FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Fierbe Dinamo! DDB amenință că blochează afacerea dintre Cortacero și Negoiță: ce i-a deranjat pe fanii-acționari

Pablo Cortacero a sosit la București, fiind implicat în discuții cu Negoiță pentru preluarea lui Dinamo.
Pablo Cortacero a sosit la București, fiind implicat în discuții cu Negoiță pentru preluarea lui Dinamo.

Articol de - Publicat miercuri, 12 august 2020 18:40 / Actualizat miercuri, 12 august 2020 19:04

Pablo Cortacero a sosit marți la București, fiind implicat în discuții cu Negoiță pentru preluarea lui Dinamo. Fanii DDB au tras un semnal de alarmă, așteptând să fie chemați la negocieri, mai ales că afacerea depinde de acordul lor.

În sfârșit, Pablo Cortacero a ajuns în România! Spaniolul care vrea Dinamo avea stabilită astăzi o întrevedere cu Ionuț Negoiță. Ulterior, zilele următoare, ar trebui să se întâlnească și cu reprezentanții programului socios DDB, cel puțin așa a transmis la nivel declarativ.

Verifică marfa

Chiar dacă va ajunge la un acord verbal cu actualul patron al grupării, trebuie ca spaniolii să ajungă la consens și cu reprezentanții suporterilor-acționari. Până la întrevederile cu Negoiță și cu fanii, Cortacero, alături de Rufo Collado, omul său de încredere care a fost și-n audiență la Marcel Vela, a vizitat stadionul din Ștefan cel Mare. Ar fi dorit să vadă și Arena Națională, mai ales că ar vrea ca Dinamo să joace pe cel mai mare stadion al țării, însă, momentan, nu s-a putut.

DDB vrea garanții bancare

Astăzi, suporterii-acționari DDB au transmis că nu au fost, încă, invitați de Cortacero la negocieri. Dacă spaniolul nu va oferi garanții bancare solide, clare, fanii își vor folosi dreptul de veto pentru a nu valida o eventuală tranzacție. Suporterii au confirmat ceea ce GSP a anunțat luni.

 „Din partea noastră li s-a transmis în repetate rânduri, pe toate căile, începând de acum două luni, că ne dorim să îi cunoaștem și să avem un dialog. Nu ne-am întâlnit nici data trecută. Între Program DDB și Dinamo a fost semnat un memorandum prin care clubul își asumă obligația de a nu negocia cu terți, fără ca boardul DDB să fie informat. Nu am activat clauzele acestui memorandum pentru a nu bloca discuțiile cu alți investitori, care pot fi o soluție benefică pentru club. Dar dorim respectarea memorandumului". 

"În cazul unui eșec al negocierilor dintre Ionuț Negoiță și grupul spaniol, să nu se acrediteze ideea că suporterii au avut vreun amestec! Suntem deschiși la orice investitor, la orice tranzacție" 
- Board-ul DDB 

570 de mii de euroeste suma creditată de DDB până acum, pentru care fanii au 27,5 la sută din acțiunile clubului

Comunicatul emis de fanii lui Dinamo: 

  • 1. Confirmăm faptul că spaniolii care duc tratative pentru preluarea clubului se află astăzi la București. 
  • 2. Reprezentanții suporterilor nu au fost invitați la discuții în această ocazie, la fel cum nu au fost invitați nici cu ocazia vizitei precedente. 
  • 3. Din partea noastră li s-a transmis în repetate rânduri, pe toate căile, începând de acum două luni, pe toate căile că ne dorim să îi cunoaștem și să avem un dialog. 
  • 4. Între ProgramDDB și FC Dinamo 1948 a fost semnat un memorandum prin care clubul își asumă obligația de a nu negocia cu terți, fără ca boardul DDB să fie informat. Nu am activat clauzele acestui memorandum, pentru a nu bloca discuțiile cu alți investitori, care pot fi o soluție benefică pentru Dinamo. Dar dorim să fie respectat acest memorandum înainte de a se lua decizii importante pentru viitorul clubului. 
  • 5. După cum ați văzut, încercăm să vă ținem la curent cu tot ce se întâmplă important în viață Clubului Dinamo. Întrucât nu am avut ocazia să îi cunoaștem, nu vă putem spune prea multe despre ei. 
  • 6. Am ținut să facem aceste precizări, pentru ca, în cazul unui eșec al negocierilor dintre Ionuț Negoiță și grupul spaniol, să nu se acrediteze ideea că suporterii au avut vreun amestec. 
  • 7. Vă reamintim că poziția afirmată în mod public de către noi este de deschidere față de orice investitor serios, care ne va prezenta un proiect prin care se urmărește performanța. 
  • 8. Considerăm că în perioada aceasta, cel mai important capital al lui Dinamo sunt suporterii. De aceea, credem că trebuie să se țină cont de ei, indiferent dacă sunt acționari sau nu, dar cu atât mai mult cu cât aceștia dețin o parte importantă din club, iar Dinamo încă există datorită lor. 
  • 9. Am fi bucuroși să se materializeze această tranzacție, doar în măsura în care aceste persoane își vor arăta în mod cât se poate de transparent bunele intenții și capacitatea de a investi în FC Dinamo 1948.

VIDEO. EXCLUSIV Scandal monstru în vestiarul lui Dinamo! Florin Prunea, dezvăluiri incredibile: „F****-ți...! Mă las de fotbal”

Citește și alte știri despre Dinamo: 

Dinamo pleacă în cantonament cu 17 fotbaliști crescuți de club! Cui nu-i dădeau șefii nicio șansă: „Ziceau că nu va fi jucător de Liga 1”

EXCLUSIV Paul Anton i-a dat răspunsul lui Dinamo » Ce se întâmplă cu transferul acestuia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (50)
dart
dart  •  13 August 2020, 08:59

Program DDB!!! Doar Dinamo-n B!!!

dinamo100
dinamo100  •  13 August 2020, 08:02

Afacerea cu soaniolii e cam dubioasa. Nu inteleg care e motivatia lor. De ce ar cumpara actiunile unui club dintr-un campionat de mana a 3-a? La ce le foloseste?! S-apoi si identitatea cumparatorului e cam...vaga.

zorrozabal
zorrozabal  •  13 August 2020, 06:27
Postat de mway pe 12 August 2020, 20:19

Ce fani acționari, măi jurnaliștilor? Ia faceți voi o investigație, fiindcă fanii au plătit acele carduri către o gașcă. Cardurile au valabilitate de 1 an, nu există niciun acționariat al suporterilor, ci al găștii respective. Ei nu au cumpărat acțiunile cu banii primiți de la suporteri, ci cu 1-2 lei. Banii cei mulți au fost dați lui Negoiță sub forma de împrumut. De ce?

Gerea este om de afaceri-nu bisnitar!Stie cum e!Grupul nu l-a imprumutat pe Negoita-care nu a mai bagat nici un ban dupa 1 mai!Au imprumutat clubul Dinamo-pentru ca clubul trebuia sa scoata licenta,clubul trebuia sa plateasca salariile si tot clubul trebuia sa plateasca celelalte cheltuieli!Iar faptul ca au primit actiuni drept garantie e foarte bine, in varianta vanzarii clubului-de catre Negoita-catre terti!Sau Doamne fereste intr-o procedura de insolventa,avand calitatea de creditori garantati!

Vezi toate comentariile (50)
Comentează