FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - FCSB

EXCLUSIV Ultimul meci pentru Ștefan Târnovanu? » Derby-ul cu CFR Cluj va fi decisiv pentru viitorul lui. Detalii din vestiarul FCSB

Ștefan Târnovanu // FOTO: Imago
Ștefan Târnovanu // FOTO: Imago

Articol de , , - Publicat miercuri, 01 februarie 2023 07:00 / Actualizat miercuri, 01 februarie 2023 08:18

Gafele din primele două etape disputate în 2023, dar și prestațiile foarte bune ale lui Andrei Vlad (24 de ani) în finalul anului trecut readuc în actualitate o mare dilemă la FCSB: cine va fi titular între buturi ♦ Cei din staff, dar și managerul Mihai Stoica insistă pentru revenirea lui Vlad, Becali însă îl vrea tot pe Ștefan Târnovanu (22 de ani), atras de posibilitatea de a-l vinde în vară.

  • CFR Cluj - FCSB e programat duminică, 5 februarie, de la ora 21:00. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe OrangeSport, PrimaSport și DigiSport

„Golul marcat de Alibec e al lui Târnovanu". Concluzia le-a aparținut lui Panduru și Viorel Moldovan, în studioul Orange Sport. Încă un meci cu erori pentru Târnovanu, de această dată însă echipa a și pierdut și cei din staff-ul vicecampioanei au din nou un mare semn de întrebare în privința celui care trebuie să apere etapa viitoare.

Când are loc derby-ul cu principala rivală în lupta pentru câștigarea titlului, CFR Cluj. Această dilemă a existat chiar și după finalul jocurilor din 2022, atunci când titular a fost Andrei Vlad, dar doar fiindcă Târnovanu suferise o entorsă la gleznă.

CCA a decis: nu va fi delegat un arbitru FIFA la CFR - FCSB! Decizia surprinzătoare luată de Kyros Vassaras
CFR CLUJ - FCSB
CCA a decis: nu va fi delegat un arbitru FIFA la CFR - FCSB! Decizia surprinzătoare luată de Kyros Vassaras

Ultimul meci pentru Ștefan Târnovanu?

Vlad apărase însă foarte bine și a existat tentația, pentru antrenori, să meargă tot pe mâna lui, dar Becali a intervenit atunci în forță și a decis să-l păstreze pe Târnovanu. 

Principalul argument a fost că acesta e monitorizat de cluburi din străinătate, pentru el existând chiar o ofertă în jur de 2 milioane de euro, pe care Becali a refuzat-o în august 2022. Situația se repetă acum. 

De această dată, inclusiv managerul Mihai Stoica susține rocada dintre buturi și i-a transmis patronului că ar fi mai indicat să apere Vlad. Becali însă a avut același mesaj pentru cei care se ocupă de echipă: „Contează rațiunile financiare, iar pe Târnovanu pot să iau bani, fiindcă a fost și este urmărit de cluburi de afară". 

Probabil că inclusiv la derby-ul cu CFR tot Târnovanu va fi între buturi. Totuși, din acest moment, e foarte posibil ca el să-și fi consumat tot creditul câștigat în privința nivelului de indulgență pe care îl primește după ce face erori. Și la prima greșeală pe care o va comite, va fi înlocuit cu Vlad.

Prestațiile celor doi în ultimele două luni: Vlad îl surclasează pe Târnovanu

MECICINE A APĂRATNOTA GSP
FCSB - Mioveni 5-1Târnovanu5
Chindia - FCSB 0-2Vlad6
FCSB - CFR 0-1Vlad6
FCSB - Botoșani 1-0Vlad8
Hermannstadt - FCSB 0-1Târnovanu6
FCSB - Farul 2-3Târnovanu4

6,66e media notelor GSP în ultimele 3 meciuri bifate în poarta FCSB pentru Vlad

5,00e media notelor GSP în ultimele 3 jocuri a lui Târnovanu

Incredibil: într-un an, totul s-a răsturnat

În urmă cu 13 luni, Vlad era titular indiscutabil și valora de aproape 10 ori mai mult decât Târnovanu. Anul 2022 nu doar că a ars acest ecart imens în favoarea lui Vlad, dar acum goalkeeper-ul adus de la Poli Iași e de 3 ori mai bine cotat decât coechipierul său.

Ultimul meci pentru Ștefan Târnovanu? » Derby-ul cu CFR Cluj va fi decisiv pentru viitorul lui. Detalii din vestiarul FCSB
Evaluarea aparține site-ului transfermarkt

Raportat exclusiv la calități, Andrei Vlad e mai bun decât Târnovanu, aceasta e părerea mea, însă cred că din punct de vedere mental, balanța înclină în favoarea lui Târnovanu.

- Eduard Stăncioiu, fost portar FCSB și CFR 

650.000 de euroau costat cei doi: Vlad a fost adus de la CSU Craiova, în schimbul a 400.000, iar restul sumei s-a achitat pe Târnovanu, care a venit de la Poli Iași

Le-a fost propus și Mihai Popa

FCSB are doi portari tineri, cu o cotă bună, și ar fi putut să-și mai adauge încă un goalkeeper de mare perspectivă. Clubului patronat de Gigi Becali i-a fost propus Mihai Popa, care acum e sub contract cu FC Voluntari și care a avut prestații excelente în ultima vreme. 

Popa a intrat în ultimele 6 luni cu gruparea ilfoveană și poate semna cu oricare alt club, el fiind deținut, în proporție de 50%, de Dani Coman, prin intermediul Școlii de Fotbal care îi poartă numele. FCSB n-a dat însă curs ofertei, argumentând că ar fi al treilea portar de sub 24 de ani din lot, toți având pretenția de a fi titulari. Popa, născut în 2000, are o cotă de 1 milion de euro în momentul de față.

VIDEO Totul despre CFR Cluj - FCSB

Citește și: 

CCA a decis: nu va fi delegat un arbitru FIFA la CFR - FCSB! Decizia surprinzătoare luată de Kyros Vassaras

MM Stoica, ședință de gradul ZERO la FCSB: „S-au întâmplat niște lucruri. Unii jucători nu înțeleg”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (54)
ce_o_mai_face_karagandy
ce_o_mai_face_karagandy  •  01 Februarie 2023, 18:58
Postat de anticenzuralasport pe 01 Februarie 2023, 12:27

Sau puteai sa fi isteț și să vorbești clar ce i reproșezi lui Târnoveanu la meciul de la Sibiu....Teorie știți multa dar practica mereu va arata cine sunteți...

Somn usor !!

alexh
alexh  •  01 Februarie 2023, 18:23
Postat de adriann_ pe 01 Februarie 2023, 10:31

Silkeborg-fcsb 2x5=10 - 0 = ZECESEBE. Restul sunt povesti.

voi vorbiti? ati uitat de 8-2 luat de la STEAUA intr-un singur meci?

alexh
alexh  •  01 Februarie 2023, 18:16
Postat de adriann_ pe 01 Februarie 2023, 11:51

Ca noi din postura de nou promovata am umilit fecesebeaua (viitoarea zecesebea) la PRIMUL MECI DIRECT? :)) Asa ceva... :))

umilinta din cupa uefa, cu adevarata STEAUA ati uitat-o?

Vezi toate comentariile (54)
Comentează