FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Cum s-a transformat Florin Tănase în golgheterul Ligii 1: „Ce bine finalizează «uscatul» ăsta”

Florin Tănase, în Sepsi - FCSB 1-1 // foto: Imago
Florin Tănase, în Sepsi - FCSB 1-1 // foto: Imago

Articol de GSP - Publicat marti, 13 aprilie 2021 08:25 / Actualizat marti, 13 aprilie 2021 09:35

Florin Tănase (26 de ani), golgheterul Ligii 1 în acest sezon, cu 19 reușite pentru FCSB, s-a remarcat prin calitățile sale ofensive încă de la 18 ani.

Crescut de Academia Gheorghe Hagi, Florin Tănase a evoluat la FC Voluntari timp de jumătate de an, în 2013, fiind împrumutat de la Viitorul pe când avea doar 18 ani. În acea scurtă perioadă petrecută la formația ilfoveană, actualul căpitan de la FCSB a lucrat alături de Florin Maxim, atunci „secund” la Voluntari.

Maxim, între timp ajuns „principal” la Viitorul Șelimbăr, în Liga 3, a rememorat cum a fost impresionat de Tănase încă de la primele sale antrenamente la Voluntari.

Florin Tănase, impresionant la Voluntari: „Tot timpul finaliza bine”

„Tănase a fost pe val din momentul în care a venit la Voluntari. Am avut un meci în Cupă, țin minte că era Iencsi antrenor, și veniseră de la Viitorul mai mulți juniori, erau și Florin Tănase și Bogdan Țîru printre ei. În momentul în care l-am văzut la antrenamente mi-am dat seama că are ceva special. 

Tot timpul se demarca în gura porții, tot timpul finaliza bine, avea o liniște în joc, vedea bine jocul, simțea bine colegul și era destul de inteligent din punct de vedere tactic. Era un copil la momentul respectiv și mi se părea foarte bun. Chiar vorbeam cu Dinu Todoran și îi spuneam: «Ce bine apare uscatul ăsta, ce bine finalizează». Nu mi se pare nimic schimbat la Tănase, s-a maturizat. Pentru mine este un jucător exponențial pentru fotbalul românesc, chiar e pe val acum”, a declarat Maxim, pentru digisport.ro

De aproape 5 ani la FCSB, Florin Tănase a ajuns să fie cotat la 4 milioane de euro, fiind golgheterul Ligii 1 în acest sezon, cu 19 reușite. Deși poziția sa preferată este de mijlocaș ofensiv, căpitanul roș-albaștrilor este folosit deseori ca atacant, iar randamentul său este pe măsură.

113,47 minuteeste intervalul la care Florin Tănase a înscris în Liga 1 în acest sezon

VIDEO. Coman și Tănase, puși la punct: „Așa nu, e o rușine ce au făcut! Aveți un pic de respect!”

Citește mai multe știri din Liga 1:

Ce a remarcat Panduru în sezonul regulat » Bile albe pentru o echipă din play-off și un antrenor! + Critică altă formație: „E prea de tot! Nici ei nu mai înțeleg”

Viitorul, revoluție în play-out: „100% asta se va întâmpla!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
zorrozabal
zorrozabal  •  13 Aprilie 2021, 17:51

Mare scofala!Am vazut cu totzii cum a ajuns Tanase golgeter!Meciuri de cooperativa,sute de offsaiduri nesemnalizate,simulari!Iar daca vreun arbitru„indrazneste”sa ridice steagul la offsaiduri ,sau sa nu-i dea lui penalty...vuieste presa!Sa vezi„presiune”pusa de baskan si chiar de el-cu toate ca jucatorilor le este interzis prin regulament sa comenteze arbitrajul!Dupa Becali, antrenorul Edy Iordanescu nu are voie sa comenteze,dar Tanase al lui are voie!Ce inseamna asta?Pai ce sa insemne!Becalistan!Bani,coruptie,santaj!

tataika
tataika  •  13 Aprilie 2021, 12:23
Postat de cirus11 pe 13 Aprilie 2021, 10:40

"Este un jucător exponențial" da, cred ca se poate spune asta, e un jucator excelent pt Liga 1. Pe de alta parte nu cred ca se poate impune in niciun campionat serios... ceea ce nu e neaparat o tragedie.

E misto la matineu?

polistul68
polistul68  •  13 Aprilie 2021, 12:15
Postat de cirus11 pe 13 Aprilie 2021, 10:40

"Este un jucător exponențial" da, cred ca se poate spune asta, e un jucator excelent pt Liga 1. Pe de alta parte nu cred ca se poate impune in niciun campionat serios... ceea ce nu e neaparat o tragedie.

Nu e o tragedie, e rewlitatea din fotbalul romanesc...golgegerul tarii, si un fotbalist exponential pt noi, nu are loc intr.un campionat serios...remarca asta e pt cei care doresc ca nationala Romaniei sa joace ofensiv, sa.calareqaca adversarul, sa isi impuna stilul de joc...

Vezi toate comentariile (8)
Comentează