FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

De ce nu s-a cerut evacuarea fanilor FCU Craiova? „Doar el putea cere Jandarmeriei evacuarea fanilor xenofobi, dar poate n-a avut interesul”

Articol de - Publicat luni, 30 ianuarie 2023 14:26 / Actualizat luni, 30 ianuarie 2023 14:57

FCU Craiova a publicat două adrese în care specifică faptul că nu-și asumă deplasarea galeriei la Sfântu Gheorghe și încearcă să mute responsabilitatea întreruperii meciului pe cei de la Sepsi.

Meciul Sepsi - FCU Craiova a fost suspendat definitiv, la scorul de 0-0, în minutul 25, din cauza scandărilor xenofobe ale spectatorilor olteni.

GSP.ro a discutat cu oameni din structura de organizare a meciurilor de fotbal, iar concluzia este că FCU Craiova este direct răspunzătoare pentru comportamentul fanilor ei, chiar dacă responsabilul de Ordine și Siguranță al clubului din Bănie, Cătălin Rizan, i-a informat în scris pe cei de la Sepsi că „clubul nu organizează deplasarea suporterilor”.

„Responsabilul cu Ordinea și Siguranța de la FCU Craiova trebuia să transmită în scris celor de la Sepsi că nu au nevoie de bilete pentru suporterii proprii. Și să comunice acest lucru la Jandarmerie, astfel încât suporterii care ar fi făcut deplasarea pe cont propriu la Sfântu Gheorghe, cu autocarul sau cu mijloace de transport personale să fie opriți de forțele de ordine să nu ajungă la stadion. Așa cum s-a întâmplat de mai multe ori, Jandarmii au ținut autocarele cu suporteri în parcări până s-a terminat meciul”, a explicat pentru GSP un insider.

Victor Pițurcă, reținut pentru 24 de ore de DNA!
DNA
Victor Pițurcă, reținut pentru 24 de ore de DNA!

„Poate că nici responsabilul cu ordinea și securitatea echipei Sepsi n-a avut interes să ceară evacuarea”

Sursa GSP a adăugat: „Nu e suficient că i-a anunțat pe cei de la Sepsi doar că clubul nu organizează deplasarea suporterilor. FCU Craiova, ca majoritatea cluburilor din România, recurg la acest tertip în ideea de a se spăla pe mâini de eventuale incidente ale propriilor fani. Comisia de Disciplină nu ține cont de asta, FCU nu va scăpa nepedepsită”.

Insiderul a mai precizat: „Regula UEFA de comunicare între cluburi privind deplasarea suporterilor și informațiile de ticketing  este respectată de FRF și de echipele noastre în competițiile internaționale, dar nu respectă aceeași regulă și pe plan intern. 

Înaintea meciurilor, cluburile gazdă întreabă cluburile vizitatoare câte bilete are nevoie pentru suporteri din cota care le revine. Oaspeții trebuie să fie foarte clari, să transmită în scris: «Avem nevoie de atâtea bilete sau nu vrem niciun bilet». Repet, cluburile nu se pot spăla pe mâini anunțând că clubul nu organizează deplasarea suporterilor”.

Insiderul GSP.ro susține că responsabilul cu ordinea și securitatea de la Sepsi ar fi putut cere evacuarea fanilor lui FCU Craiova, când arbitrul Andrei Chivulete a decis să trimită echipele la vestiare pentru 10 minute.

„Când a văzut că fanii Craiova erau porniți din primele minute și nu au de gând să se oprească din scandările xenofobe, ofițerul cu ordinea și securitatea de la Sepsi avea dreptul să-i solicite comandantului acțiuni, omul de la Jandarmerie, evacuarea acestora.

Respectivul ar fi trebuit să completeze un formular tip pe care îl au toți responsabilii cu ordinea și securitatea echipelor gazdă în punctul de comandă și să-l înmâneze celui care coordonează trupele de jandarmi prezente la meci. Completarea acelui formular durează 3 minute. Îi poate spune celui de la Jandarmerie să înceapă acțiunea până termină el de completat formularul.

Dar poate că nici responsabilul cu ordinea și securitatea echipei Sepsi n-a avut interes să facă asta, știind că Sepsi poate câștiga la masa verde, 3-0, dacă arbitrul va întrerupe meciul definitiv”.

Citește și: 

EXCLUSIV Un fan FCU Craiova a explicat cum au intrat ultrașii pe stadion: „Am venit cu un autocar, escortat de 10 echipaje de poliție”

EXCLUSIV Conducerea lui Sepsi, replică acidă pentru Marcel Pușcaș: „Să-i angajăm profesoară de limba maghiară!”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (36)
luisharcsa
luisharcsa  •  31 Ianuarie 2023, 15:53
Postat de 10iul73 pe 30 Ianuarie 2023, 18:40

De acord cu tine,aveți o moștenire și eu oltean din Craiova o respect... dar cum facem cu cei 15-20 de care în finala Cupei României care sau întors cu spatele la intonarea imnului tari în care traiesc???nu vD nici o diferență între prostovani mei olteni și prostovani tai,dacă nu o făceau poate nu ajungeam aici,numai bine!

Corect. Sunt la fel.

MarianDragne76
MarianDragne76  •  31 Ianuarie 2023, 05:44

Suntti partinitori deja ati dat verdictul pt sepsi ,va intreb ce se va intampla pe stadioane cand se va striga lucruri xenofobe sau rasiste ?Simplu ultima echipa din liga 1 prin suporteri ei provoaca galeria lui cfr si astia reactioneaza automat cu scandari ,delegatul echipei din coada clasamentului se va duce la observator cere ca la covasna sa treaca la o pauza si suspendarea meciului sisa castige la masa verde ce simplu este mai ales cand va veni rapidu sau cfr sau fcsb sa rezolvat ! Un campionat destul de slab in care nu mai st investitori in fotbal exista echipe in insolventa si in liga 1 sfatul meu pt mititelu sa se retraga din liga lui Burleanu sa nu isi mai cheltuie bani familiei pt o mizerie de campionat in care cfr cu grupul de la cluj a castigat deja aceasta asa zisa competitie de ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

eterrna.terrra.nova
eterrna.terrra.nova  •  30 Ianuarie 2023, 20:04
Postat de george.br pe 30 Ianuarie 2023, 17:35

Ai vrut sa spui si tu ceva si te-ai facut tot o ... margarina! Ce sa-i faci... vocabularul, baiete!

Pepsi cola e cuvant urat cica :)) stai calm georgele nu se baga in baga in fata ca sa nu te faci de ras

Vezi toate comentariile (36)
Comentează