FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - UTA

UPDATE FCSB - UTA, fără spectatori! GSP.ro a obținut primele explicații de la autorități » Cum poate fi evitată situația

Meciul dintre FCSB și UTA, programat duminică pe Arena Națională, se va juca fără spectatori.
Meciul dintre FCSB și UTA, programat duminică pe Arena Națională, se va juca fără spectatori.

Articol de - Publicat joi, 02 decembrie 2021 17:19 / Actualizat joi, 02 decembrie 2021 17:31

Meciul dintre FCSB și UTA, programat duminică pe Arena Națională, se va juca fără spectatori, conform anunțului postat de roș-albaștri pe pagina de Facebook. Duelul va fi de la ora 21:30 live pe GSP.ro.

UPDATE 17:20 / Explicația autorităților

Contactate pentru explicații de GSP.ro, autoritățile au menționat că este vorba despre un paragraf din lege. Orice eveniment sportiv care începe DUPĂ ORA 21:00, inclusiv, se joacă fără spectatori. Asta înseamnă că inclusiv meciul Farul - Rapid, programat sâmbătă, tot de la 21:30, nu va avea fani în tribune.

Practic, LPF poate evita această situație dacă reprogramează partidele cel mai târziu la ora 20:59! Liga a reacționat prompt săptămâna trecută, când a mutat ora de start a derby-ului Universitatea Craiova - FCSB de la 20:30 la 20:15, pentru ca fanii să urmărească prima repriză pe stadion. Ulterior, Raed Arafat a anunțat că suporterii pot rămâne pe arenă până la finalul partidei.

FCSB - UTA, fără spectatori

FCSB a anunțat, într-un comunicat oficial, că partida cu UTA, din runda cu numărul 18 a Ligii 1, se va juca cu stadionul închis. 

Clubul bucureștean spune că a luat această decizie „în urma reinterpretării Hotărârii de Guvern nr. 1183/2021”, fără a oferi alte explicații. Pe baza Hotărârii amintite, fanii au avut acces pe stadioane la toate evenimentele din perioada recentă. 

FCSB - UTA, fără spectatori! Comunicatul oficial

„FCSB anunță că, în urma reinterpretării Hotărârii de Guvern pentru modificarea și completarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1183/2021, partida cu UTA Arad, de duminică seară (21:30), de pe Arena Națională, se va disputa, din păcate, fără spectatori.

Astfel, sumele cheltuite de suporterii noștri pentru achiziționarea de bilete online vor fi rambursate”, se arată în comunicatul emis de FCSB. 

LPF ridică din umeri + Ce spune legislația în vigoare: fanii, primiți oricând pe stadioane

Decizia este una curioasă. GSP a încercat să găsească o explicație din partea Ligii Profesioniste de Fotbal. „Nu am auzit de cazul ăsta, chiar nu știu! Nu am nicio idee în momentul acesta. Nu știu de ce au luat această măsură”, a declarat secretarul general al LPF, Justin Ștefan. Patronul FCSB, Gigi Becali, nu a putut fi contactat pentru a oferi o reacție.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat săptămâna trecută că fanii care prezintă un certificat verde pot asista până la final și la meciurile care se termină după ora 21:00. Arafat a lămurit această situație, după ce în Hotărârea de Guvern era prevăzut ca accesul la evenimentele sportive să fie făcut în intervalul 05:00 - 21:00. 

S-a discutat de meciurile de fotbal, că încep la ora 20 şi se termină mai târziu de ora 21, pentru persoanele care se întorc acasă. În discuţia pe care am avut-o acum, s-a hotărât ca persoanele respective pot arăta chiar biletul lor de la meci şi să spună că se întorc de la meci, că sunt pe drum acasă. Şi asta este hotărârea, nu trebuie alte modificări în legislaţie.

Ministerul de Interne va trimite o instrucţiune la organele de control ca să ştie de acest lucru. Nu sunt meciuri în fiecare zi, sunt puţine şi se va aplica această regulă ca la întoarcerea acasă persoana arată biletul de la meci şi că este pe drum către casă dacă a depăşit ora limită.
- Raed Arafat

VIDEO Cele mai interesante informații înainte de FCSB - UTA

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1: 

MM Stoica a avut dreptate » Fotbalistul care a provocat controverse la FCSB nu s-a impus nici după un an ca titular

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (47)
mushu23
mushu23  •  03 Decembrie 2021, 08:02
Postat de steaua.inseamna.csa pe 02 Decembrie 2021, 20:08

Ilogic sa programezi un meci de campionat in Decembrie la 21:30, dar asta e … Oricum fcsbistii nu veneau la stadion, cele 5 milioane de suporteri mereu găsesc scuze … :-)))

hai ma....serios? nu ai pic de jena? cum ma sa vorbiti tocmai voi ca surporterii FCSB nu vin la meci ... hai ma ce naiba? jucati cu stadionul al gol de cand l-ai inaugurat. 300 de oameni la fiecare meci ,desi jumatate sunt invitatii gratuite de la armata. nici macar soldati de la armata nu mai vin in tribune ca pe timpuri. hai mai prietene, pe bune, posteaza si tu despre faptul ca suntem *** sau altceva, dar nu de faptul ca suporterii fcsb nu vin la meci, ca e penibil tare

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

13.fcu
13.fcu  •  03 Decembrie 2021, 05:10
Postat de legio.sud pe 02 Decembrie 2021, 18:26

Pt administratorii platformei , câine rău asta înjură ca birjarii și nu pătește nimic și alții pt mult mult mai puțin sunt suspendați cu săptămânile …. Halal corectitudine ???

Sifonule

roaitavasile
roaitavasile  •  03 Decembrie 2021, 03:50
Postat de steaua.inseamna.csa pe 02 Decembrie 2021, 20:08

Ilogic sa programezi un meci de campionat in Decembrie la 21:30, dar asta e … Oricum fcsbistii nu veneau la stadion, cele 5 milioane de suporteri mereu găsesc scuze … :-)))

Tot 49 sunteti, după ce ala a răposat?

Vezi toate comentariile (47)
Comentează