FOTBAL  »  Superliga  »  CORONAVIRUS

Federația Română de Fotbal a modificat Protocolul medical! Ce se întâmplă cu jucătorii depistați pozitiv cu Covid-19

Articol de GSP - Publicat miercuri, 28 octombrie 2020 19:54 / Actualizat miercuri, 28 octombrie 2020 20:02

Federația Română de Fotbal a anunțat decizia de a modifica Protocolul medical pentru desfășurarea competițiilor, luată astăzi de Comitetul de Urgenţă.

Conform noului protocol stabilit de FRF, prin noile prevederi referitoare la cazurile depistate pozitive cu coronavirus în urma testării, „pacientul cu SARS COV 2 nu mai trebuie retestat RT-PCR timp de 90 zile de la vindecare, cu excepţia persoanelor cu imunodepresii severe sau a celor care dezvoltă simptomatologie clar sugestivă. Dacă persoana este totuși retestată, un rezultat pozitiv în perioada de 90 de zile de la vindecare nu poate fi considerat o nouă infecție, cu excepția persoanelor cu imunodepresii severe sau a celor care dezvoltă simptomatologie clar sugestivă.

Astfel, jucătorii pozitivi care ulterior sunt declaraţi vindecaţi nu mai trebuie retestaţi timp de 90 de zile, putând desfăşura în mod normal activitatea sportivă. Cluburile de fotbal și futsal care au înregistrat sau vor înregistra cazuri pozitive nu vor mai fi nevoite să testeze persoanele respective timp de 90 de zile, fiind, implicit, scutite de costurile testărilor RT-PCR”.

EXCLUSIV Cosmin Contra: "Deocamdată, spaniolii n-au băgat banii! N-am luat niciun ban și sper să nu fie un proiect doar din vorbe"

Citește mai multe știri din fotbal:

Fabio Capello susține ideea lui Dan Petrescu: „E o mare nedreptate și UEFA trebuie să regleze asta!”

Efectele demisiei lui Bartomeu! Ce se întâmplă cu FC Barcelona în acest moment

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (6)
viforul
viforul  •  28 Octombrie 2020, 22:35

Sa vezi de-acum îmbolnăviri! Ce-am făcut Doamne sa avem conducători așa de înțelepți? Cit o mai dura ?

elementlord
elementlord  •  28 Octombrie 2020, 20:44
Postat de Liviu Popovici pe 28 Octombrie 2020, 20:19

Pai nu ai cum sa fii purtator daca esti imun. Practic ai un scut care dureaza 3 luni de zile. Tu vorbesti de asimptomatici, cei care sunt infectati dar nu au simptome, ceea ce este diferit. Unul cu imunitate la Covid sta in mijlocul lor si nu contacteaza virusul

Fals. Este o diferenta intre a purta un virus si a fi imun. Virusul genereaza boala, care produce simptome. Imunitatea inseamna ca boala nu se manifesta, si ca virusul este tinut sub control de organism si, eventual, eliminat. Vezi HIV (nu toti purtatorii de HIV fac SIDA), TBC (te vindeci de tuberculoza, dar bacilul Koch ramane in organism) sau HPV (exista barbati purtatori de HPV).

3980873398594792
Liviu Popovici  •  28 Octombrie 2020, 20:19
Postat de Dino Alex pe 28 Octombrie 2020, 20:17

Adica are imunitate 3 luni si virusul nu mai e pericol pt el. Dar e pericol pt cei din jur daca e purtator cu imunitate? Toti ageamii conduc destine

Pai nu ai cum sa fii purtator daca esti imun. Practic ai un scut care dureaza 3 luni de zile. Tu vorbesti de asimptomatici, cei care sunt infectati dar nu au simptome, ceea ce este diferit. Unul cu imunitate la Covid sta in mijlocul lor si nu contacteaza virusul

Vezi toate comentariile (6)
Comentează