FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

OFICIAL A venit decizia: ce se întâmplă la următorul meci al FCU Craiova, după cererea lui Mititelu

Următorul meci al celor de la FCU Craiova se va desfășura fără spectatori // sursă foto: Imago Images
Următorul meci al celor de la FCU Craiova se va desfășura fără spectatori // sursă foto: Imago Images

Articol de , , - Publicat joi, 02 februarie 2023 15:43 / Actualizat joi, 02 februarie 2023 20:33

FCU Craiova - U Cluj, meci programat vineri, 3 februarie, de la ora 20:00, se va desfășura fără spectatori. Jandarmeria a făcut astăzi anunțul.

FCU Craiova a solicitat ca meciul cu U Cluj din etapa 24 de campionat să se joace fără spectatori, iar Gruparea de Jandarmi Mobilă „Frații Buzești” din Craiova a luat act de decizia organizatorului și a transmis în această după-amiază, într-un răspuns adresat Gazetei Sporturilor, că așa se va întâmpla!

Meciul de fotbal se va disputa fără spectatori, însă jandarmii vor fi prezenți pentru a preveni orice încălcare de la normele legale.

Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, va lua măsuri, aflându-se în imediata apropiere a arenei sportive.

În cazul în care sunt suporteri care doresc să își susțină echipa în anumite locații din spațiul public, le recomandăm să se manifeste în mod civilizat, să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii și liniștii publice și să se delimiteze de orice formă de violență verbală sau fizică.

- Comunicat al Jandarmeriei Craiova pentru GSP.ro

Și ministrul Eduard Novak face lobby ca FCSB să joace în Ghencea: „Doar gazonul costă 30.000 de euro lunar. Cine plătește? Statul?”
GHENCEA
Și ministrul Eduard Novak face lobby ca FCSB să joace în Ghencea: „Doar gazonul costă 30.000 de euro lunar. Cine plătește? Statul?”

FCU Craiova a cerut să joace fără spectatori cu U Cluj

În urma scandalului de la Sf. Gheorghe, unde meciul dintre Sepsi OSK și FCU Craiova a fost suspendat din cauza scandărilor xenofobe ale suporterilor Craiovei, Adrian Mititelu a anunțat că va închide porțile spectatorilor în perioada următoare, fără a oferi un orizont de timp.

„Vom juca o perioadă fără spectatori. Nu mai sunt capabil să pot organiza un meci de fotbal.

Mai ales că am informații că (n.r. - ultrașii) vor să vină, să facă, să distrugă... Decizia e luată. Nu mai suntem capabili să organizăm un meci de fotbal în Craiova, dar nu mutăm echipa din oraș”, anunțase Mititelu.

FCU Craiova a comunicat LPF că vrea să dispute partida cu U Cluj fără spectatori

Ulterior, patronul de la FCU a luat măsuri. Clubul lui Mititelu a înștiințat LPF că nu poate garanta organizarea meciului în condiții optime.

Liga Profesionistă de Fotbal a luat act de de informarea oltenilor și i-a îndreptat pe aceștia să aplice prevederile Legii 4, care spune, la punctul 5 din articolul 5, că planul de acțiune trebuie aprobat „de către comandantul structurii de jandarmi competente teritorial”. Adică de Jandarmeria Craiova.

FCU Craiova a informat Jandarmeria de riscurile la care ar fi supuși în eventualitatea organizării meciului cu spectatori, apoi structura militară a luat act de planul clubului, informând opinia publică de decizia organizatorului.

FCU Craiova - U Cluj, cu porțile închise

Așadar, FCU are dreptul de a disputa partida cu porțile închise. Decizia se aplică ambelor galerii, astfel că nici U Cluj nu ar beneficia de sprijinul fanilor.

Inițial, conducerea lui U Cluj a intenționat să conteste planul oltenilor, dar în urma unei discuții dintre liderii galeriei și președintele clubului, Radu Constantea, s-a hotărât ca suporterii Universității să nu facă deplasarea la meci.

Nu e problemă dacă se joacă fără spectatori, important e ca fotbaliștii să fie concentrați pe teren, chiar dacă nu sunt spectatori. Am încredere că vor face un joc foarte bun.

Nu vorbesc de suporteri, nu mă interesează. Pe mine mă interesează ca echipa să joace bine și o să vedem rezultatul. Nu știu regulamentele, mă gândesc doar la meciul de mâine.

- Nicolo Napoli, antrenor FCU Craiova

Răspunderea pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă în interiorul arenelor sportive revine organizatorului. 

Măsurile stabilite de organizator pentru asigurarea ordinii şi siguranţei participanţilor în interiorul arenelor sportive se înscriu în planul de acţiune al societăţii specializate de protecţie şi pază care prestează serviciul contractat. În acest sens, responsabilul de ordine şi siguranţă al organizatorului solicită ofiţerului de informare date şi informaţii de interes operativ privind suporterii care vor participa la jocul sportiv. 

Planul de acţiune este aprobat, în toate situaţiile, de către comandantul structurii de jandarmi competente teritorial. 

- Puncte din articolul 5 al Legii 4/2008, privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive

Mai multe știri din Liga 1: 

CS Mioveni a transferat jucătorul trecut prin curtea lui Hagi: „Am întrebat la club despre el”

Și ministrul Eduard Novak face lobby ca FCSB să joace în Ghencea: „Doar gazonul costă 30.000 de euro lunar. Cine plătește? Statul?”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (51)
tallyan
tallyan  •  03 Februarie 2023, 15:26
Postat de george.br pe 03 Februarie 2023, 12:34

Ce ne-am face noi, mogosene, daca nu ne-ai purta tu de grija??

Ati muri de foame si tu si kuba ca v-a lasat mititelu fara "pistari" asa cum a zis personal zilele trecute.

george.br
george.br  •  03 Februarie 2023, 12:35
Postat de tsv1860munchen pe 03 Februarie 2023, 09:44

Nu credeam ca esti atat de spalat pe creier incat sa aplauzi ca ti se interzice dreptul de a merge la meci Marea peluza sud nici acum nu a dat un comunicat in care sa ia atitudine impotriva abuzului ***, asta arata de ce sunteti niste *** , nici nu va intereseaza de echipa voastra , mai are fcu sa joace in sufrageria lui mititelu si lista umilintelor e completa Sunteti un club de cartier , vi s ar potrivi sinteticul Vointa de langa Buzesti

Se spune ca "magarul moare de drum lung iar prostul - de grija altuia"...

george.br
george.br  •  03 Februarie 2023, 12:34
Postat de tallyan pe 03 Februarie 2023, 10:00

suporterii familiei mititelu sunt atat de *** incat aplauda ca li s-a interzis accesul pe stadion :))) argatii fostului puscarias mititelu se gudura pe langa stapanul lor in speranta ca vor primi o ciorba in zilele impare.

Ce ne-am face noi, mogosene, daca nu ne-ai purta tu de grija??

Vezi toate comentariile (51)
Comentează