FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB, într-o situație în care nu s-a mai aflat de multă vreme: lot aproape complet, un singur post deficitar!

Florinel Coman a revenit după o accidentare // foot: Facebook @ FCSB
Florinel Coman a revenit după o accidentare // foot: Facebook @ FCSB

Articol de , - Publicat marti, 22 iunie 2021 07:53 / Actualizat marti, 22 iunie 2021 08:01

FCSB are pentru prima dată, după multă vreme, acoperite aproape toate compartimentele încă dinaintea startului sezonului, singurul post unde titularul nu are o alternativă de calibru e cel de atacant central, însă, spre deosebire de anii trecuți, în centrul defensivei există nu mai puțin de 6 soluții.

Peste 3 săptămâni și jumătate va debuta noua ediție a campionatului în Liga 1, iar FCSB bifează o premieră: are lotul completat în proporție de peste 90-95%!

A făcut doar 3 achiziții, Vucur, Crețu și Cordea, însă nu a pierdut niciun fotbalist dintre oamenii importanți din finalul sezonului precedent. În plus, și-a readus la echipă doi jucători care au fost împrumutați: Horșia și Cristi Dumitru.

FCSB, într-o situație în care nu s-a mai aflat de multă vreme: are lotul aproape complet

Nu doar că FCSB are acoperite aproape toate posturile, dublate și chiar triplate cu soluții, dar e pentru prima dată, după foarte multă vreme, când pare să fi rezolvat, măcar numeric, o problemă cu care s-a confruntat des și din cauza căreia a avut de suferit. Cea a lipsei de variante în centrul defensivei.

Acum, sunt disponibile pentru axul apărării nu mai puțin de 6 nume: cei nou-veniți par să plece cu prima șansă la titularizare, Alexandru Crețu și Stipe Vucur, iar alternativele se numesc Miron și Cristea, oamenii de bază din sezonul trecut, dar și Haruț și Nedelcu.

Andrei Istrate e prima rezervă

Există o singură poziție care în acest moment pare să nu aibă și o rezervă de calitate: cel de atacant central, unde tot Florin Tănase va fi titular. Alternativa e însă departe de pretențiile unei echipe care vrea titlul și grupele Conference League: puștiul Istrate.

În flancurile ofensivei, Octavian Popescu și Florinel Coman n-au rivali la primul "11", însă există variante bune între puștii Cristi Dumitru și Niță, dar e o zonă în care pot fi folosiți inclusiv cei care evoluează ca interi în sistemul 4-3-3.

Printre ei: Moruțan, care a și jucat extremă dreapta, Olaru, folosit și el ca atacant stânga, dar și nou-venitul Cordea, un fotbalist cu profil ofensiv, care poate acoperi ambele laturi ale terenului.

FCSB, într-o situație în care nu s-a mai aflat de multă vreme: lot aproape complet, un singur post deficitar!

2 străiniare FCSB în acest moment în lot: muntenegreanul Radunovici și croatul-austriac Stipe Vucur

Doi accidentați, doi reabilitați la FCSB

FCSB a reușit să recupereze doi dintre jucătorii care au suportat accidentări serioase în primăvară. Primul e Florinel Coman, care deja s-a antrenat normal la baza din Berceni. Coman suferise o ruptură musculară la finalul lunii martie, în startul meciului România - Macedonia 3-2. Al doilea e stoperul Miron, care s-a ales cu o entorsă la gleznă în derby-ul cu CFR Cluj, scor 1-1, disputat la Giurgiu. 

De la acel meci au trecut 7 săptămâni, iar fostul fotbalist al Botoșaniului va fi apt la ora debutului în Liga 1, care se va produce în weekend-ul 17/18 iulie. În schimb, la începutul noului sezon nu vor putea evolua doi dintre titularii din prima jumătate a anului 2021: Șut și Panțâru, care vor reveni mai târziu sub comanda cuplului Pintilii - Todoran. 

30% din lot jucători U21...

La fel ca în precedentele două ediții de campionat, FCSB va avea la dispoziție foarte multe variante în rândul fotbaliștilor care se vor încadra în regula U21 a FRF și anume cei născuți după 1 ianuarie 2000. Nu mai puțin de 30% din componenții lotului sunt eligibili, adică 9 nume. 

În sezonul trecut, situația a fost asemănătoare. Mai mult, chiar în formula de start a jocurilor s-au regăsit în marea majoritate a cazurilor jucători precum Vlad, Moruțan, Șut, Olaru, Octavian Popescu, Coman și parțial Haruț și Simion. 

... dar puține soluții pentru primul "11"

Totuși, clubul lui Becali nu va mai avea tot atât de multe soluții la nivel de prim "11". Cu siguranță, Octavian Popescu, născut în 2002, va fi în formula de bază, iar dacă regula va fi înăsprită de Federație și al doilea jucător ar trebui să bifeze cel puțin 45 de minute, atunci cele mai mari șanse să joace le are Ovidiu Perianu, care a împlinit recent 19 ani și care, la fel ca Tavi Popescu, va fi eligibil pentru naționala de tineret până în vara lui 2025! 

Celelalte variante pe care le are în lot FCSB se numesc Târnovanu, Pantea, Robert Ion, Istrate, Adrian Niță, Horșia și Cristi Dumitru. Ultimii doi au revenit după împrumuturile la Gaz Metan și FC Argeș.

VIDEO. Dinu Todoran a susținut prima conferință de presă din postura de tehnician al roș-albaștrilor

Mai multe știri despre FCSB:

Gigi Becali, avertizat: „Dacă îl interesează doar banii va pierde foarte mulți suporteri, echipă va fi o una oarecare”

A crescut la Steaua și e categoric: „FCSB e continuatoarea. Am semnat toți!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (20)
leu.mr
leu.mr  •  22 Iunie 2021, 16:34

Tot fara atacant ? De fapt, Gigi a spus ca nu-l intereseaza performanta ...

dakesis
dakesis  •  22 Iunie 2021, 13:45

ce mai, brici treaba! iar termina pe 3:)

irefutabil
irefutabil  •  22 Iunie 2021, 13:15

Echipa asta n-a avut nici macar lot complet in ultimii ani si lumea tot se mira ca n-a luat titlul.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează