FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

FCU Craiova a luat măsuri după dezvăluirile GSP! Jucătorii scoși de pe lista trimisă la LPF

Articol de GSP - Publicat sambata, 25 septembrie 2021 12:37 / Actualizat sambata, 25 septembrie 2021 13:08

FCU Craiova a luat măsuri după ce Gazeta Sporturilor a dezvăluit că oltenii nu respectă criteriile de eligibilitate pentru completarea listei cu jucători pe care a depus-o la LPF.

Astfel, după dezvăluirile GSP, FCU a scos patru străini de pe lista LPF. Adrian Mutu și conducerea Craiovei au decis ca din lotul comunicat Ligii să nu mai facă parte Armin Gremsl (portar), Mamadou Bagayako (fundaș), Pedro Machado (fundaș) și Hugo Vieira (atacant).

Cum încalca FCU Craiova regulamentul privind lista A

Lista A conține 25 de nume. Toate cluburile sunt obligate să o anunțe la LPF, însă există câteva criterii de eligibilitate care trebuie îndeplinite în alcătuirea ei. Pentru sezonul 2021-2022, acestea sunt:

  • un număr de minimum 8 jucători formați la nivel național, adică români
  • un număr de minimum 4 jucători formați la nivelul clubului
  • un număr maxim de 4 jucători non-Uniunea Europeană

Dacă un club nu ajunge să pună pe listă cel puțin 8 jucători formați la nivel național și 4 la nivelul clubului, atunci pierde din locurile disponibile, așa cum se întâmplă, de exemplu, cu CFR, care are pe listă doar 22 de fotbaliști

Cum Craiova a pierdut 5 poziții din cele 12, rezultă că ar fi putut pune pe listă cel mult 13 jucători străini, dar nu mai mult de 4 extracomunitari. Înainte de modificare, oltenii aveau însă nu mai puțini de 17 jucători străini. Cu 4 peste limita regulamentară, exact numărul de fotbaliști la care a renunțat acum.

Am vorbit la Ligă, într-adevăr am depășit limita de jucători străini, o să remediem urgent acest lucru. Vom scoate câți jucători e nevoie pentru a respecta regulamentul. Totuși, această lege ni se pare tâmpită și trebuie schimbată. Vă dau și un exemplu: Radu Negru, pe care l-am luat și l-am folosit când am promovat de la județ, nu se încadrează la jucătorii formați la nivelul clubului, pe acest regulament. În plus, repet, Liga trebuia să intervină, e ca și cum dacă nu e semn de interzis pe o stradă, eu o iau pe acolo fără să-mi dau seama că n-am voie .
- Marcel Pușcaș, președintele FCU Craiova, pe 22 septembrie

VIDEO Atmosferă încinsă la Petrolul - FCU Craiova!

Citește și: 

EXCLUSIV Adrian Mititelu jr, replică dură pentru Mihai Rotaru: „O să primească nota de plată pentru răul făcut familiei mele și suporterilor Universității Craiova când îi va fi lumea mai dragă”

FCU Craiova, transfer în plin sezon: un fost jucător de la Dinamo, dorit în trecut și de FCSB

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (15)
s0r1n_naccio
s0r1n_naccio  •  28 Septembrie 2021, 19:41

Care e faza cu regulamentul asta? Care e scopul? Craiova are acum o lista de 25 de jucatori, ca asa a zis gesepe ca e corect. Clona are 32, CFR are 31, UTA are 27, Arges are 30, Targoviste are 27, Steaua are 28, Farul are doar 38, Gaz Metan Medias are 29. Din articol(l-am citit zilele trecute) se intelege ca depui o lista cu 25 de jucatori din care 8 trebuie sa fie formti la nivel national, 4 in cadrul clubului, restul nu conteaza. Se intelege ca nu poti folosi decat cei 25 de jucatori in competitie. Cum adica sa nu poti folosi mai mult de 25? Cum au respectat altii regula asta sezoanele trecute cand CFR are 4 portari, 10 fundasi, 17 mijlocasi si 4 atacanti in lot din care 14 straini? Deci, care e scopul regulii? La fel, regula U21 a demonstrat ca fortam lucrurile fara sa avem o baza solida, acum 20 de ani nu erau bani de la primarii pt salvarea cluburilor istorice, acum se folosesc bani publici. Pai problema e ca in loc sa investeasca in terenuri de sport, in gazon, in vestiare, in echipament pentru copii si juniori, primariile pompeaza bani in cluburile de seniori, in salarii pt jucatori straini care nici macar nu au o valoare foarte mare, de aia si suntem desculti, ca ne raportam la strainii pe care ni-i permitem si cand ne luam la tranta cu aia care fac performanta, nu vedem mingea si ne ies ochii din cap de la atata alergat dupa ea.

fly_vyp
fly_vyp  •  25 Septembrie 2021, 20:06
Postat de legio.sud pe 25 Septembrie 2021, 16:50

Unde sunt kuba și george_br *** ai lui adita miti ??? Profesioniști nu gluma ăștia din familie … !!!

Hoti cu complicitatea LPF

fly_vyp
fly_vyp  •  25 Septembrie 2021, 20:04

esti mai qrost decat prevede legea!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează