FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB // EXCLUSIV Tsoumou e în probe! Situație unică: a semnat în același timp contractul și rezilierea pentru ca Becali să fie sigur că-l poate da afară în iarnă!

Articol de , , - Publicat luni, 23 septembrie 2019 09:00

Atacantul congolez Juvhel Tsoumou, titular aseară în 0-0 cu CFR Cluj, a semnat contractul și rezilierea cu FCSB în același timp, pentru ca Gigi Becali să fie sigur că-l poate da afară în iarnă.

Revelația etapei trecute e un fotbalist în care Becali nu are încredere. Juvhel Tsoumou, marcator în derby-ul de la Craiova, a primit un angajament pentru tot sezonul, dar a semnat și rezilierea acordului, valabilă de la 1 ianuarie 2020. Clubul va avea ocazia să activeze rezilierea dacă Gigi n-o să fie mulțumit de randamentul jucătorului.

Pleacă sau i se mărește salariul

Gigi nu i-ar fi putut face un contract pentru doar câteva luni, întrucât regulamentul nu permite înțelegeri atât de scurte. O colaborare pe șase luni e posibilă regulamentar numai din ianuarie. Tsoumou a acceptat situația, pentru că statutul lui nu era unul bun, rămăsese șomer după ce încheiase „mandatul” de la Hermannstadt.

FCSB i-a oferit și un salariu bun pentru nivelul din Liga 1, 8.500 de euro lunar. E o sumă mare pentru majoritatea formațiilor din România. La Viitorul, a doua clasată din campionat, nu câștigă nimeni mai mult de 5.000 de euro pe lună. Gigi îi plătește însă mai bine decât pe Tsoumou pe majoritatea fotbaliștilor lui.

Congolezul trebuie să confirme în următoarele 3 luni ca să continue la FCSB și în 2020. Dacă va izbuti să-l determine pe Becali să-l păstreze, atacantul are garantată în contract și o mărire salarială, de la 8.500 la 12.000 de euro pe lună. 

Îl ajută și concurența

Ocazii să joace va mai avea Tsoumou, din moment ce Hora a lipsit o vreme din cauza unei accidentări și nici nu se află într-o formă bună, iar Gnohere nu reușește să slăbească. "Bizonul" nu a prins nici lotul pentru partida de la Craiova din cauza kilogramelor în plus. El are aproape o sută de kilograme, în condițiile în care ar trebui să se oprească la 91. 

Juvhel tocmai pentru asta a fost adus, ca să acopere postul de vârf în situațiile în care Hora și Gnohere, primii doi candidați la titularizare, nu sunt în parametrii optimi.

10meciuri și un gol a adunat Tsoumou la Frankfurt, cel mai bun club pentru care a jucat. S-a despărțit de Eintracht în 2010 și de atunci a coborât în ligile inferioare din Germania, apoi din Anglia. A mai bifat Austria, Slovenia, Austria și România

Gnohere i-a păcălit

Tsoumou e printre puținii jucători din lot pe care nu Becali i-a ales. Congolezul a venit la recomandarea directorului sportiv Narcis Răducan. Sigur, tot Gigi a avut ultimul cuvânt, a acceptat achiziționarea fotbalistului pe care-l știa din perioada pe care o petrecuse la Hermannstadt. 

Patronul n-a fost încântat de prima apariție a noului atacant, chiar dacă acesta a hotărât victoria de la Craiova: "Tsoumou? A marcat băiatul, salut și atât! Oricum, Gnohere e cel mai bun atacant, e fotbalist, fotbalist!". 

„Bizonul” e într-o formă proastă acum pentru că avea de trecut o operație de pubalgie, pe care a amânat-o. Nu a fost operat în vacanță, ca să nu-și strice concediul, a amânat intervenția pentru perioada în care echipa începuse pregătirea pentru noul sezon. În felul ăsta a scăpat de cantonamentul estival greu, cu muncă fizică dură.

Citește și:

Diferențe șocante între Tsoumou și Gnohere: 3 cm în plus, 12 kg în minus!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
adriann_
adriann_  •  23 Septembrie 2019, 17:50

Te referi la sansa de a fi dat afara dupa doua meciuri pentru ca asa are chef ciobanul? Mda...

sibelius
sibelius  •  23 Septembrie 2019, 17:18
Postat de adriann_ pe 23 Septembrie 2019, 15:03

Tsoumou e jucator care a ajuns in Romania de prin liga a patra germana, normal ca se agata de orice sansa din Liga 1 romaneasca dupa ce a fost dat afara de la Sibiu. Nu el e de condamnat ci jucatorii romani care vin la cioban desi au contracte civilizate la echipe decente din Liga 1.

Ce jucator normal prefera un contract decent(3-4000 de euro) platit cand si daca are chef patronul unuia de 8-10000 platiti regulat de Gheorghe si sansa de a prinde un transfer afara?

adriann_
adriann_  •  23 Septembrie 2019, 15:03

Tsoumou e jucator care a ajuns in Romania de prin liga a patra germana, normal ca se agata de orice sansa din Liga 1 romaneasca dupa ce a fost dat afara de la Sibiu. Nu el e de condamnat ci jucatorii romani care vin la cioban desi au contracte civilizate la echipe decente din Liga 1.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează