FOTBAL  »  Superliga  »  CSU VS FCU CRAIOVA

COMPARAȚIE FCSB dă verdictul în polemica Băniei: cine e, cu adevărat, Știința?!

CSU Craiova - FCSB 2-1, meci disputat pe 21 octombrie 2018
/ FCU Craiova - FCSB 0-1, meci disputat pe 18 septembrie 2021
CSU Craiova - FCSB 2-1, meci disputat pe 21 octombrie 2018 / FCU Craiova - FCSB 0-1, meci disputat pe 18 septembrie 2021

Articol de , - Publicat marti, 21 septembrie 2021 08:30 / Actualizat marti, 21 septembrie 2021 08:44

FCU Craiova, echipa lui Mititelu, a reușit să atragă doar 6.500 de spectatori cu FCSB, pe când CSU Craiova, clubul patronat de Mihai Rotaru, a disputat aproape toate partidele cu același adversar cu casa închisă.

Promovarea echipei patronate de Adrian Mititelu a aprins și mai tare un război care s-a pornit în Craiova în ultimul deceniu. Cel dintre cele două formații rezultate în urma deciziei FRF din 2011 de a dezafilia Universitatea.

Cine e cu adevărat Știința: echipa patronată de Rotaru sau cea condusă de Mititelu? Iar răspunsul urma să-l dea, în principal, echipa care atrage cei mai mulți spectatori într-un oraș ce a trăit mereu la intensitate maximă pentru fotbal.

Iar meciul cu FCSB, pe care FCU l-a disputat sâmbătă pe teren propriu, e un barometru foarte elocvent pentru comparație. Mai ales că, de când a fost inaugurat stadionul, CSU a susținut toate disputele cu FCSB de acasă exclusiv pe arena principală din Bănie.

Peste 20.000 de fani la meciurile CSU Craiova - FCSB

Concluzia pentru clubul lui Mititelu e una dură. La confruntarea de sâmbătă, în tribune au fost cel mult 6.000-6.500 de fani, în condițiile în care a doua zi era liberă, ora de start a fost una foarte bună, 20:00, iar vremea perfectă.

La polul opus se situează faptul că meciul a conținut restricțiile deja cunoscute din cauza pandemiei cu coronavirus: au avut acces doar cei vaccinați, trecuți prin boală sau cei care aveau un test negativ. La stadion au existat puncte de testare rapidă, prețul fiind accesibil, 30 de lei.

Numărul de spectatori atrași de FCU e însă la distanță uriașă de ceea ce a produs clubul deținut de Mihai Rotaru în anii precedenți. A jucat pe noul stadion, împotriva FCSB-ului, nu mai puțin de 4 partide și aproape de fiecare dată acestea s-au disputat cu casa închisă. O medie de cel puțin 28.000 de fani. Ceea ce înseamnă de peste 4 ori mai mult decât a avut FCU sâmbătă.

E drept, mai toate aceste dispute au venit pentru CSU într-un moment în care echipa era fie angrenată în lupta pentru cupele europene, fie chiar pentru titlul de campioană, iar miza unei dispute cu FCSB era mai mare și avea un afiș mai atrăgător decât cea din jurul meciului FCU - FCSB.

Totuși, clubul deținut de Rotaru a apucat să joace o dată acasă cu FCSB și din postura de nou-promovată, fix statura pe care o are acum FCU. S-a întâmplat în decembrie 2014, iar gazda a fost vechiul stadion "Ion Oblemenco", pe o vreme mult mai proastă decât a fost sâmbătă. Cu toate acestea, în tribune s-a trecut bine de 20.000 de spectatori.

Meciurile cu FCSB disputate pe "Ion Oblemenco"

DataMeciulSpectatori
septembrie 2021FCU Craiova - FCSB 0-16500
decembrie 2014CSU Craiova - FCSB 0-123000
mai 2018CSU Craiova - FCSB 0-129000
octombrie 2018CSU Craiova - FCSB 2-130000
mai 2019CSU Craiova - FCSB 0-227000
septembrie 2019CSU Craiova - FCSB 0-130000

Aceeași medie în acest sezon, dar cu adversare diferite

În actualul sezon, FCU Craiova a disputat doar 4 meciuri pe teren propriu, în vreme ce CSU a susținut deja 5. Toate cele 9 au avut loc pe noua arenă din Bănie. Media e aproape identică. Clubul lui Mititelu are 5.400, iar CSU cu câteva sute mai puțin, însă trupa lui Adrian Mutu a jucat deja acasă cu formațiile care de regulă au produs sold-out: Dinamo și FCSB. La aceste două confruntări, FCU a bifat o medie sub 9.000 de spectatori. În ultimul campionat în care fanii au avut acces, 2019-2020, CSU Craiova a bifat o medie ce a sărit de 20.000 de fani la cele două meciuri cu FCSB și Dinamo.

11.000de spectatori e asistența maximă pe care FCU Craiova a atins-o în acest sezon, la meciul cu Dinamo, câștigat 1-0, în vreme ce minima a fost de numai 1.185, la meciul cu Farul, scor 1-1

10.150de spectatori e cel mai mare număr pe care CSU Craiova l-a avut până acum acasă, în acest sezon, la disputa cu Sepsi, scor 1-1, iar cei mai puțini au fost cu Gaz Metan, doar 3.500

Meciul direct va fi pe 2 octombrie

Ultima etapă de Liga 1, care se va juca înainte de întreruperea campionatului pentru meciurile echipei naționale cu Germania și Armenia, va produce și confruntarea directă dintre cele două formații din Bănie. FCU - CSU va avea loc duminică, 2 octombrie, cu începere de la ora 21:00. Gazdă va fi clubul patronat de Adrian Mititelu. Returul e programat la jumătatea lui februarie 2022. 

Singurele confruntări între cele două formații au avut loc în sezonul 2013-2014, în campionatul Ligii a 2-a. A fost 0-0 între FCU și CSU, cu 10.000 de spectatori în tribunele stadionului din Turnu Severin. Returul, considerat acasă la clubul lui Rotaru, s-a disputat cu 18.000 de fani și meciul l-a câștigat CSU în mod clar, 3-0. 

"Dacă vom promova în Liga 1, tot ceea ce s-a încercat în acești 8 ani se va remedia treptat, iar masa de suporteri ne va aparține în totalitate. Meciul dintre noi și ei va fi meciul adevărului" 
Adrian Mititelu jr, în luna mai

În primăvară, Dezbaterea Zilei de pe gsp.ro: 80% cu clubul lui Mititelu

La începutul lunii mai, după ce devenise aproape clar că FCU va promova, gsp.ro a propus o dezbatere cu privire la echipa care va reuși să atragă cei mai mulți spectatori în acest sezon, dintre cele două din Craiova. Dezbaterea a fost însoțită și de un sondaj, care a avut întrebarea: "Cu ce echipă vor ține microbiștii din Craiova în sezonul viitor de Liga 1?". Sondajul a avut două variante de răspuns: "CS Universitatea Craiova, echipa lui Rotaru" și "FC U Craiova 1948, echipa lui Mititelu". În doar 3 zile s-au adunat peste 50.000 de voturi, iar rezultatul a fost unul net favorabil actualului club antrenat de Mutu, care a luat de 3 ori mai multe voturi decât CSU.

Ce a spus sondajul comandat de GSP în 2019: CSU mult peste FCU

În 2019, Gazeta Sporturilor a comandat un sondaj reprezentativ la nivel național pentru a afla care sunt echipele din România cu cei mai mulți suporteri. Gazeta a lucrat cu GfK, una dintre cele mai mari companii de cercetare de piață din lume, cu 85 de ani de experiență în știința datelor în peste 100 de țări, printre care și România. 

Sondajul comandat și finanțat de GSP s-a desfășurat în perioada octombrie - noiembrie, pe un public țintă format din bărbați pasionați de sport și suporteri declarați. Rezultatele anunțate la Gala GSP 2019 au arătat că FCSB are 40,9% dintre fani, urmată fiind de Dinamo (13,7%), CS Universitatea Craiova (8,8%), CFR Cluj (7,4%), Steaua București (4,8%) și Rapid (4,7%). Iar FC U Craiova, echipa familiei Mititelu, era în partea inferioară a clasamentului, cu doar 1,2% dintre preferințele suporterilor.

ECHIPAPROCENT SUPORTERI*
FCSB40,9%
Dinamo13,7%
CS Universitatea Craiova8,8%
CFR Cluj7,4%
Steaua București4,8%
Rapid4,7%
Poli Iași2,8%
Petrolul2,2%
FC Argeș2%
Farul2%
U Cluj1,8%
Poli Timișoara1,4%
FCU Craiova1,2%

* conform sondajului GfK, comandat de Gazeta Sporturilor

Nici una dintre Craiove nu e pe podium!

După disputarea a 30% din actualul campionat, nici CSU și nici FCU nu reușesc să fie între primele 3 echipe care au cea mai bună medie de spectatori la jocurile de pe teren propriu. Lider continuă să fie Rapid, chiar dacă la meciul cu Gaz Metan, de vineri, au participat doar 5.000 de spectatori. FCSB e lângă Rapid, mai ales după recordul din acest sezon, stabilit la derby-ul cu Dinamo, când au fost peste 36.000 de fani. Pe locul 3 e UTA. FCU și CSU sunt pe locurile 4-5. Toate aceste formații, care conduc ierarhia, evoluează pe stadioane nou construite. Pe ultimele locuri se află Gaz Metan, Voluntari și Clinceni, care împreună nu depășesc 1.500 de spectatori ca medie. 

FOTO Fanii lui CSU Craiova râd de asistența de la FCU Craiova - FCSB! Ce arată comparația și contextul detaliat

Autoritățile sunt în alertă! Întâlnire de gradul zero în „16-imile” Cupei: „Spaima voastră noi o să fim!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (120)
echilibrat
echilibrat  •  22 Septembrie 2021, 09:37
Postat de radu_mihai pe 21 Septembrie 2021, 13:36

Andrei Crăiţoiu si Dan Udrea sa va fie rusine pentru acest articol, nivelul vostru de profesionalism este egal cu 0, ba chiar pot sa va numesc amatori, dupa logica voastra, daca ambele echipe jucau cu stadionul plin, ambele erau U Craiova...plus ca faceti o comparatie din perioada total diferite si cu rezultate ale celor doua echipe total diferite... cititi toate actele, ca sunt publice si o sa vedeti cine este U Craiova

Pai toate actele publice spun ca singurul club din lume care poarta numele Universitatea Craiova si sigla cu leul a Craiovei Maxima (nu desenul facut ieri seara de mititelu) este detinatoarea cupei Romaniei. Cum a fost prezentata aceasta echipa de UEFA la tragerea la sorti in cupele europene vara asta : cu numele Universitatea Craiova. Restul a gargara. Articolul nu e nici prost nici rusinos - prezinta o realitate dura pentru noua echipa EST. 2017 a familiei puscariasului. Acest SRL nu intereseaza pe nimeni de fapt. Este o creatie a familiei mititelu si Craiova s-a saturat de acest circ.

ticbic
ticbic  •  21 Septembrie 2021, 18:49
Postat de silviu74 pe 21 Septembrie 2021, 18:33

Pe același considerent mă întreb care este adevărată Steaua!? Cea care are 40% din suporteri și umple stadioanele pe unde merge sau clona CSA care are 4% suporteri și are în spate doar peluza sud ? Să le explice cineva lucrul asta judecătorilor !!

N-ai ce sa le explici duamnelor judecatoare din Romania, pentru ca pur si simplu nu le intereseaza nici fenomenul si cu atat mai putin spiritul acestuia. In plus, se pare ca nici legile nu le ajuta in spetele de genul asta, pentru ca nu exista asa ceva. Dau si ele niste decizii in astfel de procese dupa cum primesc sau percep comenzile... fara insa nicio legatura minima cu realitatile. Spre exemplu, eu sunt microbist; nevasta-mea nu numai ca nu e, dar nu cred ca a vazut in viata ei 15 minute dintr-un meci de fotbal. Ei bine, imagineaza-ti ca nevasta-mea ar fi judecator la ICCJ sau la CAB si ar avea de judecat un astfel de dosar... e limpede ce decizie ar rezulta... adica, Dumnezeu cu mila!

silviu74
silviu74  •  21 Septembrie 2021, 18:33

Pe același considerent mă întreb care este adevărată Steaua!? Cea care are 40% din suporteri și umple stadioanele pe unde merge sau clona CSA care are 4% suporteri și are în spate doar peluza sud ? Să le explice cineva lucrul asta judecătorilor !!

Vezi toate comentariile (120)
Comentează