dacă nu vrea. Nu e o moarte de om. Nu cred că poate să refuze contractul ăla. Mi-a zis «Nu-i problemă, eu mă înțeleg cu tine! Dacă e, da, spun că am făcut echipa împreună cu Becali. Le spun eu, nu trebuie să mă mai întrebe ei după meciuri”, a povestit Gigi Becali, la „Digi Sport Special”.

Gigi Becali a dezvăluit și ce contract i-a propus lui Șumudică: 

  • contract pe 3 ani;
  • salariu de 20.000 de euro pe lună;
  • poate crește la 25.000 de euro dacă se califică în grupele Conference League în toamnă;
  • 500.000 bonus pentru calificarea în grupele Champions League;
  • 200.000 bonus pentru calificarea în grupele Europa League;
  • 1 milion de euro clauz[ de reziliere.

Marius Șumudică, antrenor la FCSB

Gigi Becali nu vrea să mai piardă un titlu în fața rivalei CFR Cluj și a bătut palma cu un antrenor de angergură. Marius Șumudică, liber de contract după despărțirea de Rizespor, s-a înțeles cu patronul celor de la FCSB. Informația a fost confirmată de ambele părți. 

Gigi Becali: „Am bătut palma cu Șumudică”

„Vă pot spune că Toni Petrea nu a mai vrut să stea, i-am dat timp să se răzgândească. A zis că nu, atunci am luat legătura cu Șumudică. Am rezolvat! Am bătut palma, deci Șumudică va fi antrenor”, a spus Becali, la „Digi Sport Special”.

Marius Șumudică la FCSB: „Da, am contractul pe masă”

„Mi-a apărut o ofertă din țară căreia dacă i-aș da curs ar fi greu să mă mai întorc la Rapid. Da, în momentul de față am o ofertă concretă de la FCSB, cu contractul pe masă. Urmează să mai discutăm, să am și eu o discuție cu familia mea. 

E clar că îmi voi pierde mulți susținători, mulți prieteni, dar mă gândesc la familia mea, la tot ceea ce am trăit, la cât am suferit. Cred că e momentul să mă întorc în fotbalul românesc. Nu mai contează banii, am o situație financiară ok. Mi-e foame de trofee, de performanță”, a spus Marius Șumudică, potrivit Prosport

Gigi Becali și Marius Șumudică, relație specială

Marius Șumudică a avut o relație specială cu Gigi Becali în ultimii ani. Antrenorul care a adus singurul titlu din istoria Astrei discuta frecvent cu patronul celor de la FCSB, cei doi fiind pe aceeași lungime de undă. Rămâne de văzut cum va funcționa relația profesională dintre cei doi.

Gigi Becali are sentimente bune față de Șumudică încă din anul 2015. Atunci, Astra a învins-o pe ASA Târgu Mureș, scor 3-1, și a ajutat-o pe FCSB să câștige titlul în Liga 1. 

Becali, apropiat de familia lui Șumudică

În toamna anului 2020, mai mulți membri ai familiei lui Marius Șumudică au fost infectați cu Covid-19. Gigi Becali i-a sărit atunci în ajutor. 

Vreau să scot un singur gest în evidență. Îi mulțumesc lui Gigi Becali. E un om extraordinar. N-am mai vorbit de 9 luni cu el , dar ce face el...mie mi-a salvat familia! Tata are 74 de ani, are și alte probleme, comorbidități, e cardiac. 

Iar soția și fetița mea erau singure acasă. S-a oferit să meargă la mine acasă să ducă medicamente. Mi-a zis să îmi văd de meci că, indiferent că tu ești rapidist și eu stelist, o să am grijă de familia ta. S-a ocupat de tot, telefoane, vizite. M-a mișcat profund tot ce-a făcut pentru mine. M-a făcut să fiu liniștit la mii de kilometri distanță de cei dragi!
- Marius Șumudică, în octombrie 2020

VIDEO Marius Șumudică s-ar întoarce la Rapid, dar pune condiții: "Nu e ușor deloc!"

Citește și alte știri despre FCSB - CS Universitatea Craiova: 

Becali, dat de gol » FCSB insistă pentru încă un jucător de la Botoșani: „Am vorbit, dar nu vă spun suma!”

Cristi Manea îi plânge de milă unui fotbalist de la FCSB: „Nu e corect ce se întâmplă”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (395)
761094350703709
Dinu Gabriel  •  20 Mai 2021, 19:30

Șumudică s-a dovedit încă odată, deși nu mai era nevoie, că nu are onoare! În sport nu se fac mezalianțe pe veci. Ești doar sclavul sportului și atât. Viața te duce pe la orice club, dacă nu ai avut posibilitatea de a rămâne de la bun început la un singur club. Păi , hai să vedem alte vedete din sport, nu de nivelul pitic al lui Șumudică, și să vedem ce s-a întâmplat când u plecat la alte cluburi. Păi ce or vrea suporterii ...să moară de foame el și familia numai pentru a fi loial clubului, fie el chiar Rapid? Mai ales că acum jucătorii sunt mai rău decât sclavii din feudalism, ce sunt vânduți, chiar împotriva dorințelor lor, numai după cum vor patronii de cluburi. Iar antrenori sunt schimbați, tot la vrerea patronilor, precum îți schimbi lenjeria intimă...Mie nu mi-a plăcut niciodată, ca om, Șumudică. Gură mare, atot știutor, dar de fapt cu mari carențe în educație. S-a văzut asta în Turcia din ultimele luni. Când nu a avut jucători de mare valoare nici rezultate nu a avut...Așa că mai ușor cu calitățile lui de antrenor

1223953254372879
Alexandru Cristian Vasile-Bugarin  •  20 Mai 2021, 12:28

Am citit și am plâns

doar..titi
doar..titi  •  20 Mai 2021, 11:41
Postat de fuller pe 20 Mai 2021, 09:48

Daca Sumudica confirma, va dovedi ca totul nu este decat o fatada ieftina pentru el. Pretentiile lui de rapidist si de antrenor adevarat sant doar un teatru. O sa fie la fel ca altii, *** lui Becali care sa behaie pe ce nota ii va dicta atoatestiutorul, in schimbul unor bani. Nimeni nu il va mai crede dupa aceea, asa cum nimeni nu crede ca Toni are un caracter de antrenor adevarat, dupa slugarnicia lui, e adevarat politicoasa, la FCSB.

dap ...nu te prea duce ..logica cand te referi la ''Pretentiile lui de rapidist si de antrenor adevarat ''!!pretentiile de ''antrenor adevarat'' ..sunt date de PERFIRMANTA , care la randul ei(performanta zic) necesita bani ..si bani multi !! ..in timp ce ''pretentiile de rapidist''deriva din cultul ABBA!!in rest , si razvan lucescu a fost ***lui Savvridis ..'' in schimbul unor bani'' .. si nu am auzit pe nimeni sa protesteze , pentru simplul motiv ca imixtiunea patronilor la echipe este un lucru comun .

Vezi toate comentariile (395)
Comentează