FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA - CS UNIVERSITATEA 1-2

NOTE GSP 3 jucători de nota 4 în derby-ul Olteniei » Cine a fost omul meciului + Cât a luat Istvan Kovacs

FOTO: Cristi Preda +33   FOTO
FOTO: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat luni, 08 august 2022 07:08 / Actualizat luni, 08 august 2022 12:48

În ciuda atmosferei electrizante din tribune, FCU Craiova și CS Universitatea Craiova au oferit un derby slab, cu fotbal puțin.

Trupa lui Laszlo Balint s-a impus, scor 2-1, la capătul unui meci în care a contat cine a făcut mai puține greșeli, iar cei mai mulți dintre jucători au avut o evoluție modestă.

Croitoru a ironizat sistemul VAR și pe Kovacs: „Ar trebui să mergem să apărăm Taiwanul!”
FCU Craiova - CSU Craiova 1-2
Croitoru a ironizat sistemul VAR și pe Kovacs: „Ar trebui să mergem să apărăm Taiwanul!”

Sergiu Hanca, marcator al unui gol din penalty, mijlocașul Alexandru Mateiu și fundașul stânga Nicușor Bancu au fost cei mai buni jucători de la CSU Craiova. Ei au primit nota 7 din partea Gazetei Sporturilor.

Tot 7 a luat și Andrea Compagno, atacantul de la FCU. El a punctat din penalty în minutul 70, la 0-2.

La polul opus s-au aflat 3 jucători. Paul Papp și Ștefan Baiaram, de la Universitatea, și Van Durmen, de la FCU Craiova, au fost cei mai slabi de pe teren. Aceștia au fost notați cu 4.

7a primit Laszlo Balint, antrenorul de la CSU. Marius Croitoru a luat 6.

Istvan Kovacs, nota 4

La capătul unui meci în care a greșit decisiv, arbitru Istvan Kovacs a luat nota 4. „Centralul” a indicat de trei ori penalty, prima dată ajutat de VAR. A greșit flagrant la al doilea acordat oaspeților, când mingea l-a lovit în cap pe Bahassa. 

Istvan Kovacs a acordat trei lovituri de pedeapsă în meciul orgoliilor de aseară. Două corecte, una văzută doar de el.

  1. La acordarea primei lovituri de pedeapsă, dată după intervenția VAR, lucrurile au fost clare, în minutul 37, Van Durmen i-a luat piciorul stâng lui Markovic. „Nu pricep de ce a mai avut nevoie de ajutorul VAR, «centralul» era bine plasat”, a reacționat Crăciunescu la DigiSport.
  2. Al doilea penalty a fost acordat eronat, în prelungirile primei părți, reluările TV arată că s-a păcălit! Hanca a executat o lovitură liberă, mingea l-a lovit pe Bahassa, aflat în zid, balonul ștergând fruntea jucătorului în albastru. „Centralul” Kovacs, bine poziționat, a considerat că mingea l-ar fi lovit pe jucător în brațul ridicat și a indicat penalty, în ciuda protestelor. Arbitrul n-a mai revăzut faza la monitorul VAR. „A intuit doar, mingea nu-și schimbă deloc traiectoria”, a reacționat Ion Crăciunescu la DigiSport.
  3. În minutul 70, Papp, în săritură la marginea careului, i-a aplicat un cot în figură lui Compagno. Bine poziționat, Kovacs a acordat imediat penalty, corect. 

VIDEO Adrian Mititelu, dezamăgit la finalul partidei: „Strângem din dinți, ce să facem?”

Citește și: 

Dumitru Dragomir, revoltat de ce a văzut în derby-ul Craiovei: „Nu mai există nicăieri în lume! Cum să faci așa ceva?!”

MM Stoica e categoric după derby-ul Olteniei: „Un rezultat mai mult decât mincinos”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (22)
dobrin
dobrin  •  08 August 2022, 16:02

Cum adica Istvan Kovacs, nota 4? A venit de-acasa cu tema facuta, merita 10 cu felicitari!

doritor
doritor  •  08 August 2022, 15:50

La „inalta tehnologie” a TV-urilor ce transmit meciuri eu vad ca mingea atinge de 2 ori mana jucatorului din zid prima data din apropierea cotului in cap si apoi cade pe pumnul mainii din cap. Cat despre comentatori o singura monstra: Marcovici iese cu buza rupta si comentatorul zice ca aintrat el in cotul adversalului si a fost lovit usor. Nu e prima oara si nici singurul comentator de la DIGI si GSP care desconsidera CSU si urmaresc scandal pe langa. Pacat ca Mititelu continua in greseala facuta candva si a dus adevarata Univ. la faliment ,lasata cu datorii neonorate ,de nimeni acceptate. Pacat ca avand un antrenor priceput si jucatori harnici(cinste lor) echipa asta va avea acelasi sfarsit ca aceea veche.

Angelica17
Angelica17  •  08 August 2022, 15:25
Postat de brera30 pe 08 August 2022, 15:03

Depinde unde mergi cu picioarele...

Pe pamint,ca nu ai cum zbura.Decit dacă,Doamne ferește,esi ingeras

Vezi toate comentariile (22)
Comentează