FOTBAL  »  Superliga  »  ANIVERSARE

FLORIN HALAGIAN LA 80 DE ANI » "Armeanul", interviu la frizerie: „Datorită lui Dobrin am ajuns un antrenor respectat”

Florin Halagian a dialogat în 2001 cu jurnaliștii GSP la o frizerie din București
Florin Halagian a dialogat în 2001 cu jurnaliștii GSP la o frizerie din București

Articol de GSP - Publicat joi, 07 martie 2019 08:48

Florin Halagian, unul dintre cei mai importanți antrenori din istoria fotbalului românesc, schimbă azi prefixul și împlinește 80 de ani, prilej cu care GSP.ro rememorează câteva momente reprezentative ale carierei sale. 

Imaginea de mai sus datează din 2001, atunci când fostul mijlocaș a ajuns pe banca piteștenilor de la FC Argeș, pentru al patrulea său mandat, după ce în 1972 și 1979 câștigase titlul de campion cu gruparea din Pitești.

Fotografia din arhiva Gazetei a fost realizată acum 18 ani, într-o frizerie din București, unde Halagian a depănat amintiri cu reporterii ziarului.

"Jucătorul pe care l-am iubit și căruia îi voi purta o stimă deosebită este Gicu Dobrin. Datorită lui am devenit un antrenor respectat, datorită lui eu și FC Argeș am fost campioni. A fost un jucător fenomen", recunoștea Halagian în fața reporterilor GSP.

Vezi și: FLORIN HALAGIAN LA 80 DE ANI » Întâmplare fabuloasă cu Halagian povestită de Lăcătuș: „Ce am vorbit noi, mă? Actorii, reprezentația...” :)

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
ion.ionescu
ion.ionescu  •  07 Martie 2019, 15:45

A emigrat în Israel în anii '80. L-a depăşit doar olteanul Corneliu Stroe, care a creat Craiova Maxima. Lor li se poate adăuga Ioan Alecsandrescu de la Steaua, dar acesta avea alte posibilităţi - lideri şi autorităţi în spate...Puştimea îl judecă pe Halagian după celebra vorbă "focul la ei" (adică, staţi în terenul lor, era modul lui de exprimare). Nu avea filozofii sofisticate şi inutile ca C. Dinu, era un tip direct şi dur în exprimare.

ion.ionescu
ion.ionescu  •  07 Martie 2019, 15:37
Postat de kordell pe 07 Martie 2019, 15:06

Articol cu o poza facuta acum 18 ani de parca nu stiam cu toti cat de mare a fost Dobrin ,aiurea-n tramvai .

Ia în calcul măcar două informaţii pe care nu le ştiai : 1. Gicu Dobrin era trimis după pâine şi venea după 2 zile, spunând "Gica, n-am mai găsit pâine..." Gaşca îl aşteptase jos (obicei luat ulterior şi de Sandu Boc). Dobrin nu era alcoolic, nici măcar beţiv dar îi plăcea taina şi i se sgândărea orgoliul. Uneori, dispărea şi îl recuperau cu câteva ore înainte de meci...Spre sfârşitul carierei dăduse în patima pokerului şi devenise foarte bun. La Târgovişte, i-a cam dezbrăcat pe toţi ! 2. Halagian mai avea o problemă : portarul Coman ! Un portar fenomenal dar deja alcoolic ! Acelaşi obicei să dispară 2 zile...Înaintea unui meci f.f. important, l-au găsit în cârciumă cu câteva ore înainte. L-au făcut să doarmă cât de cât etc, etc. Cererea sa insistentă a fost să-i pună o sticlă de...ţuică de Piteşti lângă bară (pe post de apă). A fost atât de insistent încât l-au ascultat ! Ştia ce ştia : după o beţie, dacă bei apă, te îmbeţi imediat, se reactivează tot alcoolul rămas. De aici şi credinţa că o beţie se stinge cu ce ai băut ultima oară...Ei bine, Coman a făcut minuni în poartă, mai trăgea câte o duşcă şi a câştigat acel meci extrem de important de la Piteşti !! PS : Faptele sunt reale, le ştiu din interior. Nu promovez alcoolicii, doar le prezint ca să arăt că Halagian (foarte tânăr) a avut de gestionat o echipă cu multe probleme şi a avut merite esenţiale în succese. Alături de Puiu Rappaport, un evreu foarte abil în relaţiile din Club şi cu autorităţile. A emigrat î

kordell
kordell  •  07 Martie 2019, 15:06

Articol cu o poza facuta acum 18 ani de parca nu stiam cu toti cat de mare a fost Dobrin ,aiurea-n tramvai .

Vezi toate comentariile (5)
Comentează