FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV FCSB a rezolvat primul transfer pentru sezonul viitor! Vine jucătorul de „națională” dorit cu insistență de Becali

Alexandru Crețu (#2, în galben), în Austria - România 2-3 // foto: Imago
Alexandru Crețu (#2, în galben), în Austria - România 2-3 // foto: Imago

Articol de , , - Publicat luni, 17 mai 2021 08:25 / Actualizat luni, 17 mai 2021 08:37

Mijlocașul internațional Alexandru Crețu (29 de ani) va semna cu FCSB, unde o să joace fundaș central. Gigi Becali mai caută și un atacant ca să completeze lotul pentru sezonul următor.

FCSB își reconstruiește echipa pentru sezonul următor, chiar dacă deznodământul acestuia nu este știut. Becali a anunțat deja, într-o declarație pentru GSP.ro, că vrea un fundaș central și un atacant, iar apărătorul este Alexandru Crețu.

El e mijlocaș defensiv, de fapt, conform istoricului de la club și de la națională, însă Gigi e convins că Alex ar fi potrivit în echipa lui ca stoper. Crețu are 29 de ani și e liber acum, după ce a refuzat prelungirea contractului cu Maribor, din Slovenia.

Alexandru Crețu, ieftin pentru FCSB

Agentul său, Zvonko Milojkovici, a insistat după rezilierea acordului cu slovenii că prioritatea o constituie semnarea unui acord într-un alt campionat, nu în Liga 1, doar că FCSB e clubul care insistă cel mai clar.

Surse care cunosc datele din negociere estimează că înțelegerea e aproape sigură și Crețu va evolua pentru clubul lui Becali în sezonul următor. El a devenit un jucător interesant pe piață mai ales după ce Rădoi l-a convocat în echipa națională. Alex a adunat șase selecții, toate cu Mirel ca selecționer.

Becali crede că poate să-l reprofileze ca fundaș central, pe un post pe care Alex a mai evoluat și la Poli Iași, formația de la care a plecat din România. Lui Gigi îi convine statutul internaționalului fost în Slovenia. E liber de contract, deci achiziționarea lui nu necesită achitarea unei sume, o condiție de care proprietarul FCSB ține cont. 

Mihai Stoica a recunoscut recent, într-o discuție avută cu suporterii pe Facebook: „Luăm ceea ce găsim și ceea ce putem!”. Becali nu este, așadar, dispus să consume bani mulți pe piața transferurilor în vara care va veni.

O să aduc doi fotbaliști cu experiență, care să ne ajute acum, și doi tineri pe care să îi vând în viitor. Eu așa fac transferurile, nu mă gândesc doar la randamentul imediat!
- Gigi Becali, patron FCSB

Gigi a spus că e un jucător interesant Crețu, nu vreau să pomenesc nume ca să nu influențez negocierile. Devin mai scumpi jucătorii dacă anunțăm că îi vrem noi. Eu nu mai hotărăsc achizițiile, patronul decide, eu sunt implicat doar atât cât îmi permite societatea.
- Mihai Stoica, managerul FCSB

400.000 de eurovalorează Alexandru Crețu, conform transfermarkt.de. Fostul fotbalist de la Poli Iași e liber, deci achiziționarea lui nu ar costa-o nimic pe FCSB, e nevoie doar ca Becali să ajungă la un acord cu Alex în privința salariului lunar

FCSB înmulțește fundașii

Mihai Stoica a anunțat că Becali ar vrea să achiziționeze chiar doi fundași centrali, deci el ar mai urmări încă unul, în afara lui Crețu, și mai speră să găsească și un atacant. Vukusic, pe care l-a adus MM, nu a fost pe placul lui Gigi. Atacantul croat a venit tocmai din Slovenia, a jucat și el la Olimpija, ca și Crețu, și a fost golgeterul sezonului trecut cu 26 de goluri. 

Randamentul din trecut nu l-a interesat pe Becali, el i-a permis lui Vukusic să apară în cinci meciuri, nici unul ca titular, după care l-a scos din calcule. În apărare, Crețu ar concura cu: Miron, Cristea, Haruț. Dintre ei ar evolua numai doi ca titulari. Din cauza crizei de apărători, FCSB l-a mai folosit și pe Ovidiu Popescu în centrul defensivei.

Alexandru Crețu, nuntă pe manele

Sâmbătă, 15 mai, Alexandru Crețu s-a căsătorit cu Adelina, logodnica sa. Alexandru și Adelina ar fi trebuit să se căsătorească în mai 2020, dar pandemia de coronavirus le-a dat planurile peste cap. Cei doi au amânat nunta aproape un an, iar sâmbătă, evenimentul a avut loc într-un final, la Pașcani, orașul natal al fotbalistului.

Desigur, nu au lipsit dedicațiile. După cununia civilă, la care a fost îmbrăcat la 4 ace, Crețu s-a schimbat într-o ținută mult mai lejeră și a pășit pe ringul de dans. În imaginile postate pe Instagram de Adelina, se poate observa cum invitații s-au distrat pe cinste pe ritmurile de manele, fără să poarte mască. Lăutarul a adaptat versurile mai multor melodii care i-au fost dedicate fotbalistului: „Mă văd mare mafiot / Când mă îmbăt, parcă sunt Crețu nebunu'”.

Citește mai multe știri despre FCSB:

Gigi Becali și-a pus la zid jucătorii, imediat după Sepsi - FCSB: „Rădoi mi-a zis despre el că e bun. Acum e praf!”

Jucătorii de la FCSB își pun toate speranțele în FC Botoșani: „Să sperăm că ne ajută” / „Voi fi fanul lor!”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (21)
risc_mix
risc_mix  •  17 Mai 2021, 21:34

Nu-l inteleg pe prostu' asta de ce mai arunca banii aiurea. Echipa e destul de buna pt locul 2. Face fata, nu mai trebuie intariri.

je__
je__  •  17 Mai 2021, 21:28

Si-au luat manelist defensiv... :))) Foarte bine, astia cu IQ minuscul sunt cei care trag echipa in jos...

caoradea
caoradea  •  17 Mai 2021, 21:03

Il schimba de sou ori la pauza si aia e, se duce si asta....

Vezi toate comentariile (21)
Comentează
Close