FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB schimbă regulamentul! Decizie drastică după scandalul de la reunire

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de , , - Publicat luni, 17 ianuarie 2022 07:29 / Actualizat luni, 17 ianuarie 2022 08:37

Din cauza faptului că nu toți jucătorii de la FCSB s-au prezentat în greutatea optimă la reunire, iar unii nici n-au respectat programul de exerciții oferit de staff-ul tehnic pentru pauza de iarnă, Mihai Stoica a decis ca proba cântarului să nu mai fie anunțată, nici măcar de pe o zi pe alta, iar cine nu se încadrează în kilograme va fi amendat

La FCSB, profesionalismul se realizează cu ajutorul cântarului. Managerul general al clubului, Mihai Stoica, a decis ca jucătorii să nu mai fie anunțați dinainte în ce zi vor fi cântăriți. 

Măsuri drastice la FCSB: cântăriți și amendați

„Înainte știau când urmează să se urce pe cântar fiindcă erau anunțați. Eu am hotărât să nu mai facem așa. Dacă eu vreau să fac trei zile la rând cântarul, îl fac și dau amenzi să usture!" a fost mesajul ferm transmis de MM la TV Telekom Sport.

Poziția dură pe care managerul o are vine la doar o zi după ce și antrenorul roș-albaștrilor, Toni Petrea, luase public poziție față de neprofesionalismul elevilor săi. Pe care i-a acuzat în mod frontal din cauza modului în care au revenit după pauză. 

„Jucătorii nu au venit foarte pregătiți. Unii dintre ei nu prea au făcut nimic din ceea ce le-am dat să facă! Cred că doi-trei jucători au venit cu 1-2 kg în plus. E foarte importantă greutatea jucătorului, un kilogram în plus contează în exprimarea jucătorului pe teren. Când ai două-trei kg în plus e ca și cum ai alerga cu o minge medicinală în brațe", a spus Petrea.

Răzvan Lucescu și-a schimbat total discursul: „Nu urăsc Steaua. Îmi spun acum: «Uite cât de tâmpit ai fost!»”
FCSB
Răzvan Lucescu și-a schimbat total discursul: „Nu urăsc Steaua. Îmi spun acum: «Uite cât de tâmpit ai fost!»”

În schimb, Mihai Stoica susține că nu a fost surprins de acest lucru. 

„Bineînțeles că jucătorii nu respectă în vacanțe lucrurile care li se spun, mai ales că au fost doar două săptămâni de pauză, adică una scurtă. Cumva, trebuie înțeleși și ei. Vă dau un exemplu, Iulian Cristea are copil de câteva săptămâni, e la câțiva kilometri de el și îl vede pe FaceTime. E un sacrificiu", a declarat MM, care apoi s-a referit strict la situația din startul lui 2022. 

„Avem un singur jucător care se prezintă destul de rău, suntem foarte dezamăgiți de el, dar nu-i spun numele. A primit amendă și e de câteva sute de euro amenda! Toni are dreptate, dar am discutat cu el lucrurile astea. Ne-a enervat ce s-a întâmplat, dar asta e! E vorba despre un fotbalist din lot și mă opresc aici, nu dau mai multe detalii". 

Au avut mereu jucători supraponderali

FCSB s-a mai confruntat în ultimii ani cu astfel de probleme, de fotbaliști care aveau kilograme peste greutatea optimă. Unul dintre aceștia a fost Harlem Gnohere, care, deranjat de criticile primite pe respectiva temă, și-a scos tricoul după marcarea unui gol și și-a arătat ostentativ abdomenul, susținând prin gesturile făcute că nu e peste greutatea lui normală.

 Budescu, Alibec, Adi Popa, Rusescu, Miron au fost alte nume de jucători care s-au prezentat la reunire sau chiar au jucat pe parcursul sezonului având surplus de kilograme. 

Guardiola nu-i primește la antrenamente pe jucătorii cu kilograme în plus

Unul dintre cei mai valoroși tehnicieni din lume în momentul de față, Pep Guardiola, are un principiu de la care nu s-a abătut niciodată în calitate de antrenor în privința modului în care tratează fotbaliștii ce au kilograme în plus. Nu-i primește la antrenamente sub comanda sa! Unul dintre cei ce au simțit pe propria piele acest lucru a fost francezul Nasri, care în vara lui 2016 a venit la reunire supraponderal și s-a pregătit separat până când a ajuns la greutatea optimă, abia după aceea s-a pus sub comanda lui Guradiola. 

Același lucru s-a petrecut și cu Aguero, la reunirea de după o vacanță de vară. Argumentul principal pe care Pep l-a invocat pentru a-și explica poziția fermă a fost că „având surplus de kilograme, riscul de accidentare e foarte mare fiindcă antrenamentele sunt ca și meciurile. Eu primesc jucătorii doar atunci când sunt apți din toate punctele de vedere pentru a se antrena". 

Eu, atunci când am câştigat titlul cu Rapid, aveam 95 de kilograme. Dacă unii antrenori cred că problema cu kilogramele în plus este cea mai importantă la un jucător, atunci se înșală grav
- Dănuț Lupu, campion cu Rapid în 1999, când avea 32 de ani

Problema cu kilogramele e doar pentru acei antrenori care au ceva și cu anumite vicii ale jucătorilor. Mircea Lucescu mă prindea mai mereu că mă joc pe calculator, dar le spunea celor care râdeau de mine că dacă ei sunt şmecheri, atunci să facă şi ei pe teren ce fac eu, dar nu puteau
-Dănuț Lupu, pentru Fanatik, în 2018

VIDEO Ionuț Panțîru, despre ruptura de ligamente: „Am plâns 10 minute când mi-a spus doctorul”

Citește și: 

Fostul fotbalist de la FCSB se destăinuie: „Becali vrea să controleze totul! Liga 1 e un campionat ciudat”

Detalii de la negocierile pentru transferul lui Florin Tănase de la FCSB: „Bă, voi sunteți copii?!”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (6)
paolo19
paolo19  •  17 Ianuarie 2022, 10:24
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Vrei sa scrie despre Mitza păcănele?

valeri.gazzaev._
valeri.gazzaev._  •  17 Ianuarie 2022, 09:12
Postat de valentindragobete pe 17 Ianuarie 2022, 09:03

Îi plătești tu ?

ce-ai sarit in sus, mey dragobete, s-a luat de prietenii tai ?

valentindragobete
valentindragobete  •  17 Ianuarie 2022, 09:03
Postat de nebraska_filipineza pe 17 Ianuarie 2022, 08:58

au scris 3 la un articol, fiecare cate 10 randuri + 6 citate, inca o zi grea de munca si consum nervos

Îi plătești tu ?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează